Wil jij trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian? Hieronder lees je hoe ik de klus in minder dan 24 uur klaarde!

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian en Travis Barker. Het koppel op de rode loper van de Grammy Awards.
Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian- Kourtney en Travis Barker op de Oscaruitreiking.

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian is niet zo moeilijk. In dit artikel lees je alles over de stappen die je moet ondernemen om ervoor te zorgen dat je huwelijk rechtsgeldig is. Volgens bepaalde bronnen zou dat niet het geval zijn voor het Kardashian/ Barker huwelijk van maandagnacht plaatselijke tijd. Ik trok op onderzoek uit en met een chronometer in de hand ging ik op zoek naar een huwelijksvergunning, een wedding chapel, een wedding celebrant, een trouwjurk en een witte limousine. 🙂

My Big Fat Vegas Wedding

Las Vegas, wat maakt het een van de meest bijzondere plekken op aarde? De stad is een typisch Amerikaanse smeltkroes van nationaliteiten en culturen, overgoten met een flinke scheut kitsch, glitter en glamour. Het is een plek die niemand onverschillig laat: you love it or you hate it!

Ik ben helemaal gek van Vegas, de Amerikaanse- nep?- vriendelijkheid, het heerlijk warme weer, de extravagante poolhouses en de beste partyclubs. Maar in het bijzonder ben ik aan deze stad verknocht, omdat er geen enkele plek op aarde zoveel keuzemogelijkheden biedt wanneer het op trouwformules aankomt. Logisch dus dat het met recht het marriage capital of the world genoemd wordt. Alles( en dat mag je letterlijk nemen!), is mogelijk in Vegas!

Talloze films zijn er gemaakt, waarin koppels in een vlaag van waanzin in het huwelijksbootje stappen. What happens in Vegas met Cameron Diaz en Ashton Kutcher uit 2008 is veruit een van de bekendste voorbeelden. Britney Spears was welgeteld twee dagen getrouwd nadat ze een ‘drive-in-huwelijk’ aanging met haar jeugdvriend. In zeven minuten was de klus geklaard. En nu zijn Kourtney en Travis the talk of the day.

Ook niet-Amerikanen kunnen in Vegas in een vingerknip voor het altaar staan, lees ik op de website van het stedelijke gerechtshof Clark County. Stof om over na te denken! Op de redactie van mijn toenmalige werk ( For Lovers Bruidsmagazine) leidt dit onderwerp tot verhitte discussies en wanneer mijn collega oppert dat het onmogelijk is om de klus in minder dan 24 uur te klaren, besluit ik de uitdaging aan te gaan en de proef op de som te nemen. Ik boek online een rechtstreekse vlucht, registreer me voor een ESTA-application en off we go to Vegas!!!  

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian? Piece of cake!

Throwback naar 2016…

31/10/2016- 7 pm/ Halloween night: 3 weddings and a funeral

Op Halloween krioelt de stad van de toeristen. Ik bezoek een aantal wedding venues om aan den lijve te ondervinden welke mogelijkheden er zijn en welke Vegasformule er het beste bij mij past. Op het programma: griezelige, donkere en allesbehalve traditionele huwelijken. Ik beland op een rockwedding waarbij een kloon van de frontman van de rockgroep KISS het huwelijk afsluit. I was made for loving you baby schalt als intredelied door de boxen. Next: een koppel in Star Wars-outfit hernieuwt na een jaar huwelijk hun trouwgeloften.

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian. Journalist met een wedding celebrant verkleed als de frontman van de rockgroep KISS.
Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian

Een uurtje later volgt een huwelijk tussen transgenders. Thema hierbij is de Rocky Horrow Show. De huwelijksinzegening is religieus geïnspireerd en dat de predikant een dragqueen gekleed in weinig verhullend ondergoed mét jarretellen en netkousen is, daar kijkt niemand- behalve ik-, van op. Iemand die zijn/ haar huwelijk op deze manier regelt, neemt zijn/ haar keuze van het hart niet ernstig, hoor ik mezelf denken.

Ik geef toe dat ik met veel vooroordelen naar deze trouwplechtigheden gekomen ben, maar aan het einde van de avond moet ik erkennen dat ik fout zat. De liefde van dit bruidspaar is tastbaar, de tranen van geluk bij de aanwezige familieleden en de supporterende vrienden zijn niet gespeeld. Ik was een bevoorrechte getuige van een oprechte en weloverwogen verbintenis, al zou ik nooit voor de KISS-geïnspireerde bruidstaart kiezen. 🙂

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian. Een bruidstaart in de vorm van de poten met klauwen zoals die gedragen worden door de rockgroep KISS.
Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian

Christina Vitagliano, huwelijkscoördinator van dienst, slaat tijdens ons gesprek de spijker op de kop: “Deze huwelijken zijn allesbehalve traditioneel, dat klopt, maar het is een misverstand dat de gevoelens die tot dit type huwelijk leiden fake zijn. Een trouwpartij onder de kerktoren met obligate receptie en het al even traditionele avondfeest: niet iedereen moet van dat verplichte nummertje weten. De trouwers die voor Vegas kiezen, doen dat omdat ze een intieme plechtigheid met familie en vrienden willen en omdat alles in een veel relaxtere sfeer verloopt.”

