Bridal kimono: hoe vind je de mooiste badjassen voor je trouwdag?

Een bridal kimono zit de laatste jaren in de lift. Als je recente trouwalbums bekijkt, dan lijkt het een onmisbaar kledingstuk op je trouwdag. En dat vinden wij helemaal terecht. Je huwelijksdag is aangebroken en dit zou het moment moeten zijn waarop je volop geniet. Je prachtige trouwjurk hangt klaar en als je onze checklists netjes opgevolgd hebt, dan is stressen op de grote dag zelf niet nodig. Integendeel, leun lekker achterover in je bridal kimono en geniet ervan om in de watten gelegd te worden door je kapper en visagiste.

Bridal kimono om te dragen tijdens het klaarmaken

Bij de meeste bruiden komt de huwelijksfotograaf aan huis om plaatjes te schieten van de voorbereidingen van de dag en dat is al een klein feestje op zich. In het bijzonder als je je kliek bruidsmeisjes of vriendinnen uitnodigt om erbij te zijn en ook voor hen een kamerjas koopt in een leuke print, met een gepast opschrift op de rugzijde of in de themakleuren van je bruiloft.

Blonde bruid met krullend haar poseert in een witte bridal kimono met kant op de ochtend van haar huwelijk.
Bridal kimono| Photo credit: Bella Donna

Rek voor dit meidenmoment voldoende tijd uit wanneer je de dagplanning opmaakt, zodat jullie ook bewust van het moment kunnen genieten en er de mooiste foto’s als souvenir aan overhouden. Nog een paar extra tips:

  1. Koop een mooie, kwaliteitsvolle kimono waarin je je laat fotograferen wanneer je haar en make-up gedaan worden.
  2. Draag geen strakzittend ondergoed en let op met de sporen die bh-bandjes op je huid achterlaten.
  3. Laat je helpen bij het aankleden. Trek eerst je schoenen aan en stap dan voorzichtig in je jurk.
  4. Een bruid draagt nooit een horloge! Wees zuinig met juwelen. Je wil er stijlvol en gracieus uitzien. Less is more!
Blonde bruid met krullend haar poseert in een witte bridal kimono met veren op de ochtend van haar huwelijk.
Bridal kimono| Photo credit: Bella Donna

De satijnen bridal kimono is passé

De meeste bridal kimono’s die wij in onze sociale media feeds zien, zijn vervaardigd in een witte of crèmekleurige, glimmende stof en bestaan uit synthetische materialen. En dat is een minpunt. Niet alleen zweet je gemakkelijker in dit soort stoffen, het kreukt ook verschrikkelijk.

Bridal kimono| Photo credit: Canva

We raden je dus aan om te kiezen voor kwaliteit en een ochtendjas in echte zijde of een andere natuurlijke stof te kopen. Wij hebben een paar adembenemende kimono’s voor jullie uitgezocht.

Luxueuze kimono voor de bruid

In verschillende Facebookgroepen bieden bruiden hun trouwaccessoires te koop aan. Ontelbare advertenties zijn we tegengekomen waarin een synthetische bridal kimono- vaak het opschrift Bride of Mrs. op de rugzijde-, te koop aangeboden wordt. We begrijpen dat je daar na je huwelijk niet voor eeuwig mee kan blijven rondlopen en dus gingen we op zoek naar prachtige kamerjassen die voor altijd wil bijhouden en ook na je bruiloft niet gek staan wanneer je ze draagt.

Blonde bruid met krullend haar poseert in een witte bridal kimono met veren op de ochtend van haar huwelijk.
Bridal kimono| Photo credit: Bella Donna

We ontdekten een prachtige collectie lange kamerjassen die je look een totaal ander cachet geven. Toegegeven, deze bridal kimono’s zijn iets prijziger, maar dankzij The Blonde Wedding Reporter mag jij rekenen op een kortingscode voor maar liefst je 15% korting op het aankoopbedrag.

Sexy bridal kimono voor boudoir shoot

Wil jij je toekomstige man of vrouw verrassen met een serie bijzondere foto’s? Wat dacht je ervan om een boudoir fotoshoot in te plannen met je huwelijksfotograaf? Tijdens zo’n shoot ga je in je bruidslingerie op de foto en legt de fotograaf de meest sensuele versie van jezelf op beeld vast en dankzij de professionele make-up en haarstyling zit je lekker in je vel en straal je tonnen zelfvertrouwen uit.

Blonde bruid met krullend haar poseert in een witte bridal kimono van transparante kant op de ochtend van haar huwelijk.
Photo credit: Bella Donna

Bruidjes die zich toch een beetje ongemakkelijk voelen en zich liever niet té bloot geven, voelen zich misschien meer op hun gemak in een transparante kimono. Op die manier laat je toch nog iets aan de verbeelding over. Wij zouden alvast niet weten welke bridal kimono uit het onderstaande rijtje te kiezen.

De prachtige kimono’s uit deze reportage zijn verkrijgbaar via www.belladonnaua.com.

Profiteer via de The Blonde Wedding Reporter van 15% EXTRA korting op de volledige Bella Donna collectie. De kortingscode is: SANDRA. Bestellen kan via www.belladonnaua.com

Heb jij al een kimono gevonden of draag je liever iets anders op de ochtend van je bruiloft?

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.