Wil jij ook trouwen in het buitenland? Na het lezen van de 5 voordelen ervan ga jij zeker overstag voor deze optie.

Trouwen in het buitenland was nog nooit zo populair als vandaag. Intieme bruiloften, waarbij je er met jullie tweetjes of met slechts een handvol gasten, naar een prachtige bestemming trekt, zijn zo mogelijk nog populairder. Dankzij(!) de coronaperiode beseffen we meer dan ooit wie de belangrijkste mensen in ons leven zijn. Bovendien hebben we heel veel koppels-noodgedwongen-, in intieme kring zien trouwen, waardoor we het niet meer als uitzonderlijk gaan beschouwen.

Tot slot hebben een prachtige plek in de bergen, een tropisch strand, een historisch chateau of de ongerepte natuur een magnetische aantrekkingskracht op elk van ons. En natuurlijk begrijpen we dat trouwen in het buitenland gepaard gaat met een logistieke planning en wat meer administratie, toch is dit het voor veel bruidsparen allemaal waard. We nemen je in deze reportage mee naar Giraffe Manor in Nairobi, Kenia.

1. Trouwen in het buitenland: epic views en prachtige foto’s

Wanneer je kiest voor een destination wedding, is de kans groot dat je je jawoord in een waanzinnig mooi decor kan geven. Of je uiteindelijk kiest voor een huwelijk bij zonsondergang op het strand of in het bruisende hart van een stad, je fotograaf zal je dankbaar zijn om plaatjes te kunnen schieten die resulteren in kunstwerkjes. Ook voor jullie zelf zal het een opsteker zijn om de mooiste trouwfoto’s ooit te ontdekken wanneer jullie trouwalbum klaar is.

Prachtige landschappen of een bijzondere architectuur zullen een absolute meerwaarde zijn voor jullie huwelijksreportage. Het bruidspaar in deze reportage is avontuurlijk aangelegd en koos voor een safari geïnspireerde trouwlocatie.

Trouwen in het buitenland. Bruidspaar ontbijt met giraffen in Kenia.

2. Trouwen in het buitenland: intiem en onvergetelijk

Hoewel er geen regels opgelegd zijn rond het aantal gasten dat je meeneemt wanneer je besluit te trouwen in het buitenland, zien we in het algemeen toch dat de gastenlijst behoorlijk krimpt. En dat is een pluspunt.

We leggen je even uit waarom: het aantal gasten dat meegaat zal niet alleen een onvergetelijke ervaring meemaken, ze zullen elkaar (nog?) beter leren kennen. Een paar dagen samen doorbrengen op een magische, buitenlandse locatie zal alle familie- en vriendschapsbanden versterken. Misschien is dat wel een van de grootste voordelen van een destination wedding?

3. Trouwen in het buitenland én geld besparen

Jawel, je leest het goed: een huwelijk in het buitenland hoeft niet( noodzakelijk) duurder uit te vallen dan een trouwfeest in eigen land. Meer nog, in sommige gevallen spaar je er nog geld mee uit! Uiteraard hangt alles af van de keuzes die je maakt. Een flitsend yacht om op de Middellandse zee te gaan dobberen, zal niet bepaald kostenbesparend zijn.

Maar over het algemeen zal je veel minder geld uitgeven aan huwelijksuitnodigingen, huwelijksbedankjes, drank en eten voor een groot gezelschap, vervoer voor je huwelijksgasten, …

Wij raden jullie van harte aan om met lokale leveranciers te werken. Duurzaam, origineel en vaak goedkoper als je bijvoorbeeld seizoensgebonden bloemen kiest voor je trouwboeket, groenten en fruit voor het menu of de giveaways.

4. Trouwfeest en honeymoon in één

Wanneer je trouwt op een plek die jullie al kennen, dan zal het als thuiskomen aanvoelen. Een andere optie kan zijn om een volledig nieuwe bestemming te kiezen. Dat is op zich al een avontuur.

Wanneer je besluit in het buitenland te gaan trouwen dan gaat dat met heel wat minder stress gepaard. Je zal de dagen voor en na de bruiloft in vakantiemodus zijn en dat is altijd een opsteker. Bovendien is het fantastisch om met iedereen waarvan je houdt op vakantie te zijn.

We raden jullie wel aan om een lokale destination wedding planner onder de arm te nemen of ten minste hulp te zoeken om de taal- en culturele barrières te overbruggen.

Wist je trouwens dat je ook bij The Blonde Wedding Reporter kan aankloppen voor hulp bij trouwen in het buitenland? Wij specialiseren ons voornamelijk in Italië (en Griekenland) als trouwbestemming. Klik op de volgende link om meer te ontdekken over onze diensten Destination Wedding Planning in Italy.

5. Slecht weer is geen domper op de feestvreugde

Als jij het niet warm krijgt van een traditioneel huwelijk in ons kikkerlandje-en al helemaal geen zin hebt om in de weken in aanloop naar je huwelijk de weersverwachtingen te checken-, dan moet je écht een huwelijk in het buitenland overwegen. Deze optie biedt je niet alleen quality time met je gasten, maar je kan ook slecht weer uitsluiten.

Emma en Kieran uit deze reportage trouwden op 18 januari 2022. Toen lag jouw bikini of zwemshort vast ver verborgen in een of andere lade, toch?

We geloven dat deze unieke ervaring een fantastisch avontuur kan zijn voor koppels die graag reizen en nieuwe bestemmingen ontdekken.

Kan je echt niet afstappen van het idee om in het binnenland te trouwen en wil je ook van slecht weer het beste maken? Lees dan zeker het volgende artikel Help! Slecht weer op je trouwdag? 18 manieren om ermee om te gaan. of check onze lijst met ideetjes voor indoor fotoshootlocaties.

Twijfel jij nog of je een huwelijk in het buitenland wel is wat je echt wil? Laat hieronder je reactie achter en laat ons weten wat je tegenhoudt.

The wedding team:

Trouwlocatie: Giraffe Manor, Nairobi, Kenia

Fotograaf: Emma-Jane Photography. Website: www.emma-janephotography.co.uk

Bruidsjurk: Suzanne Neville

Pyjama bruid: Chelsea Peers

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.