Interview met Nicole Cavallo

In onze reeks’ Meet the designer: interview met Nicole Cavallo’ ontdekken we wie de nieuwe creative director van Nicole Spose is. Het bruidsmodemerk is een gevestigde waarde in de bruidsindustrie en Nicole treedt met veel enthousiasme in de voetsporen van haar mama, Alessandra Rinaudo.

Haar eerste collectie zou in maart met een prachtige show aan het grote publiek voorgesteld worden, maar covid-19 besliste er anders over. En hoewel Nicole Cavallo de stijl van haar moeder traditiegetrouw voortzet, waren de collecties nooit eerder zo doorspekt met Italiaanse invloeden. Meer nog, Nicole besefte tijdens de lockdown meer dan ooit hoe mooi haar vaderland is en besloot de volledige collectie op te dragen aan de mooiste regio’s van het schiereiland. Hiermee worden de bruidsjurken letterlijk een ode aan Italië.

Bruidsjurken? Ik vond er niets boeiends aan!

Photo credit: Nicole Cavallo, de gloednieuwe creative director van Nicole Milano Fashion Group.

Tijdens een exclusieve online persvoorstelling voelden we Nicole aan de tand over de impact die het coronavirus heeft voor de aankoop van een bruidsjurk, hoe het ze zich voelt bij de officiële lancering van haar gloednieuwe lijn en van welke bruidsjurk ze zelf droomt.

The Blonde Wedding Reporter: Nicole, de fashion show van de nieuwe collectie moest jammer genoeg gecancelled worden wegens de spreiding van het coronavirus. Welke impact heeft covid-19 op jezelf gehad? En welk effect heeft het gehad op Nicole, de ontwerper?

Nicole Cavallo: Covid-19 heeft op ons allemaal een enorme impact gehad. Ook op de manier waarop wij werken. We zijn anders gaan denken en hebben het principe van virtuele afspraken in het leven geroepen.

Anderzijds geloof ik ook dat liefde zal overwinnen en dat geen enkel virus dat kan ondermijnen. Ik merk nog heel veel trouwlust bij jonge koppels. Velen hebben het huwelijk met de liefde van hun leven uitgesteld maar niet afgesteld, ondanks de precaire economische toestand in Italië. Het is voor mij meer dan ooit duidelijk dat we anders zijn gaan leven en dat we nu pas beseffen wat echt belangrijk is. Warme relaties met familie en vrienden bijvoorbeeld.

TBWR: Nicole, je komt uit een vruchtbaar nest van bridal tailors. Je grootmoeder startte het eerste bruidsatelier, je moeder nam de fakkel over en bouwde het uit tot een bedrijf met internationale faam. Voelde je je ietwat verplicht om in de voetstappen van zo’n sterke onderneemsters te treden?

Nicole Cavallo: Ik heb een broer en een zus die ab-so-luut niets met de bruidsindustrie te maken willen hebben! Onze ouders gaven ons heel veel vrijheid in het uitstippelen van onze professionele loopbaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in mijn tienerjaren ook totaal geen interesse voor bruidsmode had. Ik had ondertussen al zoveel jurken gezien dat ik het allesbehalve boeiend vond en vastbesloten was om pas weer een jurk te zien wanneer ik zelf zou gaan trouwen, maar het slot besliste er anders over. Bruidsmode begon me plots te fascineren en ik ontwikkelde een grote liefde voor ons merk, de collecties en de identiteit van Nicole Spose.

TBWR: Nicole, je bent zelf nog niet getrouwd, maar van welk type bruidsjurk droom jij? Hoe stel je jezelf voor op je mooiste dag?

Nicole Cavallo: Dat is een goede vraag! (lacht) Volgens mij is er een verschil tussen de jurk die je mooi vindt en de jurk die mooi is voor je lichaamsbouw. Dit is niet enkel van toepassing op mezelf, meer nog het is een principe dat voor elke bruid geldt. Ik heb geen specifieke jurk in gedachten. In elke collectie is er wel een jurk waarvan ik zeg: dit is hem!!!

Ik denk dat de perfecte jurk die jurk is die het beste bij je persoonlijkheid past en tegelijkertijd jouw lichaamstype alle eer aan doet. Ik weet dus ondertussen wel welke jurken goed zijn voor mijn bodyshape, maar dé jurk die ben ik nog niet tegengekomen. Ik weet alleen dat ik heel erg hou van tijdloze designs. Oh, en ik zou ook meer dan één jurk willen dragen op mijn huwelijksdag.

TBWR: En zou je je jurk ook zelf ontwerpen of zou je de hulp van je moeder inroepen?

Nicole Cavallo: Zonder twijfel zou ik mijn moeder haar hulp inroepen, want niemand kent me beter dan zij. <3

Meer interviews met designers lezen? Klik dan op deze link!

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.