Bridal Fashion Week was afgelopen lente weer een voltreffer in New York, met modeshows op de catwalk, privé-afspraken in salonstijl en cocktailfeestjes. De belangrijkste conclusie? De trouwstijl wordt elk seizoen diverser, omdat bruiden ja zeggen tegen meerdere outfits voor hun bruiloft en die bruiloft steeds vaker ook meerdere dagen duurt. Natuurlijk zullen er altijd klassieke tulejurken en zeemeerminjurken de revue passeren, maar wat opviel waren de onconventionele stijlen en modieuze silhouetten (een jurk met een lage taille, iemand?) en een scala aan opties om uit te kiezen voor elke type bruid en elk type bruiloft. Een ding was zeker: wie nu nog op zoek gaat naar een boho-trouwjurk is niet mee met de trends.

Hoewel de bruidscollecties voor de lente van 2024 pas volgend jaar beschikbaar zullen zijn, hebben we enkele van de meest opvallende trends van het seizoen samengevat om bruiden die in 2023 op zoek zijn naar hun trouwkleding te inspireren. Dit zijn de zeven belangrijkste trends van de New York Bridal Fashion Week:

1. Elke bruid wil straks kant…

… en al helemaal in combinatie met blote schouders zoals op de foto hieronder. Deze look lijkt zo uit een trouwalbum van de nineties te komen en is aan een stevige opmars bezig. Veel dochters van bruiden uit die periode gaan namelijk op zoek naar een trouwjurk die op die van hun mama leek.

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken met kant
Photo courtesy:
Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken met kant
Photo courtesy: Sareh Nouri

2. Ga voor drama

Veel bruiden kiezen misschien voor klassieke, tijdloze silhouetten voor hun grote dag, maar er zijn ook tal van merken die moderne bruiden uitdagen met dramatische silhouetten en zetten echt aan tot een more is more-keuze van de bruidjes. Maak een statement in een grote tule cupcake-jurk en parelversieringen. Draag een cape, grote sieraden en voeg een langere sleep toe – het is tenslotte jouw grote dag.

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken met een brede rok en lange sleep
Photo courtesy: Ines Di Santo

3. De verlaagde taille

De verlaagde taille maakt een comeback en is here to stay! Het lijkt misschien een niet-flatteus silhouet, maar je zou verrast zijn hoeveel mensen dit kunnen dragen.

Photo courtesy: Nardos
Photo courtesy: Yellow by Sahar

Het is het silhouet dat Audrey Hepburn droeg in Funny Face, met het lijfje dat net boven de heupen krult voordat de rok uitloopt. Zoe Kravitz moderniseerde het silhouet in 2020 met haar trouwjurk. Kortom, het is een silhouet dat voor moderne bruiden het proberen waard is.

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken met een verlaagde taille
Photo courtesy: Yellow by Sahar

4. Zilverglans

Het is tijd om te schitteren met ZILVER: HET metaal van het moment! De sprankelende glans is MOMENTEEL overal te zien, in bijna elke couturecollectie en nu ook in bruidsmode! Bovendien is de waarde van zilver zelf enorm gestegen en bevindt het edel metaal zich momenteel op het hoogste niveau in negen jaar.

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken met zilverglans
Photo courtesy: Berta Bridal

We voorspellen dat we in de komende maanden meer zilveren accenten zullen zien in huwelijkscollecties. Voor zilveren trouwmode vielen ons de bruidscollecties van Oscar De La Renta (perfect voor verlovingfeesten!) en de met zilverdraad doorweven prachtige creaties van Muse by Berta en Milla Nova.

5. Grote bloemenapplicaties

Van Riri tot Bad Bunny, het belangrijkste modedetail van het Met Gala 2023 was de overvloed aan ROZETTEN en andere bloemenapplicaties op slepen, bustes, rokken en mouwen!

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken met grote bloemenapplicaties
Photo courtesy: Mira Zwillinger
Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken met grote bloemenapplicaties
Photo courtesy: Mira Zwillinger

Als je deze kleine bloemige poufs van schoonheid wilt integreren in je trouwjurk, kun je dat vrij eenvoudig doen. Onze top ROZETTE-looks uit de voorjaarscollecties van NYBFW 2024 waren van Nicole + Felicia Couture en Nardos Design.

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken met grote bloemenapplicaties
Photo courtesy: Nardos

6. De jaren ‘90 zijn terug

Voor bruiden die het liever simpel houden, is een andere trend dit jaar die van pure trouwjurken.

