De bruidsmodetrends voor dit jaar opgesomd

Elk jaar opnieuw kijken de toekomstige bruidjes uit naar de Bridal Fashion Weeks in New York, Barcelona, Parijs, Londen en Milaan. Dit jaar zaten we opnieuw op de eerste rij om de nieuwste trends in bruidsmode te spotten. Wanneer er een nieuwe trend gelanceerd wordt, dan gaat die in de bruidsindustrie doorgaans een aantal seizoenen mee om nadien een echte klassieker te worden. De blushkleurige jurken, de enorme impact van kant en de revival van de sluier hebben gedurende vele jaren de catwalks gedomineerd. Toch worden we elk jaar opnieuw verrast door designers die onverwachte streetwear-trends introduceren in de bruidscollecties.

In 2020 worden we buitengewoon goed verwend. Het was moeilijk om een keuze te maken uit de bijzondere jurken die dit jaar de revue passeerden. Uiteindelijk werden we het op de redactie unaniem eens. Lees snel verder, want dit zijn de bruidsmodetrends voor 2020:

Trend 1: Gehaakt

Met deze trend ga je ‘boho’ of ‘traditioneel’ afhankelijk van je persoonlijkheid en de stijl van je bruiloft. Een gehaakt detail maakte de laatste jaren een flinke sprong voorwaarts in alle modesegmenten, maar we zagen het nooit eerder zo prominent aanwezig als in de collecties van 2020. Het enorme succes van de Coachella- festivallookzindert voort in de bruidsmode en je mag je dus verwachten aan volledig gehaakte jurken in de bruidsboetieks.

Trend 2: Gestrikt

De taille van de bruid werd de vorige seizoenen geaccentueerd met een strik. In 2020 duikt de strik ook elders op de jurk( schouders en mouwen) op. Kleine en schattige strikjes laat je wel best achterwege. De uit de kluiten gewassen eighties strik is namelijk terug van weggeweest en werd bij verschillende modehuizen gespot.

Trend 3: Clean, cleaner, cleanest

Na de exuberantie en de volumineuze jurken van de afgelopen jaren, werden vorig jaar de eerste stapjes in de richting van pure eenvoud gezet. Dit jaar domineert deze trend de bruidsmode nog meer. Het silhouet van de jurken kan haast niet eenvoudiger zijn. Strakheid zie je niet alleen in de belijning, maar eveneens in de stoffen die gebruikt worden. Mikado zijde, crêpe, zijde crêpe Georgette, ruwe en Shantung zijde lenen zich uitstekend voor een pure jurk die geen poeha nodig heeft om klasse uit te stralen.

Trend 4: Dromerige baljurk

Het huwelijk? Het blijft een romantische verbintenis die voor veel bruiden gepaard gaat met het prinses-voor-een-dag-gevoel. De baljurken tierden welig op de catwalk. Durven we het zeggen dat de baljurk met brede rok meer up-to-date is dan het trompet- of zeemeerminmodel?

Trend 5: Van broekpak tot jumpsuit

Het was niet uitzonderlijk om in het verleden her en der een broekpak in de bruidscollecties te zien. Het was de perfecte outfit voor de less girly bride. Daarnaast was het eveneens een dankbaar en minder exuberant alternatief voor bruiden die voor een tweede huwelijk naar het stadhuis trokken. Opvallend voor 2020 isdat er niet alleen meer broeken furore maakten op de catwalk, maar dat ze daarbij ook naar een hoger niveau getild werden. De pakken ademen een uiterst gesofisticeerde en feestelijke indruk, doordat er bijvoorbeeld een wolk van tule overheen gedrapeerd wordt. Aan de jumpsuit worden bloemenapplicaties toegevoegd. Ook gezien: bij de broekpakken piept een sexy crop top onder de blazer vandaan.

Pronovias

Trend 6: De blazer

Noem het gerust ‘business women meets bride’. We zagen de blazer niet alleen als onderdeel van het broekpak, maar het kan nu ook gecombineerd worden met een sprookjesachtige of sexy bruidsjurk. Waar het op neerkomt is dat de feestelijke, over the top-look een beetje gedownsized wordt.

