‘ALTERNATIEF VOOR DE OPENINGSDANS’ is plots het meest populaire zoekwoord op onze trouwblog en daar is een goede reden voor: steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om hun avondfeest niet te openen met een openingsdans. The Blonde Wedding Reporter zoekt met jullie mee naar 10 waardige alternatieven!

“Dringend alternatief voor de openingsdans gezocht!” of “Mijn toekomstige echtgenoot en ik willen geen openingsdans doen op onze bruiloft’… We weten niet goed wat er aan de hand is, maar we merken dat toekomstige bruidsparen steeds vaker afzien van het verplichte dansnummertje onder de spotlights. Ook op sociale media lezen we regelmatig dat bruidjes op zoek zijn naar een leuke manier om het avondfeest te openen. Sommige mensen dansen nu eenmaal niet graag en anderen voelen zich ongemakkelijk om letterlijk in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ga jij trouwen en bezorgt het woord ‘openingsdans’ je stress? Dan moet je zeker verder lezen en onze 10 alternatieven voor de openingsdans ontdekken.

Alternatief voor de openingsdans: top 10

Bruid in witte jurk en bruidegom in grijs pak dansen op de dansvloer op hun trouwdag omringd door familie en vrienden die toekijken in een kring.
Alternatief voor de openingsdans| Photo credit: Justien Oltenfreiter
  1. Schakel iemand in om een openingslied zingen. Je kan een professional onder de arm nemen, maar misschien zit er wel muzikaal talent in jullie familie- en/ of vriendenkring?
  2. Foto slide show: Kies samen een mooi nummer uit, laat een diashow van jullie mooiste momenten als koppel zien en aan het einde ontkurken jullie een fles champagne.
  3. Confetti en champagne: Voorzie voor elke gast een party popper en laat de DJ aankondigen op welk moment iedereen confetti mag beginnen poppen. Ondertussen ontkurken jullie een champagnefles terwijl de confetti naar beneden dwarrelt.
  4. Groepsdans: Nodig iedereen op de dansvloer uit en kies voor een song waarbij de stemming er meteen in zit. Een klassieke polonaise op de hit Laat de zon in je hart is altijd een voltreffer. Of kies voor dansjes die iedereen kent, zoals de Macarena, de YMCA, de Plopdans, …
  5. Draai de rollen om: Neem rustig plaats aan jullie eretafel en terwijl jullie sippen aan een lekkere cocktail, mogen de gasten de openingsdans voor hun rekening nemen. 🙂
  6. Karaoke: Kies een nummer uit waarop jullie beiden uit de bol kunnen gaan, print de lyrics van de song uit voor de aanwezige gasten en brullen maar. Vals zingen is toegestaan! 🙂
  7. Maak een verpletterende intrede in de feestzaal: Kies een liedje uit om de trouwzaal binnen te komen. De DJ kondigt jullie met tromgeroffel aan en en jullie feest start met een knaller. Zoek je nog een geschikte song? Klik op de volgende link en ontdek 101 liedjes om de trouwzaal binnen te komen en jullie feest met een knaller te openen.
  8. Plan een huwelijksceremonie in de avond: Een bruidspaar schakelde onlangs mijn hulp in om hun huwelijksceremonie te schrijven en op hun grote dag in goede banen te leiden als ceremoniespreker. (Klik op de link voor meer info) Als tijdstip hadden ze hun gasten laten weten dat ze om 20 uur verwacht werden. Het bleek een fantastisch idee! Nadat het bruidspaar op Celebration een spetterende uittrede gemaakt had, begaven ze zich meteen naar de dansvloer waar de gasten hen konden feliciteren en de DJ de zaal opzweepte met up tempo nummers.
  9. Snijd de bruidstaart aan: Maak een onvergetelijk moment van het aansnijden van de bruidstaart. Voorzie vuurwerk, kies een leuke plaat, doe een costume change en trek je tweede jurk aan- zoals bruid Laura hieronder gedaan heeft. En nu? Volop genieten van deze eeuwenoude traditie.
Bruid in witte jurk en bruidegom in grijs pak snijden een witte bruidstaart met roze en witte bloemen aan en lachen naar elkaar.
Alternatief voor de openingsdans| Photo credit: Justien Oltenfreiter

En last but not least… nummer 10… DE CHAMPAGNETOREN! We hebben er al meermaals foto’s van gepost op onze Instagrampagina, net omdat we merken dat een champagnetoren opnieuw op bruiloften opduikt. In de jaren ’80-’90 was het net zo populair als het aansnijden van de bruidstaart of het weggooien van het bruidsboeket.

Hoe pak je dit aan? Je vraagt aan de feestzaal om een toren van champagneglazen (de klassieke coupes en geen flutes) te maken. Helemaal aan de top staat er een enkel champagneglas, dat jullie beiden volschenken. Op een bepaald moment zal het glas overlopen en zal de champagne naar de andere glazen vloeien. Kies er een passend muziekje bij, kus elkaar hartstochtelijk et voilà ook jullie fotograaf zal blij zijn en de mooiste plaatjes schieten.

Zijn we een alternatief voor de openingsdans vergeten te vermelden?

Laat het ons weten in de comments helemaal beneden. Wij zijn heel blij met de tips & tricks die bruidjes en bruidegoms ons influisteren. Bovendien zijn we razend benieuwd naar hoe jullie het aangepakt hebben op jullie trouwfeest.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.