Voor bruiden die op zoek zijn naar iets anders en een alternatief voor een bruidsboeket zoeken

Ben jij ook zo’n bruid die het niet ziet zitten om met een bruidsboeket in haar hand naar het altaar te wandelen? Op onze redactie merken we alvast dat het vragen regent naar een alternatief voor een bruidsboeket. Wij sommen speciaal voor jullie 15 moderne varianten op het bruidsboeket op.

Er zijn verschillende redenen waarom bruiden geen traditioneel( lees: verse bloemen) bruidsboeket willen dragen op hun huwelijksdag. Zo zijn er bruiden die eenvoudigweg niet van bloemen houden of die altijd een handtasje bij zich willen hebben. Er zijn ook bruiden die hun handen vrij willen houden, omdat ze vrezen dat ze hun handen letterlijk vol zullen hebben met hun bruidsjurk.

Tot slot zijn er de bruiden die op zoek zijn naar ‘iets anders’, maar niet de vinger kunnen leggen op wat ‘iets anders’ nu precies is. Anders kan betrekking hebben op het soort bloemen dat ze wil dragen, maar kan eveneens wijzen op het accessoire dat ze in haar handen zal hebben. Voor die bruiden gingen we op zoek naar een alternatief voor het bruidsboeket.

1. Draag een hoepel met bloemen

Een ideaal alternatief voor bruiden die sowieso een boho chic huwelijk plannen. De hoepel kan je ook laten opsmukken met zijden bloemen. Op die manier blijft het voor altijd een herinnering aan je trouwdag.

Bruid draagt een alternatief voor een bruidsboeket: een hoepel met gedroogde bloemen, eucalyptus en roze rozen.
Alternatief voor een bruidsboeket/ Photo credit: www.etsy.com

2. Een paraplu beschermt tegen regen en zon

In onze kikkerlandjes regent het veel, op andere plekken op onze wereldbol schijnt de zon veel vaker. Maak dus van een paraplu je statement object. Origineel en functioneel!

Twee bruiden dragen als alternatief voor een bruidsboeket een witte, kanten paraplu.
Alternatief voor een bruidsboeket/ Photo credit: Sharon Pye

3. Een opvallende bloem

Bijzonder populair was ze de afgelopen jaren: de protea. Deze bloem komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar ze luistert naar de naam Suikerbossie. Die naam heeft ze te danken aan de zoete, naar suiker smakende sappen die de bloemen uitscheiden. De protea groeit in subtropische tot tropische omgevingen, maar ondertussen wordt de bloem ook op andere continenten geweekt, waardoor ze het hele jaar door te koop is. Het is een bloem die je niet snel over het hoofd ziet en dat maakt deze bloem ook zo geschikt om solo mee te pronken.

Andere bloemen die het komende jaar populair zullen zijn zijn de hortensia’s, dahlia’s en pioenrozen. Ook de vorm van het boeket ziet er een beetje anders uit en je ontdekt er in het volgende artikel over trendy bruidsboeketten in 2022 alles over.

Bruid draagt een enkele protea als alternatief voor een bruidsboeket terwijl ze poseert met haar echtgenoot.
Photo credit: Msanz Photographer

4. Handtasje bij

Er zijn zo van die bruiden die niet zonder horloge of handtas kunnen. Volgens de regels van de etiquette is het ongepast en passen ze niet bij je bridal look, maar hé, de tijden zijn veranderd. Doe dus gewoon waar je je zelf lekker bij voelt.

Het bruidspaar is onderweg naar het stadhuis. De bruid draagt een elegant broekpak en handtasje als alternatief voor een bruidsboeket.
Alternatief voor een bruidsboeket/ Photo credit: Arielle Teft

5. Naar het altaar met je beste vriend

Onlangs werd ik gecontacteerd door een bruidspaar met de vraag of het mogelijk zou zijn om lama’s een rol te laten spelen tijdens hun huwelijksceremonie. Omdat vragen vrij staat, én omdat ik vind dat de huwelijksceremonie een weerspiegeling van het bruidspaar moet zijn, zag ik dit meteen zitten. We waren het er al snel over eens dat het bruidsboeket een overbodige ballast zou zijn voor de bruid en dus besloten we de lama’s een bloemenkrans om te hangen terwijl ze aan de lijn met hun baasjes naar het altaar zouden wandelen.

Wil je meer weten over onze op maat uitgewerkte huwelijksceremonies? Stuur dan snel een mailtje naar sandra@theblondeweddingreporter.com. Lees alvast meer over onze diensten als ceremoniespreker en ceremoniemeester door op de link te klikken.

Bruid zit gehurkt naast een shetland pony die als alternatief voor een bruidsboeket een bloemenkroon rond zijn nek draagt.
Photo credit: Perez Weddings

6. Draag een bloemenkroon in je haar

De boho chic trend ligt nog lang niet achter ons en dat is misschien wel een goede zaak, want met romantische bloemenkronen willen we jullie de komende jaren nog heel vaak zien.

