Bruid Lanny droomde van een destination wedding, maar nergens vindt ze de perfecte huwelijksbestemming. Op een bepaald moment vindt ze op Instagram een foto van een huwelijk in het buitenland. Tot haar grote verbazing ontdekt ze dat de foto in Marokko getrokken is. “We waren nog nooit in Marokko geweest, maar ons besluit stond vast: we zouden trouwen in Marrakesh.”

The Blonde Wedding Reporter: Lanny, hoe hebben jij en Brecht elkaar leren kennen?

Lanny: Brecht en ik werden collega’s in 2013. Hij werkte al een achttal jaar in het bedrijf en toen ik het team vervoegde, bleek als snel dat we goed overeen kwamen. Zonder meer. Er was nog geen sprake van romantische gevoelens en we hadden bovendien nog elk nog een relatie.

TBWR: Wanneer sloeg de vonk dan wel over?  

Lanny: In 2016 liepen onze respectievelijke relaties op de klippen. Wij zijn na deze periode een aantal keren samen uit geweest. Bij Brecht sloeg de vonk al snel over.😁 Bij mij was dat toen nog helemaal niet aan de orde.  Ondertussen was hij ook gepromoveerd op het werk en ik vond het moeilijk om me voor hem open te stellen. Brecht had nadien nog steeds sterke gevoelens voor me, maar zijn versierpogingen had hij gestaakt omdat ik er toch geen oren naar had.

Tot we een paar maanden later nog eens een stapje in de wereld gingen zetten. Dat was voor mij het keerpunt. Ik kan je niet vertellen door wat of hoe het gekomen is, maar opeens merkte ik dat hij veel meer voor me betekende. Ik kan het niet uitleggen… Het gebeurde gewoon en plots was ik helemaal verkocht. <3

TBWR: Heeft Brecht het huwelijksaanzoek gedaan?  

Lanny: Ja, en daar was ik eerlijk gezegd toch een beetje op aan het wachten. (lacht) 😊Nochtans hadden we het daar al vroeg in onze relatie over gehad…

TBWR: Heeft hij het aanzoek op een speciale manier aangepakt?  

Lanny: Ja hoor! Toen we een jaar samen waren liet ik een chocoladetaart- want Brecht is dol op chocola-, maken met daarop een foto van de Eiffeltoren en de slogan “Paris is always a good idea”.  Met de taart hintte ik naar zijn echte cadeau: een tripje naar Parijs tijdens zijn verjaardagsweekend.

In Parijs werkten we alle highlights van de lichtstad af. Ik plan graag op voorhand en had dus ook dit keer het hele tripje uitgezet. Op de tweede dag stond de Tour Montparnasse op het programma. Eenmaal op de top aangekomen genoten we van het mooie uitzicht dat Parijs bij valavond te bieden heeft en toen is hij op z’n knie gegaan. 

TBWR: Hoe verliep de zoektocht naar de bruidsjurk?

Lanny: Ik ben een van de grootste twijfelaars, dus wilde ik al redelijk snel met de zoektocht naar mijn droomjurk beginnen. Ik had me voorgenomen geen fortuin uit te geven, maar als ik smoorverliefd zou worden op een jurk, dan zou ik wel overwegen om toch wat meer neer te tellen.

In de eerste bruidswinkel paste ik veel verschillende jurken en wist gelukkig al snel welke richting ik uit wilde. Voordat ik een definitieve beslissing kon nemen, besloot ik om op aanraden van een vriendin toch nog eerst een andere winkel te bezoeken. Samen met mijn dochter koos ik er een vijftal kleedjes uit en toen ik de eerste jurk paste, was ik onmiddellijk verkocht. De sluier heb ik daarna online aangekocht. Het was spannend afwachten, maar bij levering kon ik alleen maar vaststellen dat dit precies was waarnaar ik op zoek was.

TBWR: Waarom hebben jullie voor een destination wedding gekozen?  

Lanny: Goh, op de dag dat we man en vrouw zouden worden, wilden we iets unieks doen. En omdat je nooit zeker bent van het onvoorspelbare, Belgische weer, besloten we een warme locatie te zoeken. Het werd uiteindelijk Marrakesh. Samen met ons gezelschap van 40 gasten vlogen we naar Marokko voor een heus trouwweekend. Achteraf bekeken was het was voor mijn echtgenoot en mezelf een sprookje uit duizend-en-één-nacht.

TBWR: Had jullie huwelijk een bepaald thema?

Lanny: Ja, we wilden graag dat het bohemian chic zou aanvoelen. Ik had hier mooie foto’s van gezien op de site van onze trouwlocatie. Zowel Brecht als ikzelf waren onmiddellijk overtuigd dat dit onze stijl was.

TBWR: Waarom was het voor jullie belangrijk om te trouwen?  

Lanny: Het geeft volgens ons een extra dimensie aan onze relatie. Het is een symbolisch teken van onze liefde voor elkaar. Ook voor mijn twee kinderen uit mijn vorige relatie, vond ik dit belangrijk.  Door te trouwen vormen we een echt gezin waar zij helemaal deel van uitmaken.

TBWR: Hoe zag de planning van jullie huwelijksweekend eruit?

