Gedaan met twijfelen! Dit zijn de 10 tekenen dat jij je bruidsjurk gevonden hebt.

De zoektocht naar een bruidsjurk is een van de meest emotionele beslissingen tijdens de planning van jullie huwelijk en elke bruid hoopt dat ze in de paskamer het gevoel krijgt dat ze dé jurk gevonden heeft. Maar soms blijft dat gevoel uit en gaan bruidjes achteraf toch een beetje twijfelen. Gedaan met twijfelen, hieronder lees je de 10 tekenen dat jij je bruidsjurk gevonden hebt.

1. Er wordt een traantje weggepinkt? Dit is een van de 10 tekenen dat jij je bruidsjurk gevonden hebt!

Het klink misschien cliché, maar als er traantjes vloeien, dan zit je goed. Let ook op de reactie van je entourage. Als zij een traantje wegpinken, dan is dat een heel belangrijk signaal. Als je op deze link klikt, lees je hoe bruid Madeleine haar jurk koos op basis van de emotionele reactie van haar schoonbroer, die toevallig de bruidswinkel binnen stapt om te schuilen voor de regen.


2. Je voelt je een bruid? Dit is een van de 10 tekenen dat jij je bruidsjurk gevonden hebt!

Je bent officieel verloofd, de verlovingsring zit om je vinger en zelfs de huwelijksdatum is geprikt, maar de bruiloft kan soms zo ver weg lijken. Soms voelt het bijna alsof het iemand anders zijn of haar huwelijk is dat je aan het plannen bent. Totdat je dé trouwjurk aantrekt. Als je dat ‘OMG!!!, ik ga trouwen-gevoel‘ hebt, dan weet je dat je de perfecte bruidsjurk gevonden hebt.

10 tekenen dat jij je bruidsjurk gevonden hebt: Bruid met lang blond haar in witte kimono hangt haar bruidsjurk op een kapstok.
Photo by Hannah Pickle

3. Anderen hun mening doet er niet meer toe

Je familie en vrienden zijn er om je te helpen bij het vinden van je droomjurk en je hebt ze meegenomen, omdat je ze vertrouwt. Maar wanneer je je trouwjurk vindt, zullen hun meningen een beetje (oké, veel) minder belangrijk zijn. Meer nog: ze kunnen maar beter van de jurk houden als jij er helemaal weg van bent. Lak hebben aan wat anderen van je keuze vinden, is ook een van de 10 tekenen dat jij je bruidsjurk gevonden hebt.

4. Je hebt er nog nooit zo mooi uitgezien

Zelfs zonder de finishing touch, het perfecte bruidskapsel en de bijpassende make-up, heb je je nog nooit zo mooi gevoeld als op dit moment in deze jurk. Je kunt je perfect voorstellen dat het nog zo’n 100 keer beter zal zijn wanneer de volledige look op je trouwdag op punt staat.

Bruidsmodeontwerpster Rosa Clara toont een bruid haar ontworpen trouwjurk op een paspop.
Rosa Clara en Stephanie Cayo

5. Je kan over niets anders meer praten

Als je de jurk hebt gevonden, vertel je iedereen- van je familie tot je tandarts-, dat je de mooiste trouwjurk ter wereld gevonden hebt. Je bekijkt onophoudelijk de foto’s die je entourage van je gemaakt hebben tijdens de eerste pasbeurt.

6. Het prijskaartje is een detail

Of de verkoopsconsulente nu een jurk onderaan jouw budget heeft gekozen of helemaal bovenaan, het maakt je niet uit. Je denkt niet eens aan het prijskaartje. Als je eenmaal de juiste bruidsjurk hebt aangetrokken, is het moeilijk om aan iets anders te denken en al helemaal niet aan de prijs ervan. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je de bruidsboetiek blut verlaat. Zelfs niet voor de perfecte jurk. Daarom raden we je aan om alleen jurken te passen die binnen je budget vallen. Geloof ons, je wil in geen enkel geval smoorverliefd worden op een jurk die je je niet kan veroorloven. 

7. Je wil geen andere trouwjurken meer passen

Het maakt niet uit of het de derde jurk is die je hebt gepast of de twintigste, je bent klaar met zoeken. Dat is het. Je vraagt ​​je moeder om de andere jurkafspraken te annuleren. Volgens jou is er geen andere jurk ter wereld die zo mooi, goed passend en perfect voor jullie bruiloft is. Je hebt gevonden wat je zocht.

Een bruid met opgestoken kapsel maakt een selfie terwijl ze in haar tweedelige bruidsjurk voor de spiegel staat in de paskamer.
Photo by Loho Bride

8. Je fantaseert erop los

Elke avond val je in slaap en drijf je weg in zoete dromen waarin je jezelf klaarmaakt op je trouwdag, door het gangpad loopt, de hele nacht danst, … allemaal in die ene jurk. Visualiseren is een van de belangrijkste 10 tekenen dat jij je bruidsjurk gevonden hebt.

9. Je houdt van je trouwjurk, ook al is het niet wat je dacht dat het zou zijn

Je stapte de bruidswinkel binnen in de overtuiging dat je een oogverblindende zeemeerminjurk wilde, en nu loop je weg met de over-the-top baljurk waarvan je had gezworen dat je die nooit zou dragen. Toen je voor het eerst in de spiegel keek, moest je toegeven dat het plaatje klopte en dat je er stralend uitzag. En dat je tot op dat moment niet wist wat je wilde.

Bruid staat in haar bruidsjurk in de paskamer en haar trouwjurk wordt op maat afgespeld.
Lauren Chan

10. Waar kan ik deze jurk bewonderen na mijn trouwdag?

Je wil het liefst elke dag herinnerd worden aan jullie trouwdag. Je vraagt je nu al af wat je na de bruiloft zal doen met jouw droomjurk. De jurk opbergen in een hoes in een ‘vergeten’ kast? No way! Jouw bruidsjurk zal deel uitmaken van het meubilair. Hoe je je jurk kan integreren in jouw interieur, lees je in het volgende artikel Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft?.

Prachtige champagnekleurige bruidsjurk hangt aan een kapstok boven het bed van de bruidssuite met twee paar bijpassende schoenen.
Patricia Lyons Photography

Moet jij nog beginnen aan de zoektocht van jouw trouwjurk? Hoe je die zoektocht het beste aanpakt, lees je als je in het volgende artikel: Hoe begin je aan de zoektocht van je trouwjurk?

Veel succes en vergeet deze gouden tip niet: van zodra je een aanbetaling op je jurk gedaan hebt, stop je best met zoeken naar bruidsjurken op Pinterest, Instagram en andere websites met bruidsjurken. Je wil jezelf niet aan het twijfelen brengen, concentreer je dus op de andere to do’s van je huwelijkslijstje. Geniet van het shoppen!

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.