Een trouwfeest in je eigen tuin is de perfecte keuze voor koppels die van de natuur houden, een unieke, emotionele ceremonie willen of die een budgetvriendelijk droomhuwelijk plannen. Een tuinhuwelijk heeft zoveel voordelen, die verder reiken dan het gemak en het lager prijskaartje dat ermee gepaard gaan. Bruidsparen die binnenkort trouwen moeten dat noodgedwongen kleiner en zoveel mogelijk buiten doen. Het leek ons daarom een goed idee om  bruidsparen die niet weten hoe ze moeten beginnen aan de planning van hun tuinfeest op weg te helpen met een stappenplan. 

In deze reportagereeks kom je alles te weten over de planning van een trouwfeest in je eigen tuin? We behandelen de logistiek tot het design van de ruimte. Het plannen van je tuinhuwelijk wordt met deze gids een fluitje van een cent, maar eerst zoomen we in op de voordelen van een trouwfeest in de tuin.

Photo credit: Elisabetta ‘Lilly’ Red

1. Tuinhuwelijken zijn lief voor je spaarvarken

Wanneer jullie besluiten om een trouwfeest in jullie tuin of bij een familielid te plannen, spaar je een hoop geld uit. Je hoeft plots geen enorm budget meer neer te tellen voor een feestlocatie en andere kosten die ermee gepaard gaan. Als je het slim aanpakt, kan je bovendien ook geld uit sparen op het decor aangezien je al die prachtige, natuurlijke elementen hebt die op zichzelf al echte eyecatchers zijn. Uiteraard zul je heel wat ander materiaal moeten huren zoals bijvoorbeeld tafels en stoelen, maar die prijs zal nooit in de buurt van die van een feestlocatie komen.

Photo credit: Elisabetta ‘Lilly’ Red

2. Variabele huwelijksdatum

Dit lijkt misschien een detail, maar het is een enorme luxe om een huwelijksdatum te kiezen die het beste voor jou en je verloofde uitkomt. Dit is misschien wel het grootste voordeel van je tuinhuwelijk. In een periode waarin feestzalen zelfs op weekdagen volgeboekt raken, heb jij de mogelijkheid om vrijuit te kiezen en de datum eventueel aan te passen als dat nodig zou zijn.

Photo credit: Elisabetta ‘Lilly’ Red

3. Kinderen welkom

Ik sta soms versteld wanneer ik in verschillende Facegroepgroepen lees dat veel bruidsparen een manier zoeken om hun gasten duidelijk te maken da kinderen niet welkom zijn op hun huwelijk. Ze hebben liever een ‘adults only’ bruiloft. Ik veroordeel niemand, maar ik kan niet onder stoelen of banken steken dat ik dat vreemd blijf vinden. Ik wil geen pleidooi voeren tegen deze koppels-iedereen moet doen waar hij/ zij zich goed bij voelt-, maar voor bruidsparen die wel graag kinderen erbij willen, kan een trouwfeest in de eigen tuin een extra voordeel opleveren.

Richt een ruimte in als slaapplaats en breng de peuters en kleuters naar bed wanneer de avond valt. Je kan ook een babysit boeken die zich tijdens de dag over de kids ontfermt en hen bezighoudt met leuke spelletjes en knutselactiviteiten.

3. Huisdieren ook welkom

Een trouwfeest in je achtertuin bied je het perfecte excuus om je trouwe viervoeter erbij te hebben op je grote dag. Je hoeft de feestlocatie geen speciale toestemming te vragen of er een extra supplement voor te betalen of je huisdier naar een honden- of kattenhotel te brengen voor een dag. In plaats daarvan blijven ze lekker thuis in hun natuurlijke habitat. Wanneer zij het feestgedruis spuugzat zijn, kunnen ze zich lekker terugtrekken in hun mandje.

4. Een beknopte gastenlijst

Omdat een trouwfeest in de tuin sowiezo al intiemer aanvoelt dan een huwelijk op een feestlocatie, raden we je aan om de gastenlijst zo beknopt mogelijk te houden. Weet jij niet goed hoe je familieleden moet duidelijk maken dat bepaalde personen eigenlijk niet welkom zijn? Herinner hen er dan aan dat de beschikbare ruimte in de tuin nu helaas jullie leidraad geworden is en dat jullie verplicht zijn kleinschaliger te plannen, omdat er simpelweg geen plek is voor een uitgebreide gastenlijst. (Eigenlijk zijn we van mening dat je je in geen enkele omstandigheid schuldig zou moeten voelen over de gastenlijst, ongeacht waar en wanneer je in het huwelijksbootje stapt.)

Photo credit: Elisabetta ‘Lilly’ Red

5. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

Wat een heerlijk idee is het om “Ja, ik wil” te zeggen in de tuin waar je als kind geravot hebt of om je klaar te maken in je tienerkamer.

Photo credit: Elisabetta ‘Lilly’ Red

De sentimentele waarde van een trouwfeest in de tuin kan je met niets anders vergelijken of op eenzelfde manier proberen te creëren. Dit gevoel mag je niet onderwaarderen. Het is nergens zo goed als thuis. Jij, je verloofde en jullie gasten zullen zich onmiddellijk op jullie gemak voelen en het zal een herinnering zijn waar je familie en vrienden altijd met warme gevoelens aan zullen terugdenken.

Photo credit: Elisabetta ‘Lilly’ Red

The wedding team:

Het bruidspaar in deze fotoreeks trouwde in een huurvilla in Puglia. Zie jij een intiem huwelijk op deze locatie ook wel zitten? Klik dan snel op deze link en ontdek hoe je via The Blonde Wedding Reporter deze zuiderse villa kan huren.

De prachtige foto’s zijn van de hand van fotografe Elisabetta ‘Lilly’ Red. Meer informatie? www.lillyred.it of scroll door haar fotogalerij op Instagram @elisabettalillyred

Photo credit: Elisabetta ‘Lilly’ Red

UP NEXT: Bruidspaar Tamara en Tommy wilden hun huwelijksplannen niet opbergen en dus trouwden ze in de moestuin van hun oma. Hun trouwverhaal lees je hier.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.