Dansen op een trouwfeest mag nu al outdoor, in tafelbubbel en tot 01:00 uur.

Toch een beetje goed nieuws voor de bruidsparen: dansen op een trouwfeest mag toch. Vorige week gingen de nieuwe versoepelingen voor de horeca in en werd het samenscholingsverbod afgevoerd. Dat waren meteen de meest opvallende discussiepunten die tijdens het vorige Overlegcomité op tafel lagen. Omdat de coronacijfers zo goed zijn, werden de geplande aanpassingen van de coronamaatregelen uit het zogenoemde Zomerplan nog wat uitgebreid, maar toch bleef er een verhitte discussie overeind;

Afhankelijk van de horeca-uitbater die je contacteerde, kreeg je een andere uitleg waarom een dansfeest wel of niet was toegelaten. Feit is dat niemand precies op de hoogte leek, maar niets was minder waar. In werkelijkheid werden er achter de schermen heel wat instanties bevraagd die vaak ook tegenstrijdige informatie gaven.

Soit, eindelijk kunnen we goed nieuws melden voor de bruidsparen die nagelbijtend naar hun trouwdag toeleven en dromen van een dansfeest. Een wilde fuif zoals we dat pre-corona kenden, daar moeten we voorlopig nog wat van blijven van dromen, maar gelukkig mag er toch al iets meer.

Indoor dansen op een trouwfeest is nog steeds verboden./ Photo credit: Carmen Lopez Photography

LEES DIT EERST:

De informatie die hieronder volgt gaat over de versoepelingen waarover we zeker zijn en die gebaseerd zijn op documenten die door de bevoegde ministeries werden vrijgegeven. Je zal merken dat we ons genoodzaakt voelen om er soms een noot van de redactie (n.v.d.r.) bij te plaatsen. Het protocol waarop we dit artikel baseren, is aangepast na het laatste Overlegcomité, draagt als datum 26 juni 2021 en is opgesteld met inachtneming van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020, zoals gewijzigd bij het
ministerieel besluit van 24 juni 2021.

We hebben zonet opnieuw met de Coronalijn( de contactgegevens staan voor jou opgesomd onderaan in dit artikel) gebeld en daar werd ons verteld dat er morgen ( lees: op 1 juli 2021) opnieuw een aantal versoepelingen zullen zijn en dat de foute informatie uit het protocol rechtgezet zal worden. We blijven de situatie op de voet volgen en hopen jullie in heel dit kluwen toch wat duidelijkheid te geven. Morgen volgt een nieuwe update. Veel succes met de planning van jullie huwelijk! – De redactie van The Blonde Wedding Reporter

PROTOCOL ZELF NALEZEN? Wil jij het ‘Protocol voor de veilige heropstart van huwelijks- en privéfeesten’ zelf nalezen? Klik dan op deze link en selecteer het bewuste bestand.

De versoepelingen voor de huwelijken uit het Zomerplan van het Overlegcomité:

Dansen op een trouwfeest? Het magggg!

Dit is er afgeklopt op het Overlegcomité: de horeca mocht weer langer open, tot 01:00 u om precies te zijn in plaats van 23:30 uur. Feesten, banketten en receptie vallen onder het horecaprotocol, dus dit is goed nieuws voor de bruidsparen.

Verder raakte ook al bekend dat je nu met acht mag tafelen, thuis en op restaurant. Tafels worden zo opgesteld dat de afstand van 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen gewaarborgd is. Het aantal tafels moet daaraan aangepast worden. Buiten of op een open terras kan van die regel afgeweken worden als de tafels van elkaar gescheiden zijn door een plexiglaswand of een gelijkwaardig alternatief met een minimumhoogte van 1,80 m.

Over de dansfeesten dan: alweer slecht nieuws voor wie vóór half augustus trouwt. Tot dan mag er namelijk niet indoor gedanst worden zoals dat vroeger het geval was op een trouwfeest. De politiek belooft dat deze versoepeling( het indoor dansen zonder social distancing) op 16 juli 2021 wordt aangekondigd tijdens het volgende Overlegcomité. We hopen jullie dan hierover verlossend nieuws te brengen.

Dansen op een trouwfeest mag dus toch. / Photo credit: The Bold Americana

Tot dan kan dit volgens het protocol voor een veilige opstart van de huwelijken:

Dansen op een trouwfeest mag enkel buiten( lees: in open lucht)


• In groepen van 4 personen (kinderen van 12 jaar niet meegerekend), en meer dan 4 personen
indien deze tot hetzelfde huishouden behoren mogen samen dansen op een trouwfeest;

( N.v.d.r.: Bij de publicatie van dit artikel stelden we vast dat het protocol nog niet spreekt over het aan tafel gaan van 8 personen. Wij vermoeden dat dit een typfout is en niet de meest recente versie van de huidige stand van zaken. Wij kijken dus samen met jullie uit naar een update ervan op 1 juli 2021 en we gaan ervanuit dat dit 8 personen zullen worden zoals aangekondigd tijdens de persconferentie van 18 juni 2021. Die veronderstelling werd ons ook bevestigd na een telefoontje aan de Coronalijn.)


• Deze groepen van 4 mensen zijn dezelfde mensen als de groepen van de 4 mensen per tafel,

( N.v.d.r.: Bij de publicatie van dit artikel stelden we vast dat het protocol nog niet spreekt over het aan tafel gaan van 8 personen. Wij vermoeden dat dit een typfout is en niet de meest recente versie van de huidige stand van zaken. Wij kijken dus samen met jullie uit naar een update ervan en we gaan ervanuit dat dit 8 personen zullen worden zoals aangekondigd tijdens de persconferentie.)

• Het dragen van mondmaskers is nog steeds verplicht,
• Tussen elke groep dansers moet er een gegarandeerde afstand van 1,5 meter zijn,

  • Het geluidsniveau mag binnen 80 decibel niet overschrijden.
  • Een dansfeest binnen is op dit moment verboden,
Dansen op een trouwfeest mag enkel in open lucht./ Photo credit: Derek Wong Photography
  • De openingsdans tussen het kersverse bruidspaar en de dans met de ouders is toegelaten. Meer nog het mag zelfs zonder mondmakers gedanst worden voor de foto’s.
Dansen op een trouwfeest? Daar mag een dans tussen bruid en vader niet bij ontbreken!/ Photo credit: Erin Hannum Photography

Weet jij al wat jullie openingsdans wordt? Of heb jij leuke alternatieven voor het dansen op een trouwfeest gevonden? Laat het ons zeker weten in de comment section hier beneden.

UP NEXT: Als je nog op zoek bent naar de perfecte song voor jullie openingsdans, dan raden we je aan om dit artikel te lezen met de 60 mooist genderneutrale liedjes voor de openingsdans.

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website  www.info-coronavirus.be of op het nummer 0800-14.689. 

Vraag jij je ook af hoe je een coronaveilig trouwfeest organiseert? Klik hier op het volgende artikel, dat boordevol tips staat.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.