Wat doen op de eerste Valentijn als pasgetrouwd stel? Newly weds willen authentieke invulling en mijden schreeuwerige must do’s liever

Wanneer je pas getrouwd bent, vraag je je af hoe je met feestdagen moet omspringen. En is het nodig dat je je verjaardag en Valentijn nog steeds zo uitbundig viert? Volgens ons moet je van elke dag een feestje maken -en dus ook van Valentijn, ja-! 🙂 En als je niet weet wat doen op de eerste Valentijn als pasgetrouwd stel, dan moet je zeker verder lezen.

Wat doen op de eerste Valentijn als pasgetrouwd stel? Mixed-race koppel loopt hand in hand op straat.
Photo credit: Canva

1. Wat doen op de eerste Valentijn? Deal met anti-climax gevoelens

Veel koppels ervaren de eerste Valentijnsdag als pasgetrouwd stel als een anti-climax. Jullie voelen je verplicht om iets extravagant te doen, want hé… het is jullie eerste Valentijn als een ‘echt’ koppel, maar wij raden jullie liever aan om dat idee te laten varen. Weet dat jullie niet alleen zijn met dit gevoel. Er zijn wel meer koppels- getrouwd en niet getrouwd-, die vinden dat Valentijn altijd een beetje tegenvalt, in het bijzonder omdat er zoveel verwachtingen rond gecreëerd worden.

We worden natuurlijk allemaal om de haverklap geconfronteerd met romantische aanzoeken en dates op sociale media en dus verwachten we zelf ook iets speciaal en bigger then big. Rode rozen, megaberen, kaartjes en cadeautjes, aardbeien en chocolade, … bring it on!

Wat doen op de eerste Valentijn als pasgetrouwd stel? Boeket rode tulpen met Valentijnskaartje ligt op houten tafel.
Photo credit: Canva

Als jullie beiden zeer creatief zijn en elkaar elk jaar opnieuw overdonderen op 14 februari en dit bijzonder leuk vinden, doe gerust verder. Maar er zijn ook koppels die niet echt weten wat doen op de eerste Valentijn, nadat ze elkaar een trouwring over de vinger geschoven hebt. Geen zorgen! Waarschijnlijk zit je nog in een ‘net-getrouwd-vibe’ en ben je nog maar net bekomen van de planning en emoties die gepaard gaan met een trouwdag.

Gebruik de aankomende 14 februari om terug op adem te komen, bewust van elkaars gezelschap te genieten en om de romantiek tussen jullie tweetjes aan te wakkeren.

TIP VAN DE REDACTIE:

Ga voor echtheid en kies een authentieke manier om deze dag te vieren. Jullie eerste Valentijn als getrouwd paar kan een geweldige opportuniteit zijn om te focussen op de intieme kant van jullie relatie en niet zozeer op dat wat je aan de buitenwereld wil tonen. Maak het gezellig met elkaar en schuif alle smartphones, laptops en Ipads aan de kant.

2. Wat doen op de eerste Valentijn? Ga naar de welness

Spa’s vind je ondertussen in alle prijscategorieën en ze zijn een echte boost voor jullie relatie. Het is een leuke manier om samen te genieten op een koude winterdag. En geef nu toe, wie houdt nu niet van een massage met heerlijk geurende oliën, zachte achtergrondmuziek en sfeervol kaarslicht? Veel spa’s bieden bovendien speciale Valentijnsacties en doen er een coupe champagne of hapjes bovenop, net omdat het Valentijn is.

Wat doen op de eerste Valentijn als pasgetrouwd stel? Koppel wordt samen gemasseerd in de spa.
Photo credit: Canva

Kortom, plan een heerlijke dag met fijne gesprekken over jullie relatie en verwachtingen. Oh, en voor wie op zoek is naar de succesformule voor het huwelijk is misschien gebaat met deze 10 tips uit de bestseller The Rules.

