De minister is geen voorstander van een Covid Safe Ticket voor trouwfeesten

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil tegen het einde van de maand bekijken of kleinere feesten weer in zo normaal mogelijke omstandigheden kunnen plaatsvinden. Terwijl grotere evenementen georganiseerd mogen worden met het Covid Safe Ticket, wil Verlinden dat toegangssysteem niet meteen invoeren voor kleinere feesten. Wie hoopte het Covid Safe Ticket voor trouwfeesten te kunnen gebruiken, komt van een kale kermis thuis.

Nu zo’n 70 procent van de Belgische bevolking minstens deels gevaccineerd is, moet het beloofde “rijk van de vrijheid” weer wat meer in zicht komen. De verschillende regeringen van ons land zullen tijdens een volgend Overlegcomité bekijken welke coronamaatregelen de komende tijd versoepeld kunnen worden. Bruidsparen die denken dat ze deze zomer nog opgelucht adem kunnen halen en een traditioneel trouwfeest kunnen geven, moeten toch nog wat geduld uitoefenen. De coronamaatregelen die op dit moment in voege zijn voor trouwfeesten, blijven nog even noodgedwongen behouden.

Covid Safe Ticket voor trouwfeesten? Nog even wachten, aldus de minister. Photo credit: Andrea Di Giampasquale

Een precieze datum voor het volgende Overlegcomité is er nog niet, maar waarschijnlijk zal het in de derde of de vierde week van deze maand weer samenkomen. Als het van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden afhangt, moet dan bekeken worden of tegen het begin van het schooljaar weer zoveel mogelijk normale activiteiten kunnen plaatsvinden. Een spijtige streep door de rekening van onze bruidsparen. 🙁

Covid Safe Ticket voor trouwfeesten? Nog even wachten, aldus de minister. Photo credit: Andrea Di Giampasquale

Daarbij denkt Verlinden bijvoorbeeld aan trouwfeesten, kleinere dansfeesten en doopfeesten. “Dat zijn dingen waar mensen nu al heel lang naar uitkijken om ze weer in normale omstandigheden te laten plaatsvinden. Dus ik vind dat we daar echt naar moeten kijken”, zei de minister tijdens een uitzending van “De ochtend” op Radio 1 op 3 augustus 2021.

Covid Safe Ticket voor trouwfeesten: de oplossing?

Intussen kunnen vanaf 13 augustus buitenevenementen met meer 1.500 bezoekers wel al plaatsvinden, zonder dat bezoekers een mondmasker moeten dragen of 1,5 meter afstand moeten houden. Dat kan op voorwaarde dat de aanwezigen een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Met dat attest kan je bewijzen dat je al zeker 2 weken volledig gevaccineerd bent, recent negatief bent getest of het voorbije half jaar al eens besmet bent geweest met het coronavirus.

Verlinden toont zich daar niet meteen een voorstander van. “We hebben altijd de keuze gemaakt om niet te evolueren naar een pasjesmaatschappij waarbij je voor elke activiteit moet tonen dat je gevaccineerd bent of een test hebt ondergaan”, al ziet Verlinden ook argumenten pro.

Covid Safe Ticket voor trouwfeesten? Nog even wachten, aldus de minister. Photo credit: Andrea Di Giampasquale

Maar, zo gaat Verlinden verder, “het wordt tijd om zoveel mogelijk normale activiteiten te laten plaatsvinden in omstandigheden die wij allemaal het prettigst vinden”. 

“Dus vind ik dat we zeker eind augustus moeten evalueren of we naar een systeem gaan waarbij kleinere activiteiten vrij kunnen plaatsvinden, zonder al te veel regels, mondmaskers, afstand of cijfers in het achterhoofd te moeten houden”, besluit Verlinden.

Covid Safe Ticket voor trouwfeesten? Nog even wachten, aldus de minister. Photo credit: Andrea Di Giampasquale

Onze redactie blijft de situatie op de voet volgen en we informeren jullie van zodra er verlossend nieuws is.

Vraag jij je af welke regels op dit moment in voege zijn voor huwelijken en trouwfeesten? Klik dan op deze link en kom alles te weten over de huidige stand van zaken.

Bron: VRT NEWS

UP NEXT: Hoe respecteer je de social media etiquette op een bruiloft? Klik hier voor de 8 basisregels die het bruidspaar niet in verlegenheid brengen.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.