Wat moet je weten over de nieuwe coronamaatregelen voor huwelijksfeesten? The Blonde Wedding Reporter antwoordt.

Op 15 november 2021 werden er in België 19,306 besmettingen op een enkele dag geregistreerd. “En dat is helaas slechts een voorlopig cijfer…”, volgens Minister Frank Vandenbroucke. Extra verstrengingen werpen zich dus op en ook de huwelijkssector ontsnapt niet aan extra maatregelen. Maar wat moet je nu precies weten over de nieuwe coronamaatregelen voor huwelijksfeesten?

Nieuwe coronamaatregelen voor huwelijksfeesten: een roze en wit mondmasker op een takje gispkruid.
Wat zijn de nieuwe coronamaatregelen voor huwelijksfeesten?

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102,of via chat op awel.be.

Wat moet je weten over de nieuwe coronamaatregelen voor huwelijksfeesten?

Voor het Overlegcomité kunnen trouwfeesten nog steeds plaatsvinden als de huwelijksgasten een Covid Safe Ticket Plus kunnen voorleggen.

Wat is een Covid Safe Ticket Plus?

Dit wil zeggen dat je huwelijksgasten niet alleen een bewijs van vaccinatie moet kunnen voorleggen, maar daarnaast ook een mondmasker moeten dragen. Het mondmasker draag je wanneer je de indoor feestzaal binnengaat, van en naar het toilet gaat en de dansvloer onveilig besluit te maken.

Hoeveel gasten mag je uitnodigen op je huwelijksfeest?

Veel hangt af of je huwelijksfeest binnen of buiten georganiseerd wordt. In de horeca en bij publieke en private evenementen vanaf 50 aanwezigen binnen en 100 buiten, is bovendien zowel het gebruik van de coronapas als het dragen van een mondmasker verplicht.

Vanaf wanneer zal de nieuwe maatregel in werking treden?

De maatregel zal vanaf dit weekend ingaan, met andere woorden vanaf zaterdag 20 november 2021. Het volgende overlegcomité staat gepland op 22 december 2021. Je mag erop rekenen dat wij de situatie op de voet volgen en er van zodra er nieuws is over eventuele nieuwe coronamaatregelen voor huwelijksfeesten, erover berichten op onze website.

Mag je een avondfeest plannen waarop er uit de bol gegaan wordt op de dansvloer?

Ja, maar ook hier dien je een mondmasker te dragen.

Een bruid met lichtblauw mondmasker kijkt naar het bruidsboeket dat ze draagt.
Wat zijn de nieuwe coronamaatregelen voor huwelijksfeesten?

Ik heb gehoord dat bezoekers van de danscafés en discotheken, wanneer ze geen mondmasker willen dragen, ervoor kunnen kiezen ter plaatse een sneltest te laten doen. Kunnen bruidsparen en hun huwelijksgasten deze maatregel ook toepassen voor hun dansfeest?

Neen, deze maatregel mag niet op huwelijksfeesten gebruikt worden.

Tijdens de derde coronagolf mocht je enkel aan tafel met je eigen bubbel. Is dat ook dit keer het geval?

Eigenlijk hebben we de bevoegde ministers hier geen uitspraken over horen doen. We vermoeden dus dat ze dit keer een andere aanpak willen uitproberen. De premier, Alexander De Croo, drukte ons wel op het hart om de veiligheidsprincipes zoals handen wassen, afstand houden en nauwe contacten beperken.

Mijn verloofde en ik trouwen in de kerk. Moeten we daar een mondmasker dragen?

Ja, in de gebouwen voor de eredienst en de gebouwen bestemd voor de openbare uitoefening van niet-confessionele morele dienstverlening en de publiek toegankelijke ruimten van de overheidsgebouwen geldt de mondmaskerplicht.

Hoe weet ik of ik er alles aan gedaan heb om een coronaveilig huwelijksfeest te plannen?

Er zijn heel wat dingen die je kan doen om je trouwfeest veilig te laten doorgaan. Op de volgende pagina krijg je een checklist met tips om een coronaveilig trouwfeest te geven.

Houd de moed erin en maak er een gezellige dan van!

Ben je op zoek naar inspiratie en vraag je je af hoe andere koppels hun coronahuwelijk beleefd hebben? Op onze website staan heel wat echte verhalen van bruidsparen. Als voorsmaakje stellen we jullie voor aan Chiara en Mathias. Lees hier hun trouwverhaal.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.