Lanny: We zijn in België voor de wet getrouwd, dus enkel voor het ceremoniële deel en het feest zijn we naar Marokko getrokken met een heel gezelschap in ons kielzog. Ons feest stond gepland op zaterdag en ging van start in de late namiddag. De volgende dag trokken Brecht en ik er met ons tweetjes op uit voor een fotoshoot in traditionele, Marokkaanse klederdracht in de woestijn. En neen, geen van beiden hebben we Marokkaanse roots, maar we vonden dit wel superleuk om te doen en zo ons feestweekend in die magische, Arabische sfeer af te sluiten.

TBWR: Heeft de planning van jullie destination wedding veel problemen met zich meegebracht? 

Lanny: De keuze van de bestemming is niet over een nacht ijs gegaan. Weet je, wij waren niet op zoek naar een trouwlocatie in een speciaal land of op een speciale locatie. We hoopten gewoon iets te vinden wat ons een speciaal gevoel zou geven. En dan ben ik beginnen zoeken… in Spanje, Italië, Kroatië, Griekenland, … We hebben prachtige dingen gezien, maar op geen enkel moment hadden we het gevoel van: “Ja, DAT IS HET!” Om moedeloos van te worden! Ik heb ontelbare uren gezocht op het internet. Alle sociale mediaplatformen schuimde ik af.

En op een dag trok een Instagramfoto van een koppeltje bij een deur mijn aandacht. De foto sprak me aan en er stond #marrakesh als hashtag bij geschreven. Toen ik op Google en Pintarest ‘wedding Marrakesh’ in de zoekbalk intypte, leek het alsof de grot van Ali Baba voor me openging. Ik ontdekte een schat aan mooie, warme en supergezellige beelden. Het deed me denken aan de sprookjes uit duizend-en-één-nacht en aan de animatiefilm Aladdin, wat ik als kind al zo mooi vond. Ik toonde mijn vondsten aan Brecht en hij had er hetzelfde gevoel als ik bij. De knoop was doorgehakt. We waren nog nooit in Marokko geweest, maar ons besluit stond vast: we zouden trouwen in Marrakesh. 😊

TBWR: Als je alles opnieuw zou kunnen doen, wat zou je dan anders aanpakken? 

Lanny: Goh, daar moet ik nu eens goed over nadenken… Misschien zou ik de ceremonie-die om 17 uur gepland stond, maar doorging rond 17:30 uur -, iets vroeger plannen. Dan zouden we iets meer tijd gehad hebben om het glas te heffen met onze gasten. We houden namelijk wel van een feestje, al hebben we dit nadien meer dan goedgemaakt.  😁😋

TBWR: Welke gouden raad hebben jullie voor bruidsparen die op dit moment een huwelijk in het buitenland overwegen?  

Lanny: GEWOON DOEN! Laat je wel bijstaan door een professional. Ik wilde alles eerst zelf doen, maar als je met je weddingplanner goede afspraken maakt, spaar je jezelf heel wat ellende en stress uit. Als je goed zoekt naar de juiste locatie, krijg je veel waar voor je geld.

Ons feest was zeker niet het goedkoopste, maar je moet wel bedenken dat wij veertig personen een volledig weekend mee op avontuur genomen hebben en hen een ervaring gegeven hebben die ze nooit meer zullen vergeten. De vliegtickets moesten ze zelf boeken, omdat dat anders te ingewikkeld zou worden om met iedereen zijn reisdata rekening te houden. De logies, de maaltijden, het feest, het plezier, het mooi weer en de prachtige herinnering, die kregen ze er op de koop toe bij.

Voor het budget van een groot trouwfeest in België hebben we nu met een beperkte groep een volledig weekend gevierd. Alles is op de meest ontspannen manier verlopen en we waren omringd door de mensen die het dichtst bij ons staan en er het meeste toe doen.

Ik beveel iedereen ook warm aan om in Marokko te trouwen, al weet ik wel dat sommigen het niet zien zitten om zo ver te reizen of een vertekend beeld van het land hebben. In elke grootstad is het uiteraard een beetje oppassen, maar mijn ervaringen met de lokale bevolking waren fantastisch. De Berbers zijn een volk zoals je er nog maar weinig vindt in de wereld. Liefdevol, respectvol, zacht, aangenaam in de omgang en familiaal. Dat aspect heeft zeker bijgedragen tot een geslaagd huwelijksweekend.

The Blonde Wedding Reporter wenst Lanny en Brecht tonnen huwelijksgeluk toe. <3

The wedding team

Fotograaf: MIRO Photography. Meer info op: www.instagram.com/miro.photography

Huwelijkslocatie: Villa Taj Marrakech. Meer info op: www.tajvillamarrakech.com of op www.tajvillamarrakech.com/wedding-in-marrakech/

Visagie: Marie Bogaert. Meer info op: www.marie-bogaert.com

Jurk Lanny: Wed2B. Meer info op: www.wed2b.be

Haarextensions: Métamorphose by Stéphanie. Meer info op: www.metamorphosebystephanie.be

Wimperextensions: Sabrine Souissi. Meer info op: www.makeda.be

Ben je op zoek naar nog meer verhalen van andere koppels die in het buitenland getrouwd zijn? Klik dan op deze link en ontdek een rustiek-chic destination wedding in Frankrijk.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.