In de reeks ‘Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021‘, vandaag het verhaal van Mario en Aljosha

Echte liefde is niet smoorverliefd op elkaar zijn, vlinders in de buik voelen of rode rozen bij kaarslicht. Al is dat wel het ideaalbeeld dat romantische komedies en duizenden Instagramfeeds ons voorschotelen. Wanneer je echt van iemand houdt, dan zet je je eigen overtuigingen opzij, dan ben je bereid om jezelf (een beetje) weg te cijferen voor de ander. Wanneer het geluk van een ander jouw geluk is, dan noemen we dat liefde.

Lees snel verder en ontdek het mooie liefdesverhaal, het onvergetelijke huwelijksaanzoek en alle details over de fantastische trouwdag van Mario en Aljosha.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

The Blonde Wedding Reporter: Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?  

Mario: Aljosha en ik hebben elkaar begin mei 2014 online leren kennen. Aljosha nam het initiatief en we geraakten al snel aan de praat. We hadden meteen een heel leuke babbel. Er was een groot leeftijdsverschil- we verschillen bijna 19 jaar-, maar daar was op dat moment helemaal niets van te merken. De gesprekken waren heel boeiend en we bleken heel wat raakvlakken te hebben. Mijn eerste indruk houdt vandaag nog stand en ik vraag me regelmatig af hoe iemand op zo’n jonge leeftijd zoveel maturiteit, levenservaring en intelligentie kan bezitten. Aljosha weet me telkens opnieuw te verrassen en te boeien. Wanneer hij vertelt, hang ik- nog net zoals op de eerste dag-, letterlijk aan zijn lippen.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

TBWR: Wanneer sloeg de vonk definitief over?  

Mario: Na één maand onophoudelijk berichtjes sturen, hebben we eens in levenden lijve afgesproken. De klik die we online hadden, was in het echt nóg sterker. Op onze eerste date eind mei waren we dus al meteen aan elkaar verkocht. Aanvankelijk probeerden we de boot af te houden. Met zo’n leeftijdsverschil was er toch geen toekomst voor ons weggelegd?! De vonk bleek achteraf toch een heel stuk feller te zijn dan we hadden gedacht. Precies een jaar later hebben we dan ook de keuze gemaakt om samen door het leven te gaan.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

TBWR: Wie van jullie heeft het aanzoek gedaan? 

Mario: Aljosha heeft sinds we samen zijn minstens één keer per dag laten vallen dat hij heel graag wilde trouwen.( lacht) Iedere huwelijksceremonie die ik leidde kwam zijn trouwwens ter sprake, op elk etentje bij vrienden,… Kortom, elke gelegenheid was goed om het onderwerp aan te snijden. Toch heeft hij me nooit ten huwelijk gevraagd, omdat hij hoopte dat ik dé vraag zou stellen. Op die manier wist hij zeker dat ik uit volle overtuiging met hem wilde trouwen. Het was namelijk al overduidelijk dat hij ‘ja’ zou zeggen.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meteen stond te springen om te trouwen, omdat ik al een behoorlijk parcours achter de rug had. Tegelijkertijd voelde ik ook wel dat trouwen enorm belangrijk was voor Aljosha en wilde ik hem dit moment en de keuze voor elkaar ook niet afpakken omwille van mijn voorgeschiedenis.

Mijn besluit stond dus vast: er zou getrouwd worden en ik zou een onvergetelijk huwelijksaanzoek in elkaar boksen, want als ik iets doe, dan wil ik het ook wel op een bijzondere manier doen.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

Aljosha zijn verjaardag leek het perfecte moment. We hadden samen een feestje gepland waar familie en verschillende vrienden op uitgenodigd waren. ’s Morgens had ik hem gevraagd om tegen 11 uur klaar te zijn om samen iets te gaan eten, want in de namiddag moest ik nog een huwelijksceremonie leiden. In plaats van iets te gaan eten, had ik een luchtdoop geregeld vanop de luchthaven van Wevelgem.

Nietsvermoedend stapte Aljosha op het vliegtuig. Aangezien ik de man van de verrassingen ben, ging hij er nog steeds van uit dat het een verjaardagscadeau was.  De piloot vroeg ons waar we woonden en Aljosha kon trots vlieginstructies aan de piloot geven. Uiteraard was de route al lang uitgestippeld en zat de piloot mee in het complot. Het vliegtuigje stuurde aan op ons huis en in de tuin lag een spandoek van 20 meter met de vraag “Cutiepie, wil je met me trouwen?“.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

Aljosha, die vooraan in de cockpit zat, kon zijn traantjes niet bedwingen. Ik zat achteraan en daardoor moest Aljosha zijn volmondige ‘ja’ door de micro roepen. Eenmaal geland, hing er aan de landingsbaan een grote piñata in de vorm van een regenboog die hij geblinddoekt moest stukslaan, en waar de verlovingsring in verstopt zat.

Op de landingsbaan ben ik dan op mijn knieën gegaan en heb ik hem officieel ten huwelijk gevraagd.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

Hij wilde onmiddellijk zijn mama bellen, maar ik stelde voor dat hij daar toch nog even mee zou wachten, omdat ik eerst samen een glaasje wilde drinken om de emoties door te spoelen. En daarvoor had ik in het restaurant van de luchthaven een tafeltje gereserveerd. Wat hij niet wist, was dat zijn ouders, broer en zus en zijn beste vriendin ons zaten op te wachten op het terras. Iedereen was aan het snotteren en zo konden we onze verloving al een eerste keer vieren tijdens een fantastisch etentje met familie en vrienden.

