Hond op je bruiloft: to do or not to do? Wij zeggen:”doen!”

Natuurlijk moet je hond op je bruiloft aanwezig zijn, alleen… hoe pak je dat aan? Veel bruidsparen maken zich zorgen over de reactie van hun trouwe vriend op hun bruiloft. Vindt de hond het überhaupt wel leuk om erbij te zijn? Zal ie tegen zoveel drukte en onbekende mensen om zich heen kunnen? Wie zorgt ervoor dat de hond niet verloren loopt? Zullen er gasten en kinderen aanwezig zijn die misschien bang zijn van ons huisdier? En wat doe je met je stokoude hondje die liever in zijn mandje in slaap dommelt? In dit artikel ontdek je hoe jullie je hond kunnen betrekken als jullie gaan trouwen!

1. Je hond op je bruiloft als special guest

Niets zorgt voor meer bekijks- of het zouden jouw guitige bruidsmeisjes en -jongens moeten zijn-, dan je trouwe viervoeter op je bruiloft. Een hond zorgt voor leven in de brouwerij en geeft mensen die elkaar niet kennen, meteen een gespreksonderwerp op je bruiloft. Met zijn grappen en grollen staat je hond op je bruiloft meteen in het middelpunt van de belangstelling en dat verbindt mensen met elkaar.

Daarnaast kan de hond ook de bruid en bruidegom op hun gemak stellen tijdens de fotoshoot bijvoorbeeld. De bruid in deze reportage wist meteen dat haar hondje een special guest op haar huwelijksdag zou zijn en ook van de partij zou zijn terwijl zij zich klaarmaakte voor haar grote dag.

je hond op je bruiloft
Je hond op je bruiloft. Photo credit: Paulina Sliwka Photography

Wanneer je een huisdier deelgenoot maakt van je mooiste dag, dan weet je dat de dingen die je gepland hebt, niet noodzakelijk zullen verlopen zoals je ze in je hoofd voorgesteld had. Een hond op je bruiloft staat synoniem aan onvoorspelbaarheid en spontaniteit. En dat zal trouwfoto’s alleen maar ten goede komen, omdat je meer ontspannen voor de lens staat.

je hond op je bruiloft
Je hond op je bruiloft. Photo credit: Paulina Sliwka Photography

Tip: Kies voor een fotograaf die ervaring heeft met het fotograferen van dieren en ook zelf een dierenvriend is. Zo weet je zeker dat jullie én jullie hond mooi op de trouwfoto’s staan.

2. De hond als ringdrager

Je hond kan natuurlijk ook echt een rol spelen in de huwelijksceremonie. Laat hem bijvoorbeeld de ringdrager zijn of de persoonlijke begeleider van je bloemenmeisjes of bruidsjongens. Koop hem een mooie strik of een outfitje die thuishoort op de rode loper en hang de ringen in een fluwelen of zijde zakje aan zijn halsband.

je hond op je bruiloft
Je hond op je bruiloft. Photo credit: Paulina Sliwka Photography

Tip: Is het de bedoeling dat je hond alleen over het gangpad naar jullie toeloopt? Laat hem door iemand die hij goed kent begeleiden tot aan het gangpad en roep dan zijn naam. Zorg dat je in je noodtas een anti-pluisroller stopt, want gegarandeerd dat jullie trouwe viervoeter in jullie armen springt en haar verliest op jullie splinternieuwe outfits.

3. De hond in de bolderkar

De bruid in deze reportage had een zeer bijzondere band met haar stokoude hondje. Als echte dierenliefhebber kon ze zich niet voorstellen dat haar trouwe viervoeter afwezig zou zijn op haar grote dag. Alleen: het hondje was niet meer zo goed te been en viel meermaals per dag in slaap.

Je hond op je bruiloft. Photo credit: Paulina Sliwka Photography

Er zat niets anders op dan de handen uit de mouwen te steken en aan het DIY’en te slaan. Bruid Paige toverde- met hulp van haar bridal squad-, een monotone bolderkar om tot een comfortabele trouwkoets voor haar hondje.

je hond op je bruiloft
Je hond op je bruiloft. Photo credit: Paulina Sliwka Photography

4. Kers op de bruidstaart

Als je trouwe viervoeter in het dagelijks leven superbelangrijk voor je is, dan hoort ie er gewoon bij op je trouwdag. Meer nog; er zijn zelf bruidsparen die hun hond als inspiratie gebruiken voor de save the dates, de huwelijksuitnodigingen, de huwelijksbedankjes en zelfs een plekje in het middelpunt van de belangstelling voor hem reserveren op de bruidstaart. Cuteness overload als je het ons vraagt.

Heb jij een huisdier die je op een bijzondere manier bij je bruiloft wil betrekken? Vertel ons alles over je plannen in de comments hieronder.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.