Elena en Steven tellen af naar hun trouwfeest in 2022 en hopen dan omringd te zijn door ALLE mensen waarvan ze zielsveel houden

Elk bruidspaar dat ik tot hiertoe heb geïnterviewd, raakt bij mij een gevoelige snaar. Bij Steven en Elena is dat niet anders. Het is altijd spannend om een koppel over hun eerste ontmoeting te horen vertellen, of over die eerste kus, het huwelijksaanzoek, de zoektocht naar de droomjurk, … Dit koppel zal ik voor altijd associëren met de essentie van de liefde en het belang van gelijkheid tussen partners. Toen Elena het vermoeden kreeg dat er een huwelijksaanzoek van Steven op til was, zorgde ze ervoor dat ook zij een manier had om haar verloofde te verrassen…

The Blonde Wedding Reporter: Hoe hebben Steven en jij elkaar leren kennen?  

Elena: Wij leerden elkaar 12 jaar geleden kennen op de Lessius Hogeschool in Antwerpen toen we er allebei Russisch studeerden. Pas een jaar later werden we een koppel en op onze trouwdag waren we 11 jaar en 6 maanden samen.

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

TBWR: Wanneer sloeg de vonk tussen jullie definitief over?  

Elena: We waren al wel bevriend, maar de vonk sloeg definitief over na een verjaardagsfeestje van een gezamenlijke vriendin. De eerste kus volgde na een uitbundig studentenfeestje en twee dagen later, op 18 december, werden we een koppel. Die gezamenlijke vriendin beschouwen we nog steeds als de instigator van onze relatie. Merci hé, Britt! 🙂

TBWR: Heeft Steven het huwelijksaanzoek gedaan?

Elena: Steven heeft inderdaad het aanzoek gedaan en ging hiervoor ook op zijn knie, maar ik vond het belangrijk om gelijk te staan in de relatie en verraste hem met een horloge nadat hij de vraag had gesteld. Ik had een een mooie ring gekregen, hij kreeg op zijn beurt een mooi horloge.

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

TBWR: Heeft hij het huwelijksaanzoek op een speciale manier aangepakt? 

Elena: Ik heb altijd gedroomd van een romantische trouwdag als een viering van onze liefde. Steven daarentegen vond trouwen niet echt nodig, maar hij wist dat ik er wel een beetje op zat te wachten. Ik keek ernaar uit om een mooie witte jurk te dragen, ik stelde me hem voor in een stijlvolle outfit en ik wilde vooral heel veel liefde uitstralen én voelen op die bijzondere dag . Ik had ook eens laten vallen dat ik graag klassieke pumps van Louboutin wilde kopen, maar dat ik een dergelijke aankoop enkel gerechtvaardigd vond voor een belangrijke gebeurtenis, zoals een trouwdag.

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

Hij had dit onthouden en op mijn dertigste verjaardag verraste hij me dan met de Louboutins die ik zo graag wou. Er zat een kaartje bij waarop stond dat hij “niet kon wachten om me in de bijbehorende witte jurk te zien”. Dit was een prachtig, emotioneel cadeau en zo wist ik natuurlijk dat het aanzoek eraan zat te komen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een mooi horloge met onze ingegraveerde datum om hem op zijn beurt te verrassen wanneer hij het aanzoek zou doen. Alleen wist ik natuurlijk niet wanneer dit zou zijn, dus moest ik dat horloge steeds bij me hebben! ( lacht).

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

Het aanzoek zelf gebeurde op de datum en plek van onze eerste kus, maar dan 11 jaar later… Steven had me wijsgemaakt dat we even langs vrienden zouden gaan die er in de buurt wonen. Onderweg vertelde hij me hoeveel hij van me hield en wat ik voor hem betekende, dat we een mooie toekomst tegemoet gingen samen en hoe sterk we samen zijn. Toen zag ik iets verder kaarsen staan en had ik natuurlijk door waar we waren. Voor ik het goed en wel besefte, ging hij op zijn knie en vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Zijn zus, die professioneel fotograaf is, was er stiekem bij om het huwelijksaanzoek vast te leggen.

TBWR: Hoe verliep de zoektocht naar jouw bruidsjurk en wat is het uiteindelijk geworden? 

