Je bruidsmeisjes kiezen, dat doe je in stijl en met respect voor ieders gevoelens

Bruidsmeisjes kiezen is een van de leukste to do’s van je huwelijksplanning. Maar, als jij denkt dat je gewoon je vriendinnen als bruidsmeisjes aanwijst en daarmee de kous af is, dan heb je het mis. Er zijn een paar dingetjes waarmee je rekening wil houden bij het samenstellen van je suite. In dit artikel ontdek je 5 logische stappen die je helpen om je bruidsmeisjes te kiezen, met respect voor ieders gevoelens. Per slot van rekening wil je jouw ‘girlfriends for life’ ook na je huwelijksdag behouden, toch?!

1. Bruidsmeisjes kiezen? Begin met je (schoon-)zussen

Jouw zus(-sen) mogen natuurlijk niet ontbreken op je bruiloft én al helemaal niet in je suite. Wie beter kan je steun en toeverlaat zijn tijdens de hectische maanden voorafgaand aan je trouwdag? Vraag hen dan ook als eerste of ze je willen bijstaan als bruidsmeisje. Geef toe, het zou niet zo netjes zijn als je eerst je vriendinnen en dan pas je familie vraagt. Heb je een goede band met je toekomstige schoonzus? Niets belet je om ook haar bij de kliek te betrekken en zo de familieband te versterken.

Bruidsmeisjes kiezen? 4 bruidsmeisjes in felroze jurken en met zilverkleurige sandalen
Bruidsmeisjes kiezen/ Photo credit: Vera Wang Bride

2. Bruidsmeisjes kiezen? Ja, maar alleen als ze oprecht willen

Je gaat je bruidsmeisjes niet bij elke stap van de bruiloftsplanning nodig hebben, maar er zullen zeker momenten zijn waarop je op hen zal willen rekenen. Denk hierbij aan de volgende momenten: de zoektocht naar je bruidsjurk, de keuze van de bruidsmeisjesjurken, het klaarzetten van de zaal de dag voor de bruiloft, het plooien van servetten voor de flower wall, het organiseren van je bachelorette party of vrijgezellenfeestje. Trouwens, als je graag meer ontdekt over het ontstaan van vrijgezellenfeestjes of leuke activiteiten voor die dag ontdekt, dan lees je best het volgende artikel Bachelorette party 2.0.

Bruidsmeisjes kiezen? 3 bruidsmeisjes in lichtroze en oranje jurken
Bruidsmeisjes kiezen/ Photo credit: Vera Wang Bride

Als een bruidsmeisje je bijna nooit terugbelt of altijd te laat opdaagt wanneer jullie een afspraak hebben, dan is zij waarschijnlijk niet zo betrokken bij je bruiloft. Maak dus een weloverwogen en bewuste keuze. Bruidsmeisjes kiezen is geen kinderspel en je wil vertrouwen op je girlfriends en er zeker van zijn dat ze je e-mails zullen beantwoorden, op tijd op de verschillende afspraken zullen verschijnen en waarschijnlijk op alle (ramp-)scenario’s voorbereid zullen zijn.

Over rampscenario’s gesproken… heb jij je noodtas voor je trouwdag al klaarliggen? Via de volgende link ontdek je wat je in de noodtas van de bruid stopt en welke spulletjes ook voor de bruidegom handig kunnen zijn.

Bruidsmeisjes kiezen? 4 bruidsmeisjes in kobaltblauwe jurken
Bruidsmeisjes kiezen/ Photo credit: Vera Wang Bride

3. Bruidsmeisjes kiezen? Hou rekening met hun persoonlijkheid

Voor je enthousiast een cadeautje met ‘Will you be my bridesmaid?‘ onder de neus van een van je vriendinnen schuift, denk je best even na over de samenstelling van jouw suite. Denk je dat de meiden met elkaar overeen zullen komen? Ze hoeven nadien heus geen hartsvriendinnen te worden, maar het is wel handig als ze mekaar niet om de haverklap in de haren vliegen. Als er één ding is dat je wil vermijden in aanloop naar je huwelijk, dan is het wel drama.

