D-day en the day after

Je huwelijksdag is aangebroken en dit zou het moment moeten zijn waarop je volop geniet. Je prachtige bruidsjurk hangt klaar en als je onze checklists netjes opgevolgd hebt, dan is stressen op de dag zelf niet nodig. Gaat er toch iets mis? Relativeer het en wie weet lach je binnen een aantal jaartjes hartelijk met de kleine ongelukjes. 🙂

D-day

Bij de meeste bruiden komt de fotograaf aan huis om plaatjes te schieten van de voorbereidingen van de dag en dat is meestal al een klein feestje op zich. In het bijzonder als je je kliek bruidsmeisjes uitnodigt. Rek voor dit meidenmoment voldoende tijd uit wanneer je de planning opmaakt, zodat jullie ook bewust van het moment kunnen genieten. Nog een paar andere tips:

  1. Koop een mooie, satijnen kamerjas waarin je je laat fotograferen wanneer je haar en make-up gedaan worden.
  2. Laat je helpen bij het aankleden. Trek eerst je pumps aan en stap dan voorzichtig in je jurk.
  3. Een bruid draagt nooit een horloge! Wees zuinig met juwelen. Je wil er stijlvol en gracieus uitzien. Less is more!
  4. Voorzie een extra paar panty’s.
  5. Geniet van elk moment!

The day after

“A wedding party is not a performance. If at the end of the day you are married to the one you love, then everything went perfectly.”

Photo credit by Sandra Di Marcanton

Je huwelijksdag is achter de rug en je jurk die ligt daar. Precies waar je hem gisteren uitgetrokken hebt. Van de zorg waarmee je je prachtige bruidsjurk van de bruidswinkel mee naar huis genomen hebt, is niet veel meer te merken. De jurk heeft dienst gedaan en that’s it! Met een beetje geluk wordt hij nog naar de droogkuis gestuurd en nadien ergens in een kast op opgeborgen. Of bij je ouders. Ver weg om nooit meer teruggevonden te worden. Een wedding addict als ik vind het bijna heiligschennis als ik zie wat bruiden nadien met hun jurk doen: niets. Ook met de jurken die bij de droogkuis, bij mij in de straat, in de etalage hangen, heb ik soms medelijden. Vergeten en niemand die erom maalt om hem op te pikken. Jammer, want per slot van rekening was je bruidsjurk toch een dure aankoop en kan je er ook nadien nog zoveel mee doen. Een staartje breien aan je huwelijksdag en nog eventjes heerlijk met z’n tweetjes genieten bijvoorbeeld. Hoe je dat doet?Ik deel graag mijn gouden raad en ervaring met je:

Photo credit: Lost in love Photography
  1. Plooi je jurk zo goed mogelijk op en steek hem in je koffer. Ja, dat gaat ook met een lange jurk met onderrokken en overskirts en sluiers, en ga zo maar door. Been there & done that. En ja, iedereen verklaarde me voor gek! Past die echt niet in het koffer? Check dan extra bagage in. Als je op huwelijksreis gaat naar een paradijselijke bestemming of naar een dichtbij bestemming met een prachtige architectuur of natuur, dan is er niets leuker dan je ter plaatse te laten fotograferen in je huwelijksoutfit. Ook altijd leuk voor het fotoalbum: een duik in zee in met je jurk en je partner. Een trash the dress-party zeg maar.
Photo credit: Michelle Gonzalez Photography
  1. Eenmaal thuisgekomen, breng je je jurk naar de droogkuis. Dan hoeft ie maar een keer schoongemaakt te worden en bespaar je onnodige kosten uit.
  2. Voor bruiden die nog lang willen nagenieten van hun droomjurk: koop een paspop en stel je jurk tentoon in je interieur. De dressing of slaapkamer lenen zich hier prima voor. Zien we ook Pinterest: bruiden die een grote kader op maat van hun jurk kiezen en hun droomjurk letterlijk laten inlijsten. Stofvrij en prachtig als decoratiestuk. Bij the Beautiful Frame Company zijn ze een kei in hun vak.
Photo credit: The Beautiful Frame Company

Weet jij niet goed hoe je aan de zoektocht naar jouw prachtige bruidsjurk begint? Klik dan op deze link en ontdek tientallen tips. Veel succes!

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.