Elena: Omdat we enkel voor de wet trouwden en het dansfeest na de pandemie wilden laten doorgaan, hoefde het voor mij geen klassieke trouwjurk te zijn. Ik zag mezelf eerder in een simpel, kort jurkje. Ik wilde net dezelfde bloemen in mijn haar dragen, die mijn moeder op haar trouwdag had gekozen. Uiteindelijk liep het toch wat anders af…

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

Het plan was dat ik de bewuste korte jurk samen met mijn mama in St-Petersburg (in Rusland) zou kiezen. We wisten op voorhand dat mama helaas niet bij de bruiloft aanwezig zou zijn en door samen de jurk te gaan kiezen, zou ze toch een beetje betrokken zijn bij onze bruiloft. We wilden gewoon de Zara of Massimo Dutti binnen stappen om mijn budgetvriendelijke korte, witte jurk te zoeken. MAAR: om het trouwgevoel echt te beleven gingen we voor de lol naar een bruidsboetiek om zomaar wat jurken te passen. Zonder de bedoeling er een te kopen, uiteraard. En toen gebeurde het onvermijdelijke:

We werden allebei verliefd op de tweede jurk die ik paste! Het was een eenvoudige, lange jurk met een bardot uitsnijding. Ik kreeg echt het kippenvelmoment waar iedereen over spreekt. Mijn moeder haar mond viel open en ik voelde me zo mooi toen ik in de spiegel keek. Deze jurk was me op het lijf geschreven. Daar stond ik dan: ik had zonder het te willen, mijn droomjurk gevonden!

Het vintage haarstukje met bloemen van mijn mama en de Louboutins van Steven maakten de outfit af.

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

TBWR: En de outfit van de bruidegom? Waarom droeg Steven een kilt?

Elena: We hebben allebei gemengde roots. Ik ben zelf Russisch/ Chileens en Steven is van Schots/Nederlandse komaf. Om zijn herkomst te eren, had hij al snel besloten om in kilt te trouwen. Die werd voor hem op maat gemaakt in de tartan( het ruitmotief) van zijn clan en zo werd het een superpersoonlijke outfit.

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

Omdat hij mijn jurk niet te zien zou krijgen tot onze trouwdag, wilde ik zelf ook verrast worden door zijn outfit. Net voor ons huwelijk planden we daarom een first look waarbij we elkaar voor het eerst in onze outfit zouden zien. We hadden de nacht voor ons huwelijk apart doorgebracht. Steven was bij zijn ouders gaan slapen en ik kreeg gezelschap van mijn bruidsmeisjes. Ik was zooooo zenuwachtig! Tot het moment dat ik hem zag en de zenuwen als sneeuw voor de zon verdwenen. Hij zag er dan ook geweldig uit!

TBWR: Had jullie huwelijk een bepaald thema?  

Elena: Nee, we hadden geen thema voor ogen. Onze liefde stond centraal en dit wilden we gewoon op een ongedwongen manier delen met iedereen die ons lief is. Om die reden waren er heel veel persoonlijke accenten doorheen de dag verwerkt.

In het boeket werden bijvoorbeeld bloemen verwerkt die verwezen naar de lievelingsbloemen van mijn zussen. Een zonnebloem voor mijn jongste zus, kleine blauwe bloemetjes in plaats van vergeet-me-nietjes voor mijn middelste zus en een distel (de nationale bloem van Schotland) voor mijn schoonzus. Er werd ook een roos is verwerkt, omdat dit de lievelingsbloem is van Steven.

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

TBWR: Waarom was het voor jullie belangrijk om te trouwen?  

Steven: Voor mij was het niet zo belangrijk. Het was vooral voor Elena belangrijk, aangezien zij hier al heel haar leven van droomde. Dus aangezien het voor mij niet uitmaakte, was het een logische stap om het te doen!

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

TBWR: Waarom hebben jullie besloten om jullie huwelijk toch tijdens een pandemie door te laten gaan?  

Steven: Het aanzoek gebeurde tijdens de pandemie, dus we waren al goed op de hoogte van de verschillende coronaregels. We hadden besloten om te trouwen in 2022, maar wilden graag een persoonlijke ceremonie naast het wettelijk huwelijk. Die zou op een andere dag doorgaan en toen kregen we het idee om alvast voor de wet te trouwen en ons feest een jaar later, op onze eerste wedding anniversary te laten doorgaan, wanneer we (hopelijk) terug in een normale situatie zitten. Voor onze wettelijke trouw zouden de eventuele beperkingen geen groot verschil maken, dus leek het ons ook jammer om te wachten.