Bruidsmeisjes kiezen? 3 bruidsmeisjes in lilakleurige jurken
Bruidsmeisjes kiezen/ Photo credit: Vera Wang Bride

Stel je team bride dus samen op basis van de volgende karaktertrekken van de bruidsmeisjes: vriendelijkheid, hoffelijkheid en handelend in het beste belang van de bruid. Je hoopt natuurlijk ook dat ze sociaal zijn en met verschillende type mensen overweg kunnen en zich gemakkelijk in verschillende vriendengroepen kunnen bewegen.

4. Hou rekening met het budget van de bruidsmeisjes

Je staat er als bruid misschien niet meteen bij stil, maar bruidsmeisjes moeten behoorlijk in hun buidel tasten om aan alle activiteiten deel te kunnen nemen. Er is jouw vrijgezellenweekend- waarbij ze ook voor jouw deelname moeten instaan-,. Verder moeten ze nog het cadeau op je huwelijksdag financieren, de aankoop van hun bruidsmeisjesjurk en alle accessoires, de diesel en/ of benzine bekostigen om je te vergezellen naar de verschillende pasbeurten van je trouwjurk, de lunches en koffiepauzes incalculeren om alles samen te bespreken… Kortom, op de lange duur tikken al die verschillende activiteiten behoorlijk aan en niet iedereen kan/ wil dit budget vrijmaken enkel en alleen omdat jij gaat trouwen.

Bruidsmeisjes kiezen? 3 bruidsmeisjes in lila-grijze en gele jurken
Bruidsmeisjes kiezen/ Photo credit: Vera Wang Bride

Als je weet dat een vriendin veel moeite moet doen om de eindjes aan elkaar te knopen, dan kan je haar laten weten dat je hier begrip voor hebt. Hoe pak je dit lastige gesprek het beste aan? Bel haar voor je een bridesmaid proposal doet en leg uit dat je haar er heel graag bij zou hebben, maar dat je haar ook op een andere manier kan betrekken zonder haar op kosten te jagen. Misschien zal de bewuste vriendin geen actief lid van je suite worden, maar staat ze er wel voor open om te speechen op je trouwfeest, een tekst voor te lezen tijdens de huwelijksceremonie of de feestzaal te komen helpen inkleden de dag voor je bruiloft.

5. Ga respectvol om met de gevoelens van je bruidsmeisjes

Soms is het eenvoudiger om minder bruidsmeisjes te hebben. Niet alleen voelen minder mensen zich gekwetst als jij naar het altaar schrijdt voorafgegaan door enkel je zus(-sen) en je beste vriendin van de basisschool. Ook de bruidsmeisjes zelf moeten minder rekening met elkaar houden. En dat kan een belangrijke factor voor de groepssfeer zijn wanneer jullie op zoek gaan naar de outfits voor de bruidsmeisjes.

Bruidsmeisjes kiezen? 4 bruidsmeisjes in bordeauxkleurige jurken
Bruidsmeisjes kiezen/ Photo credit: Vera Wang Bride

De laatste jaren zien we steeds vaker dat bruidsmeisjes niet noodzakelijk dezelfde snit of kleur jurk of jumpsuit dragen. Die individualiteit kunnen we alleen maar toejuichen. We weten allemaal dat elk vrouwenlichaam anders gebouwd is en dat je afhankelijk van je lichaamstype sommige delen van je lijf in de spotlight wil plaatsen of misschien net wil verdoezelen. De nieuwe collectie bruidsmeisjesjurken van Vera Wang Bride speelt perfect in op de vraag van de hedendaagse bruid en haar suite. De iconische designer ontwierp een collectie in letterlijk alle kleuren van de regenboog. Mix en match dus gerust dat het een lieve lust is.

Bruidsmeisjes kiezen? 4 bruidsmeisjes in bordeaux en lila
Bruidsmeisjes kiezen/ Photo credit: Vera Wang Bride

Heb jij je bruidsmeisjes al gekozen? Wij zijn heel benieuwd naar hoe jullie de knoop doorgehakt hebben en hoe de zoektocht naar hun outfits verlopen is. Jullie reacties zijn welkom in de comments hieronder.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.