Megatrendy: een trouwceremonie in de avond!

Een trouwceremonie in de avond is misschien nog niet zo ingeburgerd bij ons, maar er zijn tig redenen waarom jij dit wel wil op jouw bruiloft. Ceremoniespreker/ babs Sandra Di Marcantonio van The Blonde Wedding Reporter vertelt je alles over deze nieuwe trouwtrend.

Trouwceremonie in de avond met welkomstbord met eucalyptus voor de gasten.
Een trouwceremonie in de avond| Photo credit: Stijn Van Hoye. Huwelijkslocatie: Geuzenhof in Massenem( Wetteren)

1. Een trouwceremonie in de avond spaart je veel geld uit

Er zitten tal van voordelen aan een avondceremonie. Zo heb je overdag de gelegenheid om met een klein gezelschap samen te zijn en heerlijk uitgebreid te tafelen, volop te genieten van elkaars aanwezigheid en rustig alles in je op te nemen. En omdat niet alle gasten aanwezig zijn bij het diner, scheelt dit aanzienlijk in de kosten.

Trouwceremonie in de avond met bruidspaar dat knuffelt.
Een trouwceremonie in de avond| Photo credit: Stijn Van Hoye

2. Een trouwceremonie in de avond is een garantie voor een uitstekende sfeer

De sfeer is goed en er is vaak ruimte voor humor, aangezien de algemene sfeer meer relaxed is. Na de ceremonie is iedereen uitgelaten en wordt er meteen getoost. Een avondceremonie kan ook gevolgd worden door de openingsdans of een andere ‘act’. Vraag je je trouwens af op welke manier je je gasten kan entertainen op een bruiloft? Klik dan eens de volgende links aan waarin je de perfecte trouwquiz of originele manieren om je gasten te entertainen op de bruiloft terugvindt.

Trouwceremonie in de avond met lachende huwelijksgast in lichtroze jurk.
Een trouwceremonie in de avond| Photo credit: Stijn Van Hoye

“Als ceremoniespreker valt het me vaak op dat een trouwceremonie in de avond een onvergetelijke ceremonie blijkt te zijn, waar nog lang over na wordt gesproken. De sfeer? Die is gewoon anders en de gasten durven na afloop gemakkelijker contact leggen en samen feesten.”

3. Een trouwceremonie in de avond wordt gevolgd door de bruidstaart

“Eerder dit jaar verzorgde ik de ceremonie van een bruidspaar die hun avondceremonie heel slim hadden aangepakt. Nadat bruid en bruidegom hun uittrede gemaakt hadden op een euforische beat en de huwelijksgasten zelf ook helemaal in een feestelijke mood waren, verzamelde iedereen in de tuin van de feestzaal waar de bruidstaart stond te pronken.

Trouwceremonie in de avond met bruidspaar dat een feestelijke uittrede maakt waarbij de jurk een lange witte jurk draagt.
Een trouwceremonie in de avond| Photo credit: Stijn Van Hoye

Er was vuurwerk, een dj die de juiste muziek speelde en toen het bruidspaar de taart begon aan te snijden, dwarrelde er confetti in het rond. Het was een magisch moment!”

4. Een trouwceremonie in de avond brengt rust in de dagplanning

Picture this: in de late voormiddag maak je je thuis of op hotel klaar met vrienden en familie, is er de first look met je partner en trek je naar het stadhuis. In de namiddag staat er een lange lunch/ brunch/ diner op het programma, die zo rond 18 uur op zijn laatste benen loopt. Om 19 uur verwacht je de avondgasten. Maar wat doe je dan tijdens dat ‘vrije uurtje’, vraag je je af?

Trouwceremonie in de avond met een huilende bruid die haar trouwgeloften leest.
Een trouwceremonie in de avond| Photo credit: Stijn Van Hoye

Trek je als bruidspaar tussen het diner en de huwelijksceremonie even terug. Lees je trouwgeloften nog eens door, zorg nog even voor een touch up van je make-up, ga foto’s maken tijdens een golden hour shoot( Hou er rekening mee dat in de wintermaanden de zon vroeger ondergaat) en maak een verpletterende indruk tijdens jouw intrede op de huwelijksceremonie!

Trouwceremonie in de avond met een bruidegom die zijn trouwgeloften voorleest.
Een trouwceremonie in de avond| Photo credit: Stijn Van Hoye

Benieuwd welke songs zich perfect lenen hiervoor? Klik dan zeker eens op de volgende link en ontdek 100 liedjes om de trouwzaal binnen te komen en een spetterende indruk te maken.

5. Met een trouwceremonie in de avond kan iedereen erbij zijn

Het komt steeds vaker voor dat bruidsparen op een weekdag trouwen en helaas kan of wil niet iedereen verlof nemen voor jullie trouwdag. Daardoor missen de avondgasten jullie eigenlijke huwelijksinzegening.

Trouwceremonie in de avond met uitwisseling van trouwringen.
Een trouwceremonie in de avond| Photo credit: Stijn Van Hoye

Als die gasten aansluiten voor de trouwceremonie ’s avonds, zijn ze toch getuigen van dit mooie moment. Dit zorgt ervoor dat ze zich betrokken bij jullie grote dag voelen en delen ze mee in de emoties.

Trouwceremonie in de avond met huwelijksgasten die lachend de ceremonie bijwonen.
Een trouwceremonie in de avond| Photo credit: Stijn Van Hoye

Nog een paar tips:

  1. Plan voor elk onderdeel van jullie bruiloft voldoende tijd in.
  2. Verstop je voor de avondgasten er zijn. Jawel je leest het goed, na het diner zonder je je even af met je nieuwe hubby of wifey. Je wil voorkomen dat de avondgasten je al zien voor de trouwceremonie start of nog erger: dat ze jullie al komen feliciteren.
  3. Zorg voor een soepele overgang van de ceremonie naar het feest en vraag aan je ceremoniespreker of babs om aan het einde van de trouwceremonie aan de gasten te laten weten wat er nu van hen verwacht wordt. Dit zijn een paar voorbeelden:
Trouwceremonie in de avond met ceremoniespreker Sandra Di Marcantonio.
Ceremoniespreker boeken? Klik hier voor onze services als ceremoniespreker op jouw huwelijksceremonie.
  1. “Het bruidspaar en hun familie stellen zich zo meteen aan de uitgang van de ceremonieruimte op waar ze jullie felicitaties in ontvangst zullen nemen.”
  2. “Het bruidspaar gaat zo meteen nog een halfuurtje foto’s maken met de fotograaf en ze vervoegen jullie nadien in de tuin. Jullie zijn alvast welkom op de receptie voor een drankje.”
  3. “Het bruidspaar snijdt zo meteen de bruidstaart aan, willen jullie je daarom allemaal naar de patio begeven? Nadien wordt het dessertbuffet geopend.”
Trouwceremonie in de avond waarbij het bruidspaar meteen toost met champagne.
Een trouwceremonie in de avond| Photo credit: Stijn Van Hoye

Wanneer vond jullie huwelijksceremonie plaats? We horen graag wat jullie ervaringen waren in de comments hier beneden.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.