Trouwen in een serre is meteen nog niet helemaal ingeburgerd in onze contreien, maar daar komt snel verandering in…

Trouwen in een serre is misschien niet meteen iets waaraan je denkt wanneer je begint aan de planning van je huwelijk. Terwijl de mooiste locaties zich op Pinterest blijven ophopen, liggen originele trouwlocaties voor de niet-traditionele bruid in België en Nederland niet voor het grijpen. Bovendien zijn de meeste feestzalen door de vele uitgestelde huwelijken naar aanleiding van de coronapandemie voor de volgende twee jaar volgeboekt. Heb jij de hoop op een trouwlocatie met een twist opgegeven? The Blonde Wedding Reporter snelt je ter hulp met dit voorstel: trouwen in een serre.

1. Trouwen in een serre op verplaatsing

Door de coronapandemie moesten veel bruidsparen hun oorspronkelijke huwelijksplannen aanpassen. Plots kon er niet meer getrouwd worden op die prachtige huwelijkslocatie die ze lang op voorhand geboekt hadden, maar zou hun trouwfeest uitmonden in een bescheiden tuinfeest op hun thuisadres. De verhuur van tenten ging hierdoor pijlsnel de lucht in. Voor veel bruidsparen was het een waardig alternatief, maar helaas niet altijd even water- en winddicht.

Een prachtig kasteeltje met een serre aan gebouwd in een weelderige tuin met palmbomen.
Trouwen in een serre | Photo credit: Privitera Eventi

Omdat ook wij leren uit onze fouten, gingen we op zoek naar een oplossing hiervoor en kwamen we terecht bij Privitera Eventi. Dit Italiaanse bedrijf verhuurt verschillende soorten verplaatsbare serres, die dankzij de gewenste aankleding meteen de associatie met een botanische serre of een Engelse tuin oproepen. Je kan ook voor een moderne look opteren als je bijvoorbeeld een loftgevoel wil opwekken.

2. Trouwen in een serre is origineel

Bijzonder trending zijn ze op dit moment: de serrehuwelijken. Dat komt natuurlijk dankzij de vele voordelen van deze setting. Het is omwille van het glazen dak niet alleen een aangename, warme omgeving, maar jouw trouwfeest baadt bovendien in natuurlijk licht.

Een prachtig feestinterieur in een serre met lichtroze tafellakens en met witte bloemen en kristallen kroonluchters.
Trouwen in een serre | Photo credit: Privitera Eventi

Als je de serre in een tuin plaatst dan heb je als voordeel dat de groene toets al is aanwezig en zo bespaar je dus op florale aankopen. Je brengt de tuin dan letterlijk naar binnen. En als de huwelijksceremonie in de late namiddag of avond plaatsvindt, zorgen lampjes, kroonluchters en kaarsen voor een feeërieke sfeer.

Een kristallen kroonluchter die versierd is met guirlandes van groene planten.
Trouwen in een serre | Photo credit: Privitera Eventi

Tijdens de lente- en zomermaanden hebben veel bruidsparen er geen probleem mee om een outdoor huwelijk ‘gewoon’ in de tuin of in het park bij een feestlocatie te organiseren.

Een prachtig feestinterieur in een serre met lichtroze tafellakens en met witte bloemen en kristallen kroonluchters.
Trouwen in een serre | Photo credit: Privitera Eventi

Maar in een kikkerlandje zoals België en/ of Nederland haalt niemand het in zijn hoofd om een outdoor wedding in de herfst en winter te organiseren. Of toch? Wat met een feesttent niet zo evident is, blijkt met een verplaatsbare serre toch een optie te zijn. Want geef nu zelf toe, je gaat toch niet opnieuw je huwelijksdatum afzeggen of wachten tot we drie zomers verder zijn, wanneer de feestlocaties een lege agenda hebben?!

Trouwen in een serre is niet alleen origineel, maar ook een garantie op een bijzonder trouwfeest met een leuke twist.

3. Huwelijksceremonie

Als je een serre huurt, dan raden we je ook aan om de huwelijksceremonie zelf daarin te laten plaatsvinden. Let wel op met het aantal helpende handen dat je moet inschakelen. Ben je trouwens nog op zoek naar een ceremoniespreker? Contacteer The Blonde Wedding Reporter dan gerust. Wij bezorgen je met plezier een infobrochure en een prijslijst van de huwelijkspakketten die we aanbieden. Via deze link kom je alvast meer te weten over onze services als ceremoniespreker tijdens huwelijksceremonies.

Terug naar de styling van de serre voor de huwelijksceremonie. Wij zouden het als volgt aanpakken:

In overleg met de wedding stylist of decorateur beslissen jullie in welk thema de serre ingekleed moet worden. De wedding stylist zorgt ervoor dat deze plek op jullie trouwdag helemaal op punt staat voor de huwelijksceremonie.

Een gezellig hoekje in een serre met weelderige bloemendecoraties, een bruidstaart en roze poefjes.
Trouwen in een serre | Photo credit: Privitera Eventi

Na de huwelijksvoltrekking en jullie uittrede als kersvers getrouwd koppel, vindt de receptie plaats in de tuin. En ja, dat kan ook in de herfst en/of winter als je warme dekentjes in een mand en her en der vuurkorven voorziet.

Een prachtig feestinterieur met ronde tafels in een serre met lichtroze tafellakens en met witte bloemen en kristallen kroonluchters.
Trouwen in een serre | Photo credit: Privitera Eventi

Ondertussen is het stylingteam hard aan het werk om de serre in een feestzaal te transformeren. De backdrop die tijdens de huwelijksceremonie de eyecatcher was, blijft staat en zal tijdens het huwelijksfeest dienst doen als photobooth. Op de ceremonietafel ligt nu het gastenboek klaar om ingevuld te worden door jullie huwelijksgasten. De stoelen, die netjes opgesteld stonden tijdens de huwelijksceremonie, worden aan feestelijk gedekte tafels geplaatst.

Een prachtig feestinterieur in een serre met lichtroze tafellakens en met witte bloemen en kristallen kroonluchters.
Trouwen in een serre | Photo credit: Privitera Eventi

Wedden dat jullie fotograaf helemaal in de wolken zal zijn als jullie trouwen in een serre? De bijzondere lichtinval zal de mooiste huwelijksfoto’s opleveren.

En jullie? Hebben jullie ook een originele trouwlocatie met een twist gevonden? We lezen graag waar jullie trouwfeest doorgaat in de comments hierbeneden.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.