Gekleurde juwelen voor de bruid: to do or not to do?

In de wereld van de haute joaillerie is er een naam die synoniem staat voor tijdloze elegantie en vakmanschap van de hoogste kwaliteit: juwelier Chaumet. Al meer dan twee eeuwen is dit befaamde juweliershuis een bron van inspiratie voor liefhebbers van luxueuze juwelen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1780, heeft Chaumet zich gevestigd als een icoon van verfijning. Hun juwelen zijn geliefd bij royalty, beroemdheden en veeleisende sieradenliefhebbers over de hele wereld.

Gekleurde juwelen voor de bruid zijn een nieuwe trend.
Gekleurde juwelen voor de bruid| Photo credit: Chaumet

Rechtstreeks vanaf Place Vendôme

De collecties van Chaumet willen een ode aan schoonheid en glamour zijn. Tijdens de Parijse haute couture week werd onze reporter uitgenodigd voor een bezoek aan het atelier op het prestigieuze Place Vendôme om de juwelencollectie van dichtbij te komen ontdekken. En die uitnodiging lieten we natuurlijk niet aan onszelf voorbij gaan!

Eenmaal ter plaatste aangekomen leidt de imposante marmeren trappenhal ons naar de eerste verdieping waren we opgewacht werden door onze persoonlijke adviseur die ons doorheen het pand waar de collecties uitgestald staan, meeneemt.  In het eerste vertrek worden we overdonderd door een verzameling van betoverende tiara’s. Elke tiara die hier uitgestald staat, is een replica van een tiara die eerder door een Europese royal besteld en gedragen werd. Met een ongeëvenaarde expertise in het werken met edelstenen van de hoogste kwaliteit en het combineren van traditionele technieken met innovatief design, creëert Chaumet tijdloze meesterwerken die de tand des tijds doorstaan en generaties lang gekoesterd worden.

Gekleurde juwelen voor de bruid zijn een nieuwe trend.
Gekleurde juwelen voor de bruid| Photo credit: Chaumet

Onze  verbeelding is geprikkeld en wanneer we horen dat we ook juwelen mogen passen, zijn we helemaal in onze nopjes.

De tiara’s op display kunnen we jammer genoeg niet in onze haardoos schuiven, omdat ze net verkocht zijn aan Aziatische klanten, die uit bijgeloof vragen dat niemand hun juweel nog past wanneer de koop eenmaal gesloten is. Dit zou namelijk ongeluk brengen voor de nieuwe koper. Elk stuk dat de ateliers van Chaumet verlaat, getuigt van meesterschap en passie voor detail en dat uit zich dus eveneens in het opvolgen van de bijzondere verzoekjes van klanten.

Sinds de oprichting in 1780, heeft Maison Chaumet inspiratie geput uit de elementen van de natuur, en in het bijzonder water speelt hierin een belangrijke rol. De juweliers zijn met deze aan de zee gewijde collectie- Ondes et Merveilles de Chaumet-, niet aan hun proefstuk toe.

Gekleurde juwelen voor de bruid zijn een nieuwe trend.
Gekleurde juwelen voor de bruid| Photo credit: Chaumet

Wanneer we eenmaal beginnen passen, valt ons oog op een parure die even verleidelijk is als haar muze, de zeemeermin. De Chant de Sirènes, want zo werd het halssnoer genoemd, niet bedoeld om schipbreuken te veroorzaken, maar eerder om iedereen die ernaar kijkt te betoveren. En betoverd dat zijn wij ook.

De blauwgroene, Tahitiaanse parels zijn verstrengeld met lindekleurige toermalijnen, waarvan één een kussen-geslepen steen van 23,79 karaat is.

Kunnen bruiden gekleurde juwelen dragen?

Gekleurde juwelen voor de bruid zijn een nieuwe trend.
Gekleurde juwelen voor de bruid| Photo credit: Chaumet

Ja, natuurlijk, want:

1. Het dragen van gekleurde juwelen op de trouwdag biedt bruiden de gelegenheid om hun persoonlijke stijl en individualiteit tot uiting te brengen.

2. Traditioneel worden bruiden vaak beperkt tot het dragen van witte juwelen, maar met de opkomst van hedendaagse trends en bruidsmodetradities hebben bruiden nu de vrijheid om te experimenteren met kleurrijke stukken die passen bij hun trouwthema, persoonlijkheid en zelfs de kleuren van het bruidsboeket.

3. Door het toevoegen van gekleurde edelstenen, zoals saffieren, smaragden of robijnen, kunnen bruiden een vleugje levendigheid en schittering toevoegen aan hun bruidslook. De meerkleurige juwelen fleuren het hele ensemble op en creëren een opvallend visueel contrast met de klassieke, (room-) witte trouwjurk.

4. Tot slot kunnen gekleurde juwelen na de bruiloft ook als dierbare herinneringen worden gekoesterd en gedragen worden bij andere speciale gelegenheden, waardoor hun waarde en betekenis verder worden vergroot.

Het dragen van gekleurde juwelen biedt bruiden dus de kans om een unieke en betekenisvolle uitdrukking te geven aan hun trouwdag, terwijl ze tegelijkertijd een fashion statement maken.

Heb jij de juwelen die je zal dragen op je bruiloft al gekozen? Of mag je met je verloofde mee je verlovingsring gaan uitkiezen? Klik dan op het volgende artikel voor 10 tips bij het kiezen van de perfecte verlovingsring.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.