In de koffer van de auto lag ons kostuum klaar, want ’s middags moest ik zelf nog een ceremonie gaan leiden. Naar huis gaan was geen optie, aangezien het verjaardagsfeestje voor Aljosha een verlovingsfeest moest worden en er bij ons thuis voorbereidingen getroffen werden. Het was er een drukte van jewelste. Zonder dat Aljosha het wist, had ik namelijk een cateraar gevraagd om een heus festijn voor te bereiden.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

De hele tuin werd aangekleed en prachtig versierd en een half uur voor de gasten aankwamen, waren we pas zelf thuis. Nog net op tijd voor een snelle douche. Wat een klein feestje moest zijn, draaide uiteindelijk uit op een grootse party met meer dan 100 gasten. Het was een huzarenstukje om alles geheim te houden voor zoveel mensen, maar kijk het is toch gelukt. De gasten dachten de verjaardag van Aljosha te komen vieren, maar kwamen tegen alle verrassingen in op ons verlovingsfeest terecht. (lacht)

Drie dagen later vertrokken we voor een maand naar Indonesië en hebben we de eerste plannen voor onze bruiloft kunnen maken. Het was een heerlijke tijd…

TBWR: Hoe verliep de zoektocht naar de outfit voor jullie mooiste dag en wat is het uiteindelijk geworden?  

Aljosha: Zo nu en dan gaan we naar Limburg en in Hasselt waren we al een paar keer langs de winkel van Linx gepasseerd. Wij bewonderden daar altijd de mooiste kostuums in de etalage. We waren het er dan ook snel over eens om onze outfit uit hun collectie te kiezen. We hebben de traditie niet helemaal gevolgd en zijn samen gaan passen, zodat alles mooi bij elkaar paste. We hadden hetzelfde pak op vlak van kleur, schoenen, accessoires… enkel de stijl en snit verschilde.

TBWR: Had jullie huwelijk een bepaald thema?  

Aljosha: Sinds we een koppel zijn, hebben we al veel mooie plaatsen op deze aardbol mogen ontdekken. Voor de coronapandemie maakten we zo’n twee keer per jaar een mooie reis en deden we ook meerdere citytrips met ons tweetjes of met vrienden. Zo zijn we een maand naar Indonesië gegaan en het jaar erna een maand naar de Westkust van de VS. Ook een rondreis in Iran en Jordanië tijdens de Paasvakanties waren onvergetelijk.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

Daarom hadden we het idee om qua huwelijksthema een ‘Wedding Journey’ op poten te zetten.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021
Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

Ons huwelijk stond niet alleen in het teken van reizen, maar het werd ook letterlijk een reis: vliegtuigtickets met bestemmingen waar we nog heel graag naartoe wilden, brachten je naar de juiste tafel. Er was een buffet van vier landen met heel uitgebreide keuze aan verschillende keukens en netjes uitgedoste stewardessen nodigden iedereen uit om zich naar het avondfeest te begeven.

TBWR: Waarom was het voor jullie belangrijk om te trouwen?  

Aljosha: Het leven is een feest en de liefde moet gevierd worden. We zijn een heel hecht koppel en wilden met ons huwelijk eerst en vooral aan elkaar verwoorden wat we voelden. Niet dat we niet met elkaar praten natuurlijk, maar je geloften uitspreken doe je nu ook niet elke dag. Het is een bevestiging van het leven dat we hebben opgebouwd sinds het moment dat we voor elkaar hebben gekozen. We wilden daarenboven dat mooie moment delen met de mensen die we graag zien.

TBWR: Hebben jullie problemen ondervonden door de coronacrisis? En hoe zijn jullie hiermee omgegaan? 

Aljosha: De oorspronkelijke datum van ons huwelijk was 4 juli 2020. Op die dag waren we precies vijf jaar samen. Uiteraard is deze datum geannuleerd geworden en hebben we ons huwelijk meteen verplaatst naar 28 augustus 2021. Eigenlijk hadden we veel geluk, want we hebben bijna al onze huwelijksleveranciers kunnen verplaatsen: de cateraar, de ceremoniespreekster, de muzikanten, … Enkel de DJ en saxofonist hadden al een afspraak op die datum.

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

Aanvankelijk hadden we ook het idee om onze trouwringen tijdens de huwelijksceremonie te laten aanvliegen door uilen. De Belgische wetgeving is echter veranderd tussen juli 2020 en augustus 2021 waardoor dat ondertussen wettelijk verboden is. Dit zou een leuk extraatje geweest zijn, maar onze creatieve oplossing was dat net zo goed. We hadden geen ringendragers, dus hebben we de ringen laten vastkleven onder twee willekeurige stoelen. De personen die op deze stoelen zaten, waren de uitverkorenen om onze ringen te brengen.

TBWR: Welke gouden raad hebben jullie voor bruidsparen die op dit moment nog moeten trouwen en tegen de coronaregels aankijken?  

Mario: Wij denken dat het beste advies op dit moment is: wees flexibel en heb vooral geen stress! We wisten pas op 20 augustus 2021 hoe ons huwelijk er precies zou gaan uitzien en welke impact de coronaregels erop zouden hebben. De situatie verandert constant en vaak ook last minute, zodat het onmogelijk is om alles met 100% zekerheid vast te leggen. Flexibiliteit is dus een echte must.  

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

Je trouwdag is voorbij voor je het weet, daarom moet je des te meer genieten van de voorbereidingen. Geniet van het beluisteren van de muziek, bewonder je partner of jezelf in spiegel met je trouwkledij, amuseer je met het maken van goodiebags of oefen je openingsdans met jullie tweetjes.  

Echte bruidsparen die trouwden in de zomer van 2021

De voltallige redactie van The Blonde Wedding Reporter wenst Mario en Aljosha heel veel geluk en liefde in hun huwelijk toe. <3

The Wedding Team:
UP NEXT: Klik hier voor de fleurige festivalbruiloft van Steffi en Niels

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.