Welke trouwjurken trends voor 2023 mogen toekomstige bruidjes niet gemist hebben? Het is bijna niet te geloven, maar New York Bridal Fashion Week ligt al weer even achter ons. Deze editie was anders dan de vorige, omdat de designers opnieuw hun collecties live konden delen na twee jaar van digitale presentaties, virtuele interviews en online fashion shows. We waren er niet rouwig dat we terug naar een normale manier van werken gingen, al voelde dat op zich erg ‘nieuw’. Wat ook nieuw was, zijn de opvallende looks die we ontdekten. Zowel bij gevestigde waarden als bij nieuwe, opkomende modehuizen zagen we verrassende silhouetten. We presenteren je graag de 7 meest opvallende trouwjurken trends voor 2023.

Blonde vrouw draagt een witte doorschijnende jurk met kanten applicaties.
Trouwjurken trends voor 2023| Photo credit: Ines Di Santo

Voor toekomstige bruidjes die op zoek zijn naar de perfecte trouwjurk, neem er pen en papier bij of sla dit artikel op.

1. Trouwjurkentrends voor 2023: blauwe tinten zijn razend populair

Blauw is het nieuwe soft pink. De afgelopen jaren zagen we ontelbare trouwjurken in soft blush en pink opduiken. Dit jaar viel het ons op dat de kleur blauw prominent aanwezig is. We hebben er trouwens al een paar maanden geleden over gepost op onze Instagrampagina. Blauwe themahuwelijken zitten helemaal in de lift en verdringen alle groene, roze en roesttinten naar de achtergrond.

Sareh Nouri, Ines Di Santo en Anne Barge waagden het erop en ontwierpen prachtige, blauwe bruidsjurken die gepast zijn voor eender welk type huwelijk.

Sareh Nouri

Blonde vrouw draagt een blauwgrijze wijde jurk en staat op een imposante trap.

Ines Di Santo

Blonde vrouw draagt een blauw wijde jurk en staat tussen allerlei prullaria zoals flamingo's en rozen.
Asiatische vrouw draagt een lichtblauwe wijde jurk met witte lelies op getekend.

Anne Barge

Blonde vrouw draagt een witte wijde jurk en heeft een lichtblauwe strik in de taille.

2. Trouwjurkentrends voor 2023: Doorschijnende stoffen

Doorschijnende stoffen zagen we al opduiken op de catwalk, maar in vergelijking met de vorige jaren komen er nu ook kristallen en briljanten aan te pas. Dat reflecteert heel mooi in het licht, en op die manier zijn bruidjes letterlijk het schitterende middelpunt van de dag.

Berta Bridal

Vijf vrouwen dragen een doorschijnende jurk en poseren voor de cameralens.

Mira Zwillinger

Vijf vrouwen dragen een doorschijnende jurk en poseren voor de cameralens.

Reem Acra

Blonde vrouw draagt een witte doorschijnende jurk met kanten applicaties. en draagt een kleurrijke bloemenkroon op het hoofd terwijl ze voor een kasteel staat.

Berta Bridal

3. Trouwjurkentrends voor 2023: Gepoft

De afgelopen zagen we zowel in de high street fashion als in de bruidsmode overal gepofte mouwen opdagen. We geloven dat series zoals Bridgerton bijdragen tot het succes van de pofmouwen. Dit seizoen zijn ze zeker nog aanwezig in de nieuwe collecties, maar we zien dat ook andere onderdelen van de trouwjurk gepoft zijn. Een duidelijkere knipoog naar de eighties kunnen we niet bedenken.

Berta Bridal

Costarellos

Dana Harel

Ines Di Santo

Blonde vrouw draagt een witte  jurk met kanten applicaties en staat voor een lederbruine muur.
Brunette een witte, brede trouwjurk met brede pofmouwen.
Trouwjurken trends voor 2023

Lihi Hod

Blonde vrouw draagt een witte jurk met doorschijnende accenten en een riem in de taille terwijl ze voor een grote venster met gordijnen staat.
Trouwjurken trends voor 2023

Reem Acra

Blonde vrouw draagt een witte  jurk met  terwijl ze voor een kasteel staat.

4. Trouwjurkentrends voor 2023: hooggesloten hals

Een hooggesloten hals oogt natuurlijk heel erg gesofisticeerd. Het geeft de trouwjurken een koninklijke allure en roept natuurlijk associaties op met de prinsessen Grace Kelly van Monaco en Kate Middleton van Engeland. Het voorbije jaar zagen we deze halsuitsnijding ook frequent opduiken bij de celebrities die in het huwelijksbootje stapten. Paris Hilton, Ellie Goulding en Lady Kitty Spencer trouwden allemaal in een bruidsjurk met een hooggesloten, kanten nek.

Anne Barge

Blonde vrouw draagt een witte trouwjurk met doorschijnende top en staat voor een kleurrijke muur met veel roze.

Dana Harel

Sareh Nouri

Blonde vrouw draagt een witte jurk met een doorschijnende sluier met kanten applicaties. en draagt een kroon op het hoofd terwijl ze op een trap staat.

5. Trouwjurkentrends voor 2023: mini-trouwjurkjes

De mini-jurk heeft zich de afgelopen seizoen echt een weg moeten banen in de bruidscollecties. Het was niet verwonderlijk dat de mini-trouwjurk plots razend populair werd in 2021. Bruidsparen hebben massaal hun trouwfeest afgezegd en voor het gedeelte dat wel nog door kon gaan- de wettelijke trouw-, gingen bruidjes op zoek naar een andere look. Wij hopen stiekem dat de designers de mini-jurk blijven behouden in hun collectie. In combinatie met een romantische sluier of een overskirt kan een mini-jurk echt wel wedijveren met de meer traditionele silhouetten zoals een baljurk of een A-lijn bruidsjurk.

Costarellos

6. Trouwjurkentrends voor 2023: de trouwjurk uit een sprookje

Zelfs al zeiden we hierboven onder puntje 5 dat de korte trouwjurkjes megapopulair zijn, toch is er tegelijkertijd een sterkere vraag naar glamoureuze baljurken. Deze trend kunnen we verklaren door het feit dat grote trouwfeesten opnieuw toegelaten zijn en dat bruiden dit willen vieren met trouwjurken die zo uit een Disneysprookje weggerukt lijken. Ook opvallend: de hogere prijs van dit soort bruidsjurken, houdt bruidjes niet tegen. Integendeel.

Ines Di Santo

Anne Barge

Reem Acra

Blonde vrouw draagt een witte jurk en draagt een kroon op het hoofd terwijl ze op een trap staat voor een kasteel.

Anne Barge

Blonde vrouw draagt een witte jurk met applicaties in organza en draagt een kroon op het hoofd terwijl ze voor een blauw gordijn staat.

7. Trouwjurken trends voor 2023: Oversized florale motieven

Floral designs zijn niet nieuw in de bruidsmode. De 3D-bloemenapplicaties werden een aantal seizoenen geleden heel populair, maar in de trouwjurkencollecties van 2023 wordt deze klassieker herwerkt tot oversized borduurwerk op de trouwjurken. Hiermee werd het traditionele bloemenmotief in een modern jasje gestoken.

Reem Acra

Blonde vrouw draagt een witte jurk met en draagt een kroon op het hoofd terwijl ze op een trap voor een meer staat en bloemen in de lucht steekt.

Anne Barge

Berta Bridal

Enaura

Ines Di Santo

Mira Zwillinger

Welke trouwjurken trends voor 2023 valt bij jou het meeste in de smaak? Laat het ons weten in de comments hier beneden.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.