De bruid draagt als alternatief voor een bruidsboeket een bloemenkroon met gele bloemen en eucalyptus in haar losse vlecht.
Photo credit: Anna Caitlin

8. Takken als alternatief voor een bruidsboeket

Perfect voor een herfst- of winterhuwelijk en een bijzonder duurzaam alternatief voor een bruidsboeket, dat bovendien goedkoper uit zal vallen. Het bruidspaar op deze foto sprokkelde zelf takken op een van hun vele wandelingen in het Nationale Park in de buurt. Een bevriend bloemiste transformeerde het ‘groenafval’ tot een opvallend accessoire.

Het bruidspaar staat in een houten deuropenning en de bruid draagt een birdcage en een bos takken als alternatief van een bruidsboeket.
Photo credit: Corey Lynn Tucker

9. Een corsage aan de pols

Je hebt je handen de hele dag vrij, maar toch bewaar je nog een beetje van de traditie van het bruidsboeket. Een corsage hoeft echt niet enkel door de bruidsmeisjes gedragen te worden. Het past perfect aan de pols van de bruid.

Tip: voorzie dezelfde bloemen in je haar voor een extra romantische toets.

De bruid draagt een polscorsage van witte bloemen als alternatief voor een bruidsboeket.
Photo credit: www.etsy.com

10. Een waaier

Voor bruiden die geen smak geld aan het bruidsboeket willen uitgeven, maar toch niet met lege handen willen opdagen, is een waaier met ingewerkte bloemen misschien wel het alternatief waarnaar ze op zoek zijn. Bijzonder oogt het alvast.

De bruid draagt als alternatief voor een bruidsboeket een waaier waarin lichtgele orchideeën en lichtroze bloemen verwerkt zijn.
Alternatief voor een bruidsboeket

11. Kruidige boeketjes

Wist je dat we de traditie van het bruidsboeket van de oude Romeinen hebben overgenomen? Zo zit de vork in de steel: in het oude Rome diende het boeket om kwade geesten op afstand te houden, maar bestond het niet uit bloemen. De bruid droeg doorgaans sterke kruiden en knoflook op haar lichaam. Pittig toch?! Met een bosje lavendel in de hand keer jij terug naar de originele samenstelling van het bruidsboeket.

Een bosje gedroogde lavendel is een alternatief voor een bruidsboeket zijn.
Alternatief voor een bruidsboeket

12. Pampasgrassen

Megapopulair zijn ze, de grassen en granen die een stevig plekje in het bruidsboeket veroverd hebben. Voor iemand die niet van verse snijbloemen houdt, is pampasgras een waardig alternatief. Het oogt niet alleen trendy op je huwelijksfoto’s, je kan er na de bruiloft nog van nagenieten.

Een boeket met pampasgrassen en zijden bloemen in neutrale tonen als alternatief voor een bruidsboeket.

13. Een bloemenslinger als alternatief voor het bruidsboeket

Je bent er rotsvast van overtuigd dat je je bruidsboeket overal gaat laten slingeren op je trouwdag en dat je je zelfs tijdens de fotosessie zal afvragen waar je je boeket achergelaten hebt? Toch kan je je niet voorstellen dat je geen bloemen zal dragen… Als je op zoek bent naar iets speciaals, dan is deze bloemenslinger misschien wel de geknipte oplossing voor jou. We raden jullie aan om bij dit opvallend bloemenjuweel geen extra accessoires te dragen. Je fonkelnieuwe ring en verlovingsring zijn vast voldoende.

Een bruid draagt een bloemenslinger van kleine, witte bloemetjes om haar pols als alternatief voor een bruidsboeket.

14. Gedroogd boeket

Wie denkt dat gedroogde boeketjes enkel in de huiskamer van de bomma thuishoren, heeft het succes van de gedroogde boeketjes niet opgemerkt. Gedroogde bloemen winnen sinds een poosje aan populariteit. Veel bloemisten zijn ervan overtuigd dat het gedroogde bruidsboeket nog lang niet over haar hoogtepunt heen is. Ook op vlak van houdbaarheid zou dit alternatief veel bruiden kunnen aanspreken.

Boho bruid met sluier draagt een boeket van gedroogde bloemen en oranje linten als alternatief voor een bruidsboeket.
Photo credit: Bulb Creative

15. Verwarm je handen met een mof

De mof of handverwarmer is het perfecte accessoire tijdens de koudere herfst- en wintermaanden. Het ziet er niet alleen glamoureus uit, het houdt je handen bovendien lekker warm. Kies je wel voor een faux fur exemplaar? Moeder Natuur is je dankbaar. <3

Bruid en bruidsmeisje dragen witte bontjasjes een witte mof als alternatief voor een bruidsboeket.
Alternatief voor een bruidsboeket

Heb jij al besloten of jij het traditioneel bruidsboeket achterwege laat? We hopen dat jullie na het lezen van dit artikel een alternatief voor een bruidsboeket gevonden hebt.

UP NEXT: Ben jij benieuwd welke bloemen in het trendy bruidsboeket van 2021 thuishoren? Lees verder op de volgende pagina om meer over het trendy bruidsboeket van 2021 te ontdekken.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.