3. Blijf lekker thuis en kijk naar jullie huwelijksfilm

Je hebt zoveel tijd en energie gestopt in de planning van je trouwdag, maar velen onder jullie zullen slechts een enkele keer naar de huwelijksfilm kijken en in het trouwalbum bladeren. Daarna worden deze herinneringen aan jullie mooiste dag onverbiddelijk naar een kast verbannen. Jammer! Gebruik deze Valentijn om nog eens met jullie tweetjes te mijmeren over jullie mooie trouwdag. Wat vonden jullie het leukste onderdeel van de dag? Met welke fratsen of onvoorziene omstandigheden moesten jullie rekening houden?

Wat doen op de eerste Valentijn als pasgetrouwd stel? Koppel in wit t-shirt en jeans kijken samen op de bank naar tv.
Photo credit: Canva

Kook een lekker gerechtje( of ga voor take away) en kruip onder een dekentje met jullie trouwalbum op de schoot en de huwelijksvideo die speelt. Je zal je in no time closer voelen. Bijkomend voordeel: deze invulling van Valentijn zal ook een verademing voor je bankrekening zijn als je nog aan het bekomen bent van het hoge prijskaartje van jullie trouwdag.

4. Maak een bucket list

Zowat elke toekomstige bruid en bruidegom nemen zich heilig voor dat hun bruiloft om hun liefde moet draaien en dat zij als koppel centraal staan. Toch gaan huwelijken heel vaak over andere mensen. Iedereen in je familie- en vriendenkring wil zijn/ haar zegje doen en heel wat bruiden dagen dan ook lichtjes overspannen aan het altaar op, omdat ze iedereen tevreden willen stellen.

Wat doen op de eerste Valentijn als pasgetrouwd stel? Koppel zit op de zetel en maakt plannen met behulp van brochures en laptop.
Photo credit: Canva

Dus, deze Valentijn, gooien jullie het roer om en focussen jullie enkel op wat jullie leuk vinden. Ontkurk een lekker flesje wijn en neem er pen en papier bij. Gebruik deze dag om jullie persoonlijke bucket list op te maken. Wat verwachten jullie van je relatie en jullie leven samen. Welke reizen willen jullie samen maken? En ja, zoek alvast naar vliegtickets en logies. Hoe ziet jullie droomhuis eruit? Zijn er leuke restaurantjes in de buurt die het ontdekken waard zijn? Of droom je er stiekem van om samen danslessen te nemen of te gaan tennissen?

Kortom, geen wens is te gek en alles is bespreekbaar. Nu jullie een getrouwd echtpaar zijn, kan het heel romantisch zijn om te dromen over hoe jullie toekomstige leven eruit zal zien.

5. Herbeleef jullie eerste date

Jullie zijn een heel eind gekomen en daarom is het leuk om terug te blikken op hoe het allemaal begon. Plan jullie eerste date dus helemaal opnieuw als je nog steeds in de buurt woont waar je elkaar ontmoet hebt. Boek een tafeltje in het restaurant of in de theaterzaal waar alles begon.

Wat doen op de eerste Valentijn als pasgetrouwd stel? Koppel klinkt met wijn op restaurant terwijl ze elkaars handen vasthouden.
Photo credit: Canva

Is dit niet mogelijk, omdat je elkaar bijvoorbeeld in het buitenland ontmoet hebt? Wel, kook dan een typisch gerechtje uit dat land, zet een film op die er gedraaid werd op dans op de plaatselijke muziek. Met deze activiteit breng je gegarandeerd het geflirt van de begindagen terug en herinner je je meteen waarom jullie verliefd op elkaar geworden zijn.

Zijn er nog andere activiteiten die volgens jou in dit rijtje ontbreken? Laat het ons weten en dan nemen we jullie must do’s met plezier op in deze editie Wat doen op de eerste Valentijnsdag als pasgetrouwd stel?. Fijne Valentijntjesdag iedereen! <3

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.