De perfecte trouwdatum kies je met twee!

Wanneer je een bruiloft plant, is een van de eerste dingen die je doet, het prikken van de trouwdatum. Je houdt rekening met een aantal praktische zaken, zoals het seizoen waarin je wil trouwen, (inter-)nationale feestdagen en de beschikbaarheid van jullie huwelijksgasten. Maar de perfecte trouwdatum is ook een emotionele beslissing. Misschien willen jullie wel trouwen op de dag dat je elkaar ontmoet hebt of op de dag van de eerste date? Er zijn ook bruidsparen die exact een jaar na het huwelijksaanzoek hun jawoord willen geven. We sommen hieronder daarom een lijstje op met suggesties voor de perfecte trouwdatum.

1. Makkelijk te onthouden

Wil jij ervoor zorgen dat je partner jullie huwelijksverjaardag nooit vergeet? Kies dan een datum die makkelijk te onthouden is. De eerste dag van een maand is zo een voorbeeld. Of een datum die vlak voor of vlak na een officiële feestdag valt. Wedden dat hij of zij 31 december, 2 mei of 16 augustus nooit meer vergeet? Een gemakkelijke optelsom helpt ook altijd. Op 3 juli 2010 stapten mijn echtgenoot en ik in het huwelijksbootje. Een datum die hij nooit vergeet, want 3+ 7 maakt 10 en dat lijkt hij heel gemakkelijk te kunnen onthouden. 🙂

2. 8 is een geluksgetal

In de meeste Aziatische culturen is het cijfer ‘8’ een geluksgetal. In het bijzonder omdat wanneer je het horizontaal draait, het cijfer ‘8’ op oneindigheid wijst. Het lijkt daarnaast ook op het woord dat in Aziatische culturen voor ‘rijkdom’ of ‘fortuin’ gebruikt wordt. Voor veel Aziaten is trouwen op 8 augustus( de achtste maand) dan ook dé perfecte huwelijksdatum.

Helemaal anders is dit voor het cijfer ‘4’ dat wanneer je het uitspreekt lijkt op het woord dat naar de dood verwijst. Trouwen op 4 april is dan ook vragen voor problemen in het huwelijk, aldus de Aziatische traditie.

3. 13 is een ongeluksgetal

Trouwen op vrijdag de dertiende? Er zijn bruidsparen die er bewust voor kiezen, net omdat het een bijzondere dag is waaraan meestal nogal wat ruchtbaarheid gegeven wordt. Toch zijn er ook koppels die liever het zekere voor het onzekere nemen en deze datum als een slecht voorteken van hun huwelijk beschouwen. Wist je trouwens dat cijfer ’13’ in sommige landen helemaal geen ongeluksgetal is? In Italië bijvoorbeeld zal men er alles aan doen om het cijfer ’17’ te vermijden, terwijl het cijfer ’13’ als een geluksgetal bestempeld wordt.

4. Juni is dé trouwmaand

Juni is een heel populaire maand om te trouwen. De maand is genoemd naar Juno, de Romeinse godin van het huwelijk, die volgens de Romeinse mythologie zou waken over de vrouw als echtgenote en moeder. Elke dag in deze maand is dus de perfecte trouwdatum, want godin Juno brengt geluk tijdens de huwelijksinzegening en houdt ook daarna nog een oogje in het zeil.

5. Trouwen op oudejaarsavond

Veel Ieren geloven dat Oudejaarsavond de gelukkigste dag van het jaar is om te trouwen. Deze datum is voor hen de perfecte trouwdatum, omdat het kersverse stel hun getrouwde leven op de eerste dag van een vers kalenderjaar begint. Over een flitsende start gesproken!

6. Belangrijke dagen voor de familie

Het lijkt ons weinig tactvol om te trouwen op een dag die al een belangrijke mijlpaal vormt voor jullie families. Verjaardagen, jubilea of dagen waarop dierbare familieleden gestorven zijn, kunnen een zo al emotioneel geladen nodeloos zwaarder maken.

7. Ken jezelf

Hoe goed verdraag je de hitte? Stel je trouwt in augustus tijdens een hittegolf. Denk je dat je die dag ten volle gaat kunnen genieten van je trouwdag? Neen? Verplaats je huwelijk dan naar het begin van de herfst, zoals bruid Stephanie dat deed. Zij plande weliswaar een destination wedding, maar haar hubby had vanaf het prille begin duidelijk gemaakt dat zweten in een driedelig pak niet zijn idee van de perfecte trouwdatum of de perfecte trouwdag was. Het prachtige trouwverhaal van Stéphanie en Loïc lees je trouwens hier.

Hetzelfde geldt voor nat weer, koude en sneeuw. Hou jij echt niet van druilerig regenweer? Trouw dan in een periode waarin de weergoden je gunstiger gezind zouden moeten zijn. Al beseffen we dat in een kikkerlandje zoals België of Nederland je hier nooit volledig op safe kan spelen. Daarom schreven we voor jullie het volgende artikel, wanneer je photo shoot letterlijk in het water dreigt te vallen: Indoor fotolocaties gezocht: 7 tips.

8. Weekdagen winnen terrein

Zaterdagen zijn de trouwdagen bij uitstek, dat weet iedereen. Toch stellen we vast dat er koppels zijn die niet meer zo erg vasthouden aan een bepaalde dag van de week waarop hun huwelijk valt en dat is maar goed ook, want met al die uitgestelde huwelijken de afgelopen twee jaar zou het wel eens kunnen dat je heel lang gaat moeten zoeken naar een zaterdag waarop al je favoriete huwelijksleveranciers nog beschikbaar zijn.

Zondag is dan een mooi alternatief. Minpunt: als je een dansfeest geeft, zullen je gasten de volgende dag wat moeilijker uit bed rollen wanneer ze naar het werk moeten. In de Verenigde Staten hebben ze daar iets op gevonden en eindigt een bruiloft standaard tussen 23 en 24 uur.

Wij stellen zelf ook vast dat we steeds vaker als ceremoniespreker geboekt worden op vrij- en zondagen. Zo nu en dan zit er ook al een donderdag tussen. Ben je nog op zoek naar een ceremoniespreker voor jullie persoonlijke huwelijksceremonie te schrijven en in goede banen te leiden? Via bovenstaande link ontdek je meer over onze services.

Wist je trouwens dat wanneer koppels een destination wedding plannen, ze er vaak zo goed als niets om geven op welke dag van de week ze trouwen? Meestal zijn ze een paar dagen weg met hun gasten waardoor elke dag wel zondag lijkt.  

9. Laat astrologie de perfecte trouwdatum bepalen!

Astrologen geloven dat het een goed idee is om te trouwen bij een nieuwe maan. Meer nog, als je minstens 12 uur wacht nadat de nieuwe maan aan de hemel verschenen is, dan zou je er nog een extra portie geluk bovenop krijgen.

In de astrologie wordt verder ook rekening gehouden met de geboortehoroscopen van het bruidspaar om zo de perfecte trouwdatum te bepalen.

Hebben jullie de knoop al doorgehakt? Deel hieronder de huwelijksdatum die jullie gekozen hebben en vertel er ons ook bij waarom het de perfecte trouwdatum voor jullie is. <3

UP NEXT: Klik hier voor het artikel: Must-read: De belangrijkste huwelijkstrends van 2021- deel 1

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.