Trend 7: Superhero capes

Bij elk runway show was er wel een cape of een mantel te bespeuren. Bruiden die een royale look nastreven, kiezen voor een lang exemplaar wat een dramatisch resultaat geeft. Korte exemplaren maakten ook furore en zijn een ideale troef bij een huwelijk in ons natte kikkerlandje. Opvallend detail: de meeste capes spotten we bij de genderneutrale bruidslooks. Een broekpak gecombineerd met een cape? Go for it!

Peter Lagner

Trend 8: Meterslange sleep vanuit de schouders

Samen met de opkomst van de cape, wint ook de sleep aan terrein. Meterslange exemplaren zijn eerder regel dan uitzondering. Opvallend is dat de sleep niet traditioneel vanuit de taille vertrekt of een verlenging van de rok is, maar vaak aan de schouders bevestigd wordt.

Rosa Clara

Trend 9: Kleurenpalet

Belgische bruidjes zijn zeer traditioneel als het op de keuze van de bruidsjurk aankomt. Die hoort per definitie wit te zijn. Spierwit is uit den boze, maar kleurschakeringen van ecru, crème en roomwit zijn klassiekers. Toch stellen we vast dat de designers steeds meer kleur bekennen en kleine kleurrijke details toevoegen zoals een roze ondertoon of een ander kleuraccent. De volledig gekleurde jurken zagen we vooral in goudtonen en koraalrood opduiken.

Trend 10: Dark

In navolging van het kleurenpalet… Op de internationale catwalks bespeurden we in het verleden al eens zwarte details op bruidsjurken. Dit jaar werden we getrakteerd op volledig zwarte of donkerblauwe jurken. Het spreekt voor zich dat deze jurken voor de durvers weggelegd zijn en dat bruiden hiermee duidelijk een fashion statement maken.

Trend 11: Mouwen

Doorschijnend organza, mouwen in kant, kapmouwtjes of volants. Kort, middellang of wijd uitlopend. Fashion designers zijn het er over eens: mouwen zijn nog steeds een absolute must! Maar dit seizoen maakt een nieuwkomer zijn intrede: de ballonmouwen zien we niet alleen in de prêt-à-porter collecties, ze zijn ook helemaal terug van weggeweest in de bruidsmode. Prinses Diana bleef tot dusver de recordhoudster als het aankomt op XXL-mouwen. Stoot jij haar van de troon? Topmodel Heidi Klum waagde deze zomer alvast een poging in haar custom made droomjurk van Maison Valentino.

Pronovias

Trend 12: Plissé

Heb je lange benen? Zet ze dan op je huwelijksdag in de kijker met een plissérok. Niet alleen een trend in de wintercollecties van de ready-to-wearmerken, maar nu ook bij verschillende bruidsmodehuizen gezien. Je ranke taille zet je extra in de kijker als je de plissérok highlight met een brede riem.

Trend 13: Less bitter, more glitter

Er was werkelijk niet naast te kijken… Als tegenhanger van de less is more trend, stelden we vast dat nagenoeg elk bruidshuis stevig glitter dust aan het rondstrooien is geweest. Het resultaat levert een bruid op die letterlijk het stralende middelpunt van de dag is.

Ralph & Russo

Trend 14: Tule

Luchtig, feeëriek en toch volwassen… De jurken met tule rokken zijn aan een stevige opmars bezig en zijn zeker niet uitsluitend bestemd voor de bruid waarvoor het niet groots genoeg kan zijn. De tule stoffen die tegenwoordig gebruikt worden zijn doorweven met duurzame zijde en komen in verschillende vormen en stijlen voor: A-lijnrokken, plissérokken, maar ook de Sissi-jurk is een blijver.

Rosa Clara

Trend 15: Lingerie body

Zoals gezien bij… Dior! Een van de meest verleidelijke bovenstukken die we in de collectie van 2020 zien, zijn de bodies die normaal gezien als onderkleding fungeren. Niet elke bruid zal zich op deze manier durven blootgeven, maar voor zij die twijfelen: voeg het basisstuk toe aan je dagelijkse garderobe en kijk hoe je je voelt wanneer je het draagt met een jeans, een tule lange rok of een kokerrok. We garanderen je alvast:  een boost voor je zelfvertrouwen en een happy hubby/ wifey…<3

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.