Helemaal weg van de trouwjurk van de celebrity ster? Volg onze tips en copycat de trouwjurk van Paris Hilton

Het is officieel: Paris Hilton is sinds afgelopen donderdag 11 november 2021 een getrouwde vrouw. Ze stapte in het huwelijksbootje met haar verloofde Carter Reum tijdens een adembenemende huwelijksceremonie. Ook adembenemend was haar Oscar de la Renta- bruidsjurk met hooggesloten hals, met bloemenapplicaties bezaaide top, lange mouwen en een romantische rok in tule. En plots beseften we op onze redactie dat we dit jaar al drie keer een soortgelijke look bij een celebrity huwelijk gezien hebben. Vandaar onze trend alert: Copycat de trouwjurk van Paris Hilton!!!

Deze twee celebrities gingen Paris voor

Kitty Spencer, het nichtje van wijlen prinses Diana, klopte voor haar bruidsjurk aan bij Dolce & Gabbana. Haar trouwfeest in Italië afgelopen zomer was een sprookje voor haar huwelijksgasten.

Zuhair Murad was dan weer verantwoordelijk voor de schitterende trouwjurk van topmodel Jasmine Tookes, die in haar thuisland Ecuador trouwde.

Terug naar de huwelijksdag van Paris en Carter…

Het huwelijksfeest heeft plaatsgevonden hebben op het landgoed in Bel-Air dat toebehoorde aan haar overleden grootvader. Veel details over het huwelijk zijn al bekend gemaakt door de realityster zelf, die beelden van haar bruiloft deelde via haar sociale mediakanalen. Op de Amerikaanse streamingservice Peacock is bovendien een show gelanceerd getiteld Paris In Love, waarin de weg naar het huwelijk te zien is én voor fans hopelijk ook wat beelden van de grote dag zelf. Het huwelijksweekend van Paris en Carter heeft uiteindelijk drie dagen geduurd.

Hilton en Reum kennen elkaar ruim 15 jaar, maar de vonk sloeg pas over tijdens een Thanksgiving diner in 2019. Tijdens de pandemie en de verplichte quarantaine bracht het stel geen nacht meer zonder elkaar door, wat resulteerde in een huwelijksaanzoek na 9 maanden samenzijn. “Wanneer je je soulmate ontmoet dan voel je dat gewoon aan alles. Wij zijn sinds onze eerste date samen en willen ook echt graag bij elkaar zijn. Dit is een droom die uitkomt”, liet Paris eerder op Instagram weten.

De huwelijksdatum

We signaleerden het eerder al in onderstaand artikel, maar het blijkt nu nog maar eens dat huwelijken op weekdagen een echte trend geworden zijn. Paris Hilton trouwde op een donderdag en al mag het erop lijken dat ook zij op de trend gesprongen is, volgens modeblad Vogue is er meer aan de hand en heeft de Hilton erfgename een heel speciale reden voor haar huwelijk op 11/11.

De belangrijkste huwelijkstrends van 2021 ontdekken? Klik dan snel op deze link.

“11:11 has always been my favorite time of day,” aldus Paris. “It’s my reminder to make a wish and be open to miracles. This date is special to Carter and I—it represents our love story, which both of us knew was meant to be.”

Daarnaast richtte de bruid onlangs haar nieuw mediabedrijf, 11:11 Media, wat ook een verwijzing naar haar trouwdatum is.

Zijn jij en je partner ook op zoek naar een bijzondere trouwdatum, maar geraken jullie er maar niet uit? Check dan het artikel onder deze link voor meer trouwdatuminspo.

Copycat de trouwjurk van Paris Hilton

Voor de bruidsjurk waarin Paris’ haar jawoord uitsprak, klopte de realityster aan bij modehuis Oscar de la Renta. De trouwjurk zou volgens de wensen van Paris exclusief voor haar ontworpen zijn. Toch herinnerden we ons op onze redactie de presentatie van de Oscar de la Renta Spring Bridal Collection voor 2022 en toen al sprong het onderstaande silhouet ons in het oog:

Trend alert: copycat de trouwjurk van Paris Hilton| Photo credit: Oscar de la Renta

Voor bruiden die helemaal weg zijn van deze look zochten en vonden we een paar alternatieven. Lees: die vriendelijker zijn voor je portemonnee. Een exacte kopie van de jurk konden we in de collecties( nog) niet vinden, maar we vermoeden dat dat in de collecties voor 2023 zeker het geval gaat zijn. Voor de fashionista’s onder jullie maakten wij de volgende selectie:

1. San Patrick

Deze trouwjurk bevindt zich in een heel andere prijsklasse dan Paris’ jurk en kan de concurrentie met de Oscar de la Renta-bruidsjurk zeker aan. Enige minpuntje? Een hooggesloten hals heeft de jurk niet echt.

2. Elisabetta Polignano

Voor bruidjes die toch nét iets anders dan Paris willen… De sketch van de twee bruidsjurken is dezelfde, het verschil zit hem in de keuze van stoffen. De romantische tule rok maakte bij Elisabetta Polignano plaats voor een zijden versie en de kanten top werd vervangen door plumetis en een kraagje. Verfrissend en bijzonder tegelijk.

3. Rosa Clara

Deze bruidsjurk heeft weliswaar geen lange mouwen, maar de hooggesloten hals en de rok in tule lijken wel sterk op Paris’ trouwjurk. Vraag in de bruidsboetiek na of ze lange mouwen aan dit ontwerp kunnen toevoegen als dat voor jou echt belangrijk is.

4. Pronovias

Deze jurk lijkt qua ontwerp het meest op Paris’ haar bruidsjurk en is van de hand van ontwerpster Alessandra Rinaudo.

5. Nicole Milano

De jurk met de meeste bloemenapplicaties en de hoogte hals. De vierkante halsuitsnijding is supertrendy en geeft het geheel een heel moderne toets.

6. Ines Di Santo

En tot slot een zeer imposante jurk met see through-effect. De rok is beduidend breder dan die van Paris. Kortom een jurk voor bruidjes die koningin voor een dag willen zijn.

UP NEXT: Hoe vind je de bruidsjurk van je dromen? Lees eerst dit artikel: Hoe begin je aan de zoektocht van je trouwjurk? 10 tips!

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.