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

TBWR: Heeft de coronacrisis veel problemen met zich meegebracht?  

Elena: Er konden een aantal heel belangrijke mensen niet aanwezig zijn op onze trouwdag door de opgelegde reisbeperkingen. Dit was het grootste probleem voor ons. We hebben ze enorm gemist.

Voor de rest hebben we het niet aan ons hart laten komen, omdat dit onze wettelijke trouw was. We hopen ons trouwfeest persoonlijker te kunnen maken en vooral dat dan iedereen erbij is!

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

Er was wel een beperking op de hoeveelheid mensen die in de zaal aanwezig mochten zijn en we hebben een livestream opgezet, zodat iedereen die uitgenodigd was onze ceremonie kon volgen. Na afloop hebben we dit goedgemaakt op de binnenkoer van het pand waar we wonen en waar we- de coronaregels in acht nemend-, iedereen nog konden ontvangen voor een lekker hapje en drankje in de buitenlucht.

TBWR: Verschilde jullie coronahuwelijk veel van de oorspronkelijke planning?  

Elena: Aangezien het feest pas volgend jaar zal plaatsvinden, heeft corona gelukkig (nog) geen al te grote invloed gehad op het verloop van onze dag. We zullen natuurlijk moeten afwachten hoe de situatie evolueert, maar we gaan er toch vanuit dat we tegen 2022 terug volop kunnen genieten van een stevig dansfeest met al onze lievelingsmensen.

TBWR: Welke specifieke dingen hebben jullie gedaan om de coronamaatregelen na te leven? 

Steven: We hebben de actualiteit goed opgevolgd, om zeker te zijn van het aantal mensen dat effectief aanwezig mocht zijn op onze receptie in buitenlucht. Er was genoeg plaats voorzien, zodat iedereen de gevraagde anderhalve meter afstand kon bewaren. De gasten droegen vanzelf hun mondmasker van zodra ze zich verplaatsten. Iedereen kreeg bij aankomst zijn eigen glas en bestek, zodat enig contact via die weg onmogelijk was.

TBWR: Als je alles opnieuw zou kunnen doen, zou je dan opnieuw trouwen of jullie huwelijk liever uitstellen?

Elena: Ons dansfeest zal pas volgend jaar plaatsvinden. We waren nooit van plan om onze wettelijke trouw op dezelfde dag te laten doorgaan als onze ceremonie en dansfeest. Indien er nooit een pandemie was geweest, hadden we dit misschien wel in dezelfde week laten doorgaan, maar gezien de situatie leek het ons net zo fijn om er exact een jaar tussen te laten. We hebben wel gemerkt dat een intiem feestje net zo leuk kan zijn. (lacht)

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

TBWR: Welke gouden raad hebben jullie voor bruidsparen die op dit moment nog moeten trouwen?  

Elena: Het hangt een beetje van je eigen verwachtingen af. Als je het grote feest met alles erop en eraan wilt, dan zou ik nog even uitstellen. Maar zoals ik al zei, een intiem feestje kan net zo leuk zijn!

Wat je ook doet, reken wat tijd voor jullie twee in om je even terug te trekken en het allemaal te laten bezinken. Het is allemaal zo overweldigend en de dag gaat zo snel voorbij! Geniet, geniet en geniet!

Aftellen naar ons trouwfeest in 2022

Onze redactie wenst Steven en Elena alle geluk van de wereld toe en wij duimen mee voor een spetterend trouwfeest in 2022.

The Wedding Team:

Bruidsjurk: Vita Brava in St-Petersburg, Rusland.| www.vitabrava.ru

Retouches: Atelier Sartoria in Antwerpen.| www.ateliersartoria.be

Fotograaf: Stories by Coop| Instagram: @storiesbycoop

Make-up en haar: Yasmine Schiettecatte|  www.yasmineschiettecatte.com

Bloemist: Let’s Bloom uit Antwerpen| www.letsbloom.be

Outfit bruidegom: Kilts and more in Duitsland| www.kiltsandmore.com

UP NEXT: ECHTE BRUIDSPAREN: Throwback naar de festivalbruiloft van Steffi en Niels. Klik hier om hun trouwverhaal te lezen.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.