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken uit de nineties
Photo courtesy: Ines Di Santo

Ook bijzonder zijn de jurken die een strapless halslijn hebben en een extra boord, die het lijfje van de trouwjurk letterlijk een extra laagje geeft.

Photo courtesy: Anne Barge

Ook opvallend: Designers grijpen voor hun nieuwe bruidscollectie steeds vaker terug naar klassieke stoffen zoals wilde zijde of satijn, een stofje dat de afgelopen jaren toch wel naar de achtergrond verdreven was door de populaire boho chic trouwjurken.

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken uit de nineties
Photo courtesy: Nardos

Ontwerpers zijn begonnen met het toevoegen van unieke, structurele details, mooie plooien en bijzondere halslijnen om een eenvoudige jurk toch een apart cachet te geven.

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken uit de nineties
Photo courtesy: Ines Di Santo

Dit soort elementen als maken de trouwjurken elegant en speciaal, zonder de aandacht “volledig om de jurk” te vestigen.

Bruidsmodetrends 2024: trouwjurken uit de nineties
Photo courtesy: Ines Di Santo

7. Korset met zichtbare baleinen

Schittering, glamour en textuur waren alomtegenwoordig aanwezig tijdens New York Bridal Fashion Week, maar we konden ook niet naast de korsetten met zichtbare baleinen kijken. Zowel bij romantische als bij meer eenvoudigere trouwjurken zagen we om de haverklap een korset als lijfje.

Photo courtesy: Mira Zwillinger
Photo courtesy: Ines Di Santo

8. Splits

Het is tijd om op te dagen en uit te pakken met de statementtrend van dit jaar: een beensplit. Van aansluitende tot wijd uitlopende silhouetten, jurken met splitten zijn overal te vinden, en we zijn er helemaal voor te vinden!

Photo courtesy: Berta Bridal

Ze tillen je look naar een hoger niveau en voegen een sexy twist toe zonder te overdrijven of tacky te worden. Bovendien besteden we zoveel tijd aan het zoeken naar de juiste accessoires voor onze bruiloft en spelen de bruidsschoen die we dragen een grote rol; een split is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat die schoenen dan ook opvallen.

9. Lavendel en blauw nuances

We halen onze inspiratie bij Taylor Swift die zingt: “I just wanna stay in that lavender haze.”

Photo courtesy: Anne Barge

Dit seizoen zien we deze prachtige kleur opduiken in VEEL couturecollecties EN bruidsmode. Lavendel heeft een delicate, maar tegelijkertijd levendig karakter en het roept een gevoel van romantiek en verfijning op, waardoor het een ideale kleurenpalet is als themakleur op je bruiloft.

Photo courtesy: Ines Di Santo

De oorsprong van deze kleur kan worden teruggebracht tot het begin van de 19e eeuw, toen de kleurstof “mauveine” (later bekend als mauve) werd ontdekt door de chemicus Sir William Henry Perkin in 1856. Mauve, een kleur die op lavendel lijkt, werd pijlsnel populair en werd een modieuze kleur tijdens het Victoriaanse tijdperk. Gerenommeerde ontwerpers zoals Ines Di Santo, Anne Barge en Reem Acra hebben allemaal lavendel geïntroduceerd in hun voorjaarscollecties van 2024 voor bruidsmode, waarbij ze etherische japonnen hebben onthuld die de essentie van moderne elegantie belichamen.

Photo courtesy: Sareh Nouri

10. Gestrikt

De taille van de bruid werd de vorige seizoenen geaccentueerd met een strik.

Photo courtesy: Anne Barge

In 2024 duikt de strik ook elders op de trouwjurken op, zoals op de heupen of op de rug. Een prominente rol speelt de strik op de buste.

Photo courtesy: Sareh Nouri

Kleine en schattige strikjes zijn duidelijk populair bij de ontwerpers en ook de uit de kluiten gewassen eighties strik is terug van weggeweest en werd bij verschillende modehuizen gespot.

Photo courtesy: Yellow by Sahar

Ben jij al begonnen naar de zoektocht van je droomjurk? Klik op de link en ontdek onze tips voor het passen van een trouwjurk. Heb jij je bruidsjurk al gekozen, maar slaat de twijfel je toch af en toe om het hart en vraag je je af of wel de mooiste jurk gekozen hebt? Lees dan het volgende artikel en vink de tien tekenen af dat jij je bruidsjurk gevonden hebt.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.