01/11/2016- 8 am/ D-day:

Om 8 uur ’s ochtends ben ik klaar voor mijn grootste huwelijksuitdaging tot dusver. Ik heb geleerd dat ik mijn traditionele denkpatroon moet laten varen. Ik ben naar Vegas gekomen voor een buitenissige trouwpartij en daar hoort nu eenmaal een portie exuberante kitsch bij. Na lang wikken en wegen, ben ik tot een besluit gekomen en weet ik op welk huwelijksthema ik mijn pijlen wil richten.

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian. Een typisch wedding chapel met voor de deur een witte limousine geparkeerd.
Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian

Ik ga voor een romantisch wedding chapel dat een hoog showbizzgehalte heeft. Ik wil dat bekende celebs mij op deze locatie vooraf gegaan zijn. Als service wil ik een excentrieke wagen om mee over The Strip te rijden. And last but not least… de predikant: het moet iemand zijn die de loftrompet over Las Vegas gezongen heeft. Wanneer ik deze kernbegrippen ingeef op Google, verschijnt volgend resultaat onder de zoekbalk: Graceland Wedding Chapel, met in de hoofdrol niemand minder dan de King of Rock: Elvis! Jackpot! Viva Las Vegas…

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian. Een bruidspaar is net getrouwd door een Elvis-imitator in een wedding chapel in Las Vegas.
Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian
9 am- Ready, steady, … go!

Ik neem onmiddellijk contact op met Brandon Reed, de general manager van Graceland Wedding Chapel. Hij stemt ermee in om mee te werken aan mijn knotsgekke idee. Op drukke dagen wordt er hier elk kwartier getrouwd, maar gezien de datum( Allerheiligen!) zou het wel moeten lukken om me ergens tussen te wringen. We spreken af dat ik hem opnieuw bel van zodra ik mijn huwelijkslicentie in Clark County beet heb. Daar zal de witte limousine me oppikken om me naar het Graceland Wedding Chapel te voeren. Ik vertrouw Brandon nog snel toe dat ik het wel jammer vind dat ik geen mooie, witte jurk meegenomen heb.

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian. Journalist staat voor een wedding chapel in Las Vegas.
Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian

Het startsein van mij huwelijksdag wordt gegeven op een symbolische plek: het Welcome to fabulous Las Vegas-Nevada bord. Het is drummen voor een foto en ik vloek als een ketter wanneer ik een horde brides-to-be zie postvatten voor het beroemde landmark. Ik hoop dat zij de administratieve rompslomp voor hun huwelijk achter de rug hebben, zo niet wacht me nog een lange dag aanschuiven. Ik koop snel een vervoersbewijs en stap op de eerstvolgende bus die Las Vegas Boulevard ( The Strip) afrijdt en nadien het administratieve kwartier van de stad aandoet.

10 am- Wedding license? Check!

In het stedelijke gerechtsgebouw van Clark County staat er een lange rij aan te schuiven voor een trouwlicentie. “De meeste trouwlustigen komen op dit tijdstip toe”, vertrouwt de beambte me toe. “Tussen 6 en 8 uur vanmorgen was er geen kat.” De dame ziet mijn verbazing en antwoordt: “We zijn 24/7 open hoor, Vegas is per slot van rekening het trouwmekka van de wereld en je weet nooit op welk tijdstip iemand zin krijgt om te trouwen.” Mijn mond valt open van verbazing, maar de dame geeft geen krimp. Geen spoor van ironie op haar gezicht. Voor haar én Vegas is dit volstrekt normaal.

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian

De administratieve rompslomp is minimaal. Je moet ouder zijn dan 18 jaar, een identiteitskaart kunnen voorleggen en een kleine 100 dollar neertellen, that’s it. “Een verplichte voorhuwelijkse wachttijd en een geboorteakte?”, hoor ik mezelf luidop vragen. “Niet nodig!”, aldus de potige dame. “Je hoeft evenmin een bloedtest af te leggen en je kan onmiddellijk trouwen, miss.” “Maar is dit huwelijk dan wel legaal?”, hoor ik mezelf opnieuw verbaasd vragen. “Natuurlijk! Elk huwelijk dat afgesloten wordt in de staat Nevada is volstrekt legaal in de Verenigde Staten. Na de trouwpartij dien je in je vaderland enkele eenvoudige stappen te ondernemen om het huwelijk ook daar te laten registreren.”

