De eerste ecologische trouwjurk van het merk is tijdloos, duurzaam én voor alle lichaamstypes ontworpen

Als er iets is dat we de laatste jaren geleerd hebben, dan is het wel dat er goed uitzien niet per sé ten koste van het milieu hoeft te gaan. Ook in de bruidsindustrie, hebben ontwerpers zich aangepast en nieuwe duurzame designs bedacht die niet alleen stijlvol, maar ook eco-vriendelijk zijn. Onze redactie kondigt dan ook met veel plezier aan dat een van onze favoriete Australische merken, Grace Loves Lace, haar eerste ecologische trouwjurk en sluier op de markt gebracht hebben. Het duo kreeg de naam LUMI mee.

Wat Grace Loves Lace onderscheidt van andere bruidsmerken is de innovatieve technieken die ze voor deze trouwjurk gebruikt hebben. Het ontwerpproces heeft maar liefst twee jaar in beslag genomen en we kunnen het merk allerminst verwijten over een nacht ijs te zijn gegaan. De Lumi trouwjurk bestaat uit 96% gerecycleerd materiaal. De sluier is op haar beurt voor de volle 100% vervaardigd uit gerecyleerd tule en kant. Het designproces mag dan wel een werk van lange adem zijn geweest, het resultaat mag er zijn. Bovendien heeft Grace Loves Lace een erkenning gekregen van de Global Recycling Standard (GRS) voor haar vernieuwende design en inspanningen voor het milieu.

Eerste ecologische trouwjurk en sluier voorgesteld door Grace Loves Lace

“Als merk doen we ons uiterste best om manieren te zoeken om onszelf te verbeteren. Sinds de eerste dag van ons bestaan stonden we voor ethische mode, het spreekt dus voor zich dat de volgende stap zou zijn dat we op een vernieuwende manier met materialen en stoffen zouden omgaan. Op dit moment ben ik trots op de manier waarop onze business werkt.”, vertelt Megan Ziems, oprichtster van Grace Loves Lace aan The Blonde Wedding Reporter. “We wilden materialen gebruiken die anders in de vuilbak zouden belanden. De moderne technologie gebruiken we om een prachtige ecologische trouwjurk te ontwerpen die bovendien een mooie boodschap uitdraagt.

Gezien de precisie waarmee deze bruidsjurk ontworpen is en de nauwkeurige keuze van de stoffen, is deze ecologische bruidsjurk geschikt voor elk lichaamstype en kan ze voor alle vrouwen- ongeacht hun lichaamsbouw- en/ of gewicht-, op maat gemaakt kan worden.

Ben jij trouwens benieuwd welke type trouwjurk jouw figuur het beste flatteert? Lees dan zeker het volgende artikel ‘Welke trouwjurk past bij jouw figuur? 4 body shapes uitgelicht.’ Klik hier om naar het artikel te gaan.

Voor bruiden met stijl en die houden van een duurzame levensstijl is de Lumi trouwjurk online te bestellen op de website van Grace Loves Lace en dat vanaf 29 juli 2021. De ecologische trouwjurk kost 2000 Euro en de bijhorende sluier heeft een prijskaartje van 350 Euro.

De eerste ecologische trouwjurk en sluier van Grace Loves Lace zijn lief voor vrouwen en voor de planeet.
Eerste ecologische trouwjurk en sluier voorgesteld door Grace Loves Lace

Overweeg jij om een duurzame jurk te dragen op jouw mooiste dag? Laat het ons zeker weten!

UP NEXT: Een trouwjurk van Vera Wang? Dankzij Pronovias is een designerjurk betaalbaar. Klik hier voor het artikel.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.