Huwelijk Sofia Richie en Elliot Grainge: the royal wedding of the year

Afgelopen weekend gaven Sofia Richie en Elliot Grainge elkaar het jawoord tijdens een spectaculaire huwelijksceremonie in Zuid-Frankrijk. Het huwelijk vond plaats in het luxueuze Hotel du Cap-Eden-Roc in Antibes, dat bekend staat om haar prachtige tuinen en adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee. De gastenlijst was gevuld met beroemdheden uit de entertainment- en modewereld, waaronder Kylie Jenner, Cameron Diaz, Paris Hilton en Nicole Richie.

Huwelijk Sofia Richie met droomjurken van Chanel

De bruid en bruidegom straalden in hun prachtige trouwkleding. Sofia droeg een kanten halterjurk van Chanel met een lange sleep en een bijpassende sluier. Opvallend detail is dat Sofia ook voor een blusher koos en dat ze hiermee wellicht een nieuwe trend onder de bruidjes ontketent. De sluier was bezet met glinsterende waterdruppels, die schitterden wanneer ze naar het altaar liep. Sofia, die eigenlijk helemaal geen grote following op Instagram en TikTok had, is dit weekend de nieuwe IT-girl van het moment geworden en stoot hiermee celebrities als Hailey Bieber en de zussen van de Kardashian- Jenner clan van de troon.

Huwelijk Sofia Richie| Photo credit wedding dress: Chanel

De bruid bestelde trouwens maar liefst drie outfits by maison Chanel voor haar drie belangrijkste wedding-weekend events: het rehearsal dinner, dat op vrijdagavond plaatsvond, de huwelijksceremonie en de after-party. Elliot koos voor een op maat gemaakte smoking van Tom Ford.

De zeven bruidsmeisjes droegen allemaal zwart. “Het was voor mij zeer belangrijk dat al mijn bruidsmeisjes zich op mijn grote dag op hun gemak zouden voelen. De enige vereiste die ik had, was dat ze zwart zouden dragen”, legt Sofia uit. “Elke meid koos dus naar eigen goeddunken haar eigen jurk in een merk naar keuze”. Mag je zwart dragen op een bruiloft? Klik op de link en ontdek het verrassende antwoord!

Het feest was een extravagante aangelegenheid met een indrukwekkende selectie van entertainment en culinaire hoogstandjes. Er waren optredens van onder andere Lionel Richie, die ook de vader van de bruid is, De gasten genoten van heerlijke Franse gerechten en wijnen uit de regio.

Romantische wandeling door het gangpad

De hoteltuin was versierd met duizenden bloemen in warme wit- en beigekleuren. Een terugkeer naar een klassieke interpretatie van decoratie voor een bruiloft. Het was een sprookjesachtige setting die de romantiek van het huwelijk perfect weergaf.

De wandeling naar de chuppa* duurde maar liefst 7,5 minuten en terwijl de bruid over de witte loper stapte begon ze haar lievelingslied te horen: Until I found you van Stephen Sanchez, maar Sofia merkte meteen op dat de lyrics niet helemaal klopten. Haar naam was namelijk in het lied verwerkt.

Ik droomde er al heel lang van om Stephen Sanchez te ontmoeten en had mijn verloofde al verschillende keren gevraagd of we naar een van zijn optredens zouden kunnen gaan. Toen ik een paar keer mijn naam gehoord had in het lied bedacht ik me hoe lief het was van Stephen om de song speciaal voor mijn trouwdag aan te passen. Maar toen ik dichterbij kwam, begon het me pas echt te dagen: “Is dat Stephen Sanchez?! Het was een surreële ervaring en zo een betekenisvol huwelijkscadeau van Elliot.

Sofia en Elliot ontmoetten elkaar in 2022 en verloofden zich een jaartje later tijdens een reis naar Hawaii. Sofia zou hier op haar sociale mediakanalen het volgende over zeggen: “He proposed at golden hour—it was magical.” “Forever isn’t long enough”.

Ze hebben hun relatie niet strikt privé gehouden, maar wel af en toe foto’s van elkaar gedeeld op social media. Het huwelijksweekend was de kroon op hun liefdesverhaal en werd door vrienden en familie beschreven als een van de mooiste huwelijken die ze ooit hebben bijgewoond. Niet voor niets krijgt het huwelijk op sociale media steevast de hashtag #royalwedding mee.

Joodse huwelijksceremonie

Rabbijn Thomas Solomon leidde de huwelijksceremonie.“Ik heb me tot het jodendom bekeerd en het was heel belangrijk voor Elliot’s familie en mezelf dat we tijdens een traditionele Joodse ceremonie zouden trouwen.“, vertelt Sofia.

Huwelijk Sofia Richie| Photo credit: Norman and Blake

Het wettelijk huwelijk vond eerder al plaats in de Verenigde Staten. “Net voor we naar Frankrijk reisden, trouwden we thuis, in het bijzijn van onze ouders. Het was een heel eenvoudige ceremonie waarin we onze persoonlijke huwelijksbeloften aan elkaar voorlazen. Het was een mooie ervaring: heel intiem en bijzonder om het enkel met onze ouders te delen.”

Spetterend trouwfeest

Na het diner, veranderde Sofia van bruidsjurk. Ze koos voor een fun, flirterig, Claudia Schiffer geïnspireerde Chanel jurk.

Claudia Schiffer wearing the iconic white mini dress with rose that Sofia Richie copied for her wedding with Elliot Grainge.

“Het Chanelteam ontwierp de legendarische nineties Claudia Schiffer korsetjurk voor me. Toen was ik klaar om tot het ochtendgloren te dansen. Mijn papa ( Lionel Richie nvdr) zong twee van mijn favoriete nummers. Het was altijd een droom van mij geweest om mijn openingsdans op “Stuck on you” te doen. Met zijn megahit “Hello” verraste hij me. Heel de zaal zong mee en dat was echt een kippenvelmomentje.

Huwelijk Sofia Richie| Photo credit wedding dress: Chanel

Het jetset huwelijk Sofia Richie en Elliot Grainge was een spektakel en zorgde voor heel wat ophef in de entertainmentwereld. Het stel bewees dat ze niet alleen verliefd zijn, maar ook een feilloos gevoel voor stijl en glamour hebben. Op sociale media is Sofia Richie het nieuwe referentiepunt op vlak van stijl en mode in het thema ‘old money’.

De trouwdag zal ongetwijfeld nog lang herinnerd worden als een van de meest extravagante en romantische huwelijken van het jaar.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.