Elegant, fresh & clean… de perfecte trefwoorden voor de nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà

Haar collecties zijn geliefd bij celebrities en influencers, maar vallen ook bij moderedacteurs in de smaak. Het mag geen wonder heten dat de Rosa Clará-bruidsjurken opduiken op de covers van magazines en veelvuldig op sociale media gedeeld worden. Na de coronacrisis is het modehuis helemaal klaar voor een nieuw begin. Wij presenteren dan ook graag de nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà, de couture edition.

De nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: clean & fresh

In de 2022-collectie keert Rosa Clará terug naar de essentie met een duidelijke nadruk op minimalisme en elegantie. De collectie is geïnspireerd op de moderne vrouw en baseert zich op patronen uit de golden twenties. Tegelijkertijd zijn de looks ook functioneel genoeg voor de intieme bruiloften, iets waar we ondertussen- noodgedwongen?-, helemaal vertrouwd mee zijn geraakt.

Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een sluike trouwjurk in crêpe met een riem in de taille en een bloem als detail.

Strakke lijnen die als een tweede huid aan het figuur van de bruid kleven, zijn een van de kenmerken van het Spaanse huis. Al stellen we wel vast dat de trouwjurken in de nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà jonger en speelser zijn.

Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een speelse trouwjurk met lange mouwen en een tule rok.

De nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: de kenmerken opgesomd

1. De stoffen:

Strech crêpe kaapt dit jaar de absolute hoofdrol weg in de nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà, maar natuurlijk zijn de klassiekers zoals zijde tule en kant blijvertjes. Meer nog, we durven stellen dat de kanten trouwjurken aan een revival bezig zijn.

Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een kort-lange trouwjurk met zakken.
Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een nauwaansluitende trouwjurk uit kant met een hoge beensplit.

2. De meest opvallende details:

  • Vierkante halsuitsnijdingen, thank you Bridgerton! 🙂
Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een romantische baljurk met een vierkante halslijn en een grote strik op de rug.
  • Lange mouwen, waardoor de collectie ook een toevluchtsoord is is voor herfst- en winterbruidjes,
Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een sluike trouwjurk in crêpe met lange mouwen en met een hemdachtige top.
  • Open rugdecolletés met gekruiste bandjes,
Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een sluike trouwjurk in crêpe met een spectaculair rugdecolleté.
De nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà
  • Knoopjes in de zijpartijen,
Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een sluike trouwjurk in crêpe met een kanten top en knoopjes in de zijnaaden.
De nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà
  • Midi of high-low bruidsjurken voor bruidjes die met hun speciale bruidsschoenen willen uitpakken,
Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een sluike midi trouwjurk in crêpe en bindt haar witte sandalen met grote witte strik toe.
De nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà
  • Strategisch geplaatste kanten details of fijn handwerk en kralenwerk.
Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een romantische trouwjurk in zijde tule met een gehaakte body met V-hals.
De nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà

3. Lang leve de multi look:

Bruiden die tegenwoordig hun huwelijk plannen, worden geconfronteerd met de exuberante lush weddings van de rich & famous die op hun trouwdag om de haverklap van outfit wisselen. Dat heeft zijn weerslag op de ‘gewone’ bruid niet gemist. Het lijkt wel alsof elke bruid per definitie meerdere trouwjurken voor haar bruiloft moet kiezen. En dat is natuurlijk niet zo. De nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà speelt toch in op de trend door de bruid bijhorende kledingstukken te presenteren, die de oorspronkelijke look van de bruid transformeren en haar bridal outfit een compleet andere touch geven.

Zo krijg je met bijvoorbeeld een bolero, een cape, een afneembare sleep of een organza overskirt al een heel andere outfit. Op die manier kan jij trouw blijven aan je originele bruidsjurk( die waarmee het liefde op het eerste gezicht was!)-, maar toch verrassend uit de hoek komen. En dit geldt evenzeer voor bruiden die een unieke en originele look willen samenstellen voor hun grote dag of op zoek zijn naar die jurk die niemand anders zal dragen.

Trouwens, hoe begin je aan de zoektocht van je trouwjurk? Klik op de link om 10 nuttige tips te vinden.

Nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà: een bruid draagt een trouwjurk met haltertop en een rechte rok met een afneembare sleep.
De nieuwe bruidscollectie van Rosa Clarà

Ben jij al begonnen met de zoektocht naar je droomjurk? Vertel ons in de comments hier beneden naar welke stijl trouwjurk jij op zoek bent. Wij zijn razend benieuwd naar jullie voorkeuren. <3

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.