Hoe boek je de ideale huwelijksreis? Lees snel verder…

De ideale huwelijksreis? Het is meteen de start van een nieuw hoofdstuk! Een honeymoon is niet alleen een vakantie, het is een moment om terug te kijken op jullie bruiloft en vooruit te kijken naar de toekomst.

Al met al is een huwelijksreis een geweldige manier om de start van jullie leven samen te vieren en te genieten van elkaars gezelschap op een ontspannen manier. Het is een herinnering die je voor altijd zal koesteren én die jullie band als koppel versterkt.

Hieronder vind je enkele stappen die je best volgt om de ideale huwelijksreis te vinden:

1.Bepaal je budget: Het is belangrijk om een budget te bepalen voordat je begint met het zoeken naar huwelijksreizen. Het is verleidelijk om te denken dat je alles wil doen en overal naartoe wil gaan, maar je moet- jammer genoeg!-, ook realistisch zijn over wat je je kan veroorloven.

2. Beslis over de duur van de reis: Hoeveel tijd je aan de huwelijksreis wil besteden, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je werkrooster, de beschikbaarheid van de locaties die je wil bezoeken en je budget. Bepaal hoeveel dagen je op reis wil en hoeveel tijd je op elke locatie wil doorbrengen.

De ideale huwelijksreis waarbij een kersvers bruidspaar ontbijt op een terras met een prachtig zicht op een baai aan zee.
Italië is voor bruidsparen de ideale honeymoon bestemming.

3. Kies je bestemming: Er zijn talloze bestemmingen die perfect zijn voor een huwelijksreis. Overweeg de sfeer en activiteiten die je wil ervaren en selecteer vervolgens een bestemming die aan die criteria voldoet. Of je nu kiest voor een strandvakantie, een romantische stedentrip, of een avontuurlijke reis, er is altijd wel een bestemming die aan jouw wensen voldoet.

Kies je voor een verre bestemming? Hou er rekening mee dat je de eerste dagen op locatie last kan hebben van jetlag.

De ideale huwelijksreis waarbij een kersvers bruidspaar op bed ligt onder een muskietennet.
De ideale huwelijksreis is er eentje zonder kwaaltjes, ziekte en jetlag.

Informeer je ook altijd goed over vaccinaties die je op voorhand haalt of pilletjes die je meenmeent, zoals tegen malaria bijvoorbeeld wanneer je naar een hoogrisico malariagebied reist.

Wij checken voor vertrek altijd de website van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken om perfect op de hoogte te zijn van eventuele gezondheidsrisico’s op een bepaalde bestemming:

https://www.belgium.be/nl/gezondheid/op_reis/vaccins

Ook een nuttige website is de pagina van het Instituut voor Tropische Geneeskunde:

https://www.wanda.be/nl

Ter plaatse zorg je best voor een muskietennet. Neem je voorzorgen en neem een kleine huisapotheek mee op reis. Denk aan zonnecrème, aftersun, paracetemol, insectenspray, pilletjes tegen diarree, neusspray,… Hoestsiroop mag zeker niet ontbreken voor bruidsparen die koudere oorden opzoeken.

4. Boek op tijd: Als je eenmaal hebt besloten waar je naartoe wil, is het belangrijk om zo snel mogelijk te boeken. Vooral als je op reis gaat tijdens het hoogseizoen of tijdens populaire vakantieperiodes, zoals Kerstmis of Pasen, moet je vroeg boeken om teleurstellingen te voorkomen.

De ideale huwelijksreis waarbij een kersvers bruidspaar zich heerlijk laat masseren op een ligbed aan het strand.
De ideale huwelijksreis bestaat uit een aaneenschakeling van leuke activiteiten

5. Plan activiteiten: Huwelijksreizen zijn bedoeld om te ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap, maar het kan ook leuk zijn om een paar activiteiten te plannen. Dit kan variëren van romantische diners, sightseeing tot sportieve activiteiten, afhankelijk van je interesses.

6. Wees flexibel: Onthoud dat een huwelijksreis draait om het vieren van jullie liefde en het creëren van mooie herinneringen samen. Sta open voor nieuwe ervaringen en wees flexibel als dingen niet helemaal volgens plan verlopen.

De ideale huwelijksreis waarbij een kersvers bruidspaar in trouwkleding op een brug over het meer wandelt.
Op de ideale huwelijksreis voel je je nog altijd een beetje bruid en bruidegom

7. Plan een foto shoot in je trouwjurk: Been there, done that en geen seconde spijt van gehad. Tijdens mijn eigen honeymoon klampte ik een fotografe aan die op het strand foto’s van toeristen maakte. Ik vroeg haar of ze plaatjes van ons wilde schieten in onze trouwoufits. De fotografe vond het helemaal geweldig, voor haar diensten vroeg ze een zeer redelijke prijs en wij hielden er een prachtig souvenir aan onze huwelijksreis aan over. Zeker doen dus!!! Op die manier hebben jullie voor jezelf nog een romantische dag waarop het lijkt alsof je intiem in het buitenland getrouwd bent.

Met deze tips in gedachten, kun je de perfecte huwelijksreis vinden en ervoor zorgen dat je een onvergetelijke tijd hebt met je partner. Wij wensen je alvast heel erg veel plezier toe!

Heb jij leuke plaatjes van jullie huwelijksreis en in het bijzonder in trouwkleding op het strand, tijdens het bezoek aan een leuke stad, in de natuur? Wij publiceren ze graag op onze sociale media kanalen. Stuur ons een privé-berichtje als we jouw huwelijksfoto’s mogen gebruiken om andere bruidsparen te inspireren.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.