Origineel trouwvervoer: to do or not to do?

Vroeger kon je (allesbehalve!) origineel trouwvervoer niet wegdenken van een huwelijk. Meestal was het de bruidegom die dit aspect van de huwelijksplanning voor zijn rekening nam en werd er steevast voor een blinkende bolide gekozen. Wie Rolls Royces, Bentleys of Limousines verhuurde, verdiende in de nineties goed zijn brood met al die huwelijken. Bruidsparen die er liever geen smak geld tegenaan gooiden, deden een beroep op een oom of vriend met een sjieke wagen zoals een Mercedes, BMW of Audi. Trouwfoto’s werden in een park genomen en de gehuurde/ geleende wagen mocht niet ontbreken in het huwelijksalbum. Meer nog, soms was het het centrale punt waarrond de hele huwelijksreportage opgebouwd werd.

De laatste jaren zien we op vlak van origineel trouwvervoer een enorme kentering, en daarnaast stellen we vast dat koppels meer naar de functionaliteit van een transportmiddel kijken en dat er behoorlijk wat variatie is in de keuze van trouwvervoer. De Limousines zijn wat naar de achtergrond verdwenen, maar wat kan je tegenwoordig typeren als origineel trouwvervoer? Wij sommen alvast 10 ideetjes voor je op.

Origineel trouwvervoer 1: een partybus

Sfeer gegarandeerd op een partybus en een extra pluspunt is dat iedereen samen op de feestbestemming aankomt. Een partybus is heel gezellig en kan ook logistiek gezien een oplossing zijn als je bijvoorbeeld veel buitenlandse gasten verwacht of gasten die geen wagen hebben. Bezorg de chauffeur een USB-stick met leuke plaatjes of laat iemand via zijn smartphone een playlist afspelen en de dag begint meteen goed.

Origineel trouwvervoer 2: paard en koets

Geef toe, het is en blijft superromantisch om met een koets naar de trouwplechtigheid te gaan. Niet alleen voel je je prinses voor een dag, het is ook een uistekende manier om voor jezelf en je partner wat quality time in te bouwen na de huwelijksceremonie. Hou er in je dagplanning wel rekening mee dat de paarden extra tijd nodig hebben om van punt a naar punt b te trekken.

Origineel trouwvervoer 3: een schattig golfkarretje

Een golfkarretje is de perfecte keuze wanneer zowel de huwelijksceremonie als de receptie en het feest op dezelfde feeslocatie plaatsvinden, maar je niet meteen op hoge hakken honderden meters wil stappen van de ene naar de andere plek of als je de tijd toch nauwgezet in het oog moet houden. Om het allemaal extra feestelijker te maken, dirk je het golfkarretje op met vlaggetjes, bloemen, blikjes, …

Photo credit: Atelje Lena Photography

Het trouwverhaal van het bruidspaar op deze foto, lees je via deze link.

Origineel trouwvervoer 4: Vintage cabrio

Heeft je partner er altijd van gedroomd om een mooie, vintage cabrio te bezitten, maar zal het daar waarschijnlijk nooit van komen, omdat er andere financiële prioriteiten zijn? Verras hem of haar dan met een vintage cabrio waarin je aan het einde van de ceremonie wegrijdt. Ook een leuk ideetje: voorzie voor de huwelijksgasten confetti, die bij jullie vertrek in het rond strooien. Prachtige kiekjes gegarandeerd!

Photo credit: Elodie Deceuninck Photography

Het trouwverhaal van het bruidspaar op deze foto, lees je via deze link.

Origineel trouwvervoer 5: een bakfiets

Razend populair zijn ze in Nederland. Onze bruid Tamara vond er niets anders op dan ook op haar huwelijksdag in een bakfiets naar het stadhuis te gaan. Manlief Tommy mocht voor de gelegenheid trappen. Mooi toch?

Photo credit: Bureau Cocoon

Het trouwverhaal van dit bruidspaar lees je via deze link.

Origineel trouwvervoer 6: charmante vespa

Vlot, hip en perfect als de bruid een korte jurk of een broekpak draagt. De vespa’s zijn de laatste jaren een echte rage geworden en er zijn ontzettend veel plekken waar ze gehuurd kunnen worden. Overweeg om ook jouw bruidsmeisjes, bruidssuite of getuigen met jullie mee te laten rijden.

Origineel trouwvervoer 7: met de fiets

Het meest ecologische trouwvervoer en je voegt meteen een vleugje hipster flair toe aan je bruiloft. Je kan ook voor een tandem kiezen en volgens onze bruid Madeleine was het helemaal niet zo moeilijk om haar lange trouwjurk tot een kort jurkje op te frommelen voor een veilige fietsrit.

Origineel trouwvervoer 8: het huwelijksbootje

Afhankelijk van in welke streek je trouwt, kan je als trouwvervoer ook voor een boot kiezen. Je hoeft hus niet in Venetië te wonen om je via het water te verplaatsen. Wij dromen van de Riva bootjes die je vaak in haventjes aan het Comomeer ziet liggen, maar informeer eens wat er bij jou in de buurt tot de mogelijkheden behoort en stap letterlijk in het huwelijksbootje met je partner.

Photo credit: Lily Red Photography

Origineel trouwvervoer 9: zeilboot

De coronacrisis heeft ons verplicht stil te staan en alternatieve manieren doen bedenken om belangrijke gebeurtenissen te vieren. Huwelijken werden intiemer en moesten in open lucht doorgaan. Dat verlegde de aandacht naar andere feestlocaties. Dit bruidspaar bijvoorbeeld besloot om te trouwen én te feesten op een zeilboot. Twee vliegen in een klap: geen verkeersopstoppingen en je hoeft geen extra vervoer te regelen voor gasten die van ver komen.

Origineel trouwvervoer 10: spectaculaire helikopter

Reken op een gepeperde factuur, maar onvergetelijk is het wel: de intrede van de bruid en/ of bruidegom met een helikopter. In onze contreien is het misschien niet zo gebruikelijk, maar deze optie is zeker het overwegen waard als jezelf wil trakteren, ontzettend graag vliegt en quality time met z’n tweetjes wil op je huwelijksdag.

Hebben jullie je trouwvervoer al gekozen? Laat ons hieronder weten waar jullie voor gekozen hebben.

UP NEXT: Klik hier verder na het volgende artikel: HELP! Slecht weer op je trouwdag! 18 manieren om er mee om te gaan

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.