Dan komt er toch een kritische vraag wanneer de dame naar mijn afwezige toekomstige husband polst. “Oh, die moet ik nog ergens zien op te scharrelen,” grap ik. “Of course darling”, antwoordt de dame wanneer ze opnieuw een blik op mijn Belgische identiteitskaart werpt. “You are having a green card wedding! We zien hier vaak Oost-Europese bruidjes met een stokoude man opdagen.”, zegt ze bloedserieus. Ik sta aan de grond genageld en besef dat er in Vegas weinig taboes overeind blijven en dat ook schijnhuwelijken blijkbaar dagelijkse kost zijn. Toch besluit ik wijselijk te zwijgen over het feit dat ik al getrouwd ben en dat dit een uit de hand gelopen grap is.

11 am: Going to the chapel and I am going to get married…

Zoals afgesproken pikt de limousine me op en brengt me naar het Graceland Wedding Chapel. Hier wacht een uit de kluiten gewassen Elvis me op. “Als je snel bent, kan je nog snel de laatste minuten van de hernieuwing van de trouwgeloften van Bjorn Borg meepikken”, fluistert hij me toe. “De tennisser?! De boxershortkoning?! Are you kidding me?!”, vraag ik verwonderd. “Nee hoor, hier komt veel bekend volk over de vloer.”, aldus Elvis. Foto’s maken is natuurlijk uit den boze, al ben ik wel dankbaar dat ik dit als wedding reporter mag meemaken.

Nadat Jon Bon Jovi hier in 2001 zijn ja-woord gaf, volgden veel celebs zoals Jay Leno en Billy Ray Cirus zijn voorbeeld. En hoewel de inrichting wat conventioneel aandoet, biedt deze trouwkapel de juiste verhouding in klasse en extravagantie die je bij een Vegashuwelijk verwacht.

12 pm: Say ‘yes’ to the dress!

Ik heb een verrassing voor je”, aldus Brandon Reed. “Je mag een bruidsjurk gaan uitkiezen in de bruidsmodezaak, die hier even verderop in de straat ligt.” Opnieuw valt mijn mond open van verbazing, maar tegen een verkleedpartij met bruidsjurken zeg ik geen neen. Dankbaar laat ik me door Brandon meetronen naar Renta-Dress and Tux. Deze winkel verhuurt ceremoniële kledij voor een dag. Ik word toegewezen aan een verkoopster, die duidelijk van wanten weet.

In de rekken stoot ik op een prachtige jurk, maar ik besef dat mijn voorkeur hier niet centraal staat en dus geef ik verkoopster Dolores carte blanche. “Hijs me in een jurk die past bij Vegas”, is de boodschap. “I have the perfect dress for you. I am going to transform you in a glamourous, yet romantic bride. You need a ball gown with glitter and lots of embroidery.”, is haar antwoord. Ik houd mijn hart vast, deze dame gaat me transformeren in een cupcake! De jurk waar ze uiteindelijk mee komt aanzetten, zou ik zelf nooit gekozen hebben, maar qua pasvorm en maat heeft Dolores een uitstekend inschattingsvermogen.

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian

De jurk zit fantastisch en ook het design valt mee. De eerste jurk die ik pas, is uitverkoren. Dolores haalt nog vlug een kam door mijn haar, bevestigt de tule sluier en overhandigt me mijn bruidsboeket. In principe ben ik helemaal klaar voor mijn Big Fat Vegas Wedding. Mission accomplished!

Trouwen in Las Vegas zoals Kourtney Kardashian
Wat heb ik geleerd?
  • Trouwen kan in Vegas aan een recordtempo. Ik klop af op minder dan 4 uur!
  • De kostprijs voor dit huwelijk is een haalbare kaart. Afhankelijk van de gekozen trouwkapel,  betaal je vanaf 200 dollar voor een ceremonie. Voor de huwelijkslicentie tel je 100 dollar neer.
  • Hoewel de service en klantvriendelijkheid in de bruidsmodezaak prima waren, ben ik toch niet overtuigd van het huren van een bruidsjurk voor je mooiste dag. Elke bruid moet volgens mij haar eigen jurk hebben, die ze kiest met de mensen die een centrale rol in haar leven spelen. Met een beetje zorg en geduld, krijg jij je jurk ongehavend in het koffer naar Vegas gesmokkeld. Laat je in de Belgische bruidsmodezaak dus zeker adviseren over jurken die kreukvrij zijn als je een destination wedding overweegt.
  • Vraag jij je ook wel eens af hoe je de zoektocht naar je bruidsjurk begint? Klik dan op de link en lees het artikel boordevol tips & tricks.
Many thanks to:

Brandon Reed, general manager Graceland Wedding Chapel http://www.gracelandchapel.com/

Christina Vitalgliano, general manager KISS Wedding Chapel.

Diane Schiller, manager Renta-Dress and Tux www.rentadressandtux.com

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.