Covid-weddings, say what? 2020 is een jaar dat we ons altijd zullen herinneren als het jaar waarop we afstand moesten nemen van onze familie en vrienden. Het is misschien ook het jaar waarop we meer dan ooit beseffen hoe belangrijk onze relaties met elkaar zijn? Grote feesten waren in 2020 taboe. Veel bruidsparen waren dus genoodzaakt om hun huwelijk uit te stellen, soms naar latere datum soms naar een ander jaartal. Er waren ook veel koppels die hun oorspronkelijke planning overboord gooiden en op zoek gingen naar een andere invulling van hun mooiste dag. Tot slot waren er de tortelduifjes die in zeer intieme kring hun jawoord gaven. Bijna alleen, maar daarom niet minder van harte. In deze verhalenreeks Covid-weddings around the world nemen we je mee op reis naar landen ver weg en dichtbij en ontdekken we hoe koppels wereldwijd coronaproof trouwen.

“Er waren maar twee gasten op onze bruiloft…”

The Blonde Wedding Reporter: Hoe hebben jij en Chuma elkaar leren kennen?

Ana: We hebben elkaar via een kennis ontmoet in Macedonië, waar ik vandaan kom. Ik woonde in de hoofdstad Skopje en Chuma, die van Noorwegen afkomstig is, voetbalde er op dat moment.

TBWR: Was het tussen jullie liefde op het eerste gezicht?

Ana: Ik weet niet of ik de term ‘liefde op het eerste gezicht’ de meest juiste is, maar er was zeker een klik tussen ons en die zou na verloop van tijd alleen maar sterker worden. Naarmate we elkaar steeds vaker zagen, werd ook de band tussen ons sterker. Na een maand uitgebreid met elkaar te hebben opgetrokken, voelde het voor ons alsof we vanzelf in een relatie met elkaar vergroeid waren. We hebben bijgevolg ook geen precieze jubileumdatum, maar we weten dat het begin mei 2015 was.

TBWR: Heeft Chuma je ten huwelijk gevraagd en deed hij dit op een speciale manier?

Ana: Ja, hij heeft me inderdaad heel erg verrast. Eigenlijk was ik hem al een tijdje lastig aan het vallen en aan het zeuren om een ​​paar leuke kerstfamiliefoto’s te maken. Uiteindelijk stemde hij ermee in. Ik was er als de kippen bij om een fotoshoot te boeken. Wist ik veel dat hij rondliep met het idee om me ten huwelijk te vragen. Ik wist evenmin dat hij de ring al gekocht had. Hij overviel me helemaal toen hij halfweg de shoot plots dé vraag stelde. Het was de meest magische dag van mijn leven en ik ben zo dankbaar dat we alles op beeld hebben, zodat we regelmatig nog eens kunnen terugkijken naar die mooie herinneringen.

TBWR: Hoe verliep de zoektocht naar de bruidsjurk en wat is het uiteindelijk geworden? 

Ana: Het mag een klein wonder heten dat ik een outfit vond binnen een week nadat ik de datum van ons wettelijk huwelijk wist. Ik besloot een elegante bruidsjumpsuit te dragen, omdat mijn droomjurk is gereserveerd voor het droomhuwelijk die we hopelijk volgend jaar zullen hebben.

TBWR: Waarom was het voor jullie belangrijk om te trouwen?  

Ana: We waren al een hele tijd onze bruiloft aan het plannen, maar het was behoorlijk ingewikkeld, omdat we net naar Denemarken verhuisd waren en op verschillende plaatsen woonden vanwege de voetbalcarrière van mijn man. Toen we eindelijk de kans kregen om ons boterbriefje te gaan halen, besloten we om het gewoon te laten gebeuren.

TBWR: Waarom hebben jullie besloten om jullie huwelijk tijdens een globale pandemie toch door te laten gaan?

Ana: Het feit dat we allebei uit verschillende plaatsen komen, een andere nationaliteit hebben, en ongetrouwd ouders zijn van ons dochtertje was een uitdaging op vlak van documenten en administarie. We hadden de kans om gedurende deze tijd een burgerlijk huwelijk te houden en we besloten samen dat we het moesten doen. Het feest dat zou nadien wel volgen en ondertussen hadden we de ambtelijke situatie voor ons gezin vereenvoudigd.

TBWR: Heeft de coronacrisis veel problemen met zich meegebracht in de planning van jullie huwelijk? 

Ja, toch wel. Het heeft een hele grote impact op onze huwelijksdag  gehad. Zo hadden we maar twee gasten uitgenodigd die tegelijkertijd onze twee getuigen waren. En dan moet je je bedenken dat ons huwelijk plaatsvond in de periode dat de overheid de beperkingen voor covid-weddings “versoepeld” had. Het was minder streng dan de restricties op dit moment zijn.

TBWR: Verschilde jullie coronahuwelijk veel van de oorspronkelijke planning?  

Ana: Ja, dat is wel duidelijk als je de foto’s bekijkt.( lacht). We hadden niet de kans om te vieren met de mensen waar we van houden. Onze vrienden en familieleden laten overkomen of huisvesten, het was op dat moment van de pandemie compleet uitgesloten.

TBWR: Als je alles opnieuw zou kunnen doen, zouden jullie dan opnieuw trouwen of jullie huwelijk liever uitstellen naar latere datum?  

Ana: We hebben heel braaf gedaan wat er van ons werd gevraagd en de toenmalige beperkingen heel strikt opgevolgd. We kregen te horen dat we niet te veel gasten mee moesten nemen en vooraf hun aanwezigheid en namen moesten doorgeven. Om eerlijk te zijn, zijn we allebei blij dat we klaar zijn met het wettelijke aspect van de bruiloft. Nu kunnen we uitkijken naar het tweede deel waarin wij onszelf en onze gasten kunnen vermaken.

TBWR: Welke gouden raad hebben jullie voor bruidsparen die op dit moment nog moeten trouwen?  

Ana: Iedereen heeft zijn eigen reden(-en) om te willen trouwen. Afhankelijk van de reden(-en), zou ik zeggen: Doe het toch maar volgens jouw wens en mogelijkheden. Respecteer de coronamaatregelen en volg het advies van de verantwoordelijke personen in deze gezondheidscrisis op.

The Blonde Wedding Reporter wenst Ana en Chuma een liefdevol huwelijk toe en heel veel geluk voor de toekomst. Wij duimen mee voor een prachtig huwelijksfeest met familie en vrienden. <3

The Wedding Team:

Fotograaf: Kathlyn Johnes. Instagram @kathlyn_johnes. Facebook: @Kathlyn Johnes Studio. Website: kathlynjohnes.com

Bruid: Instragram: @booties_and_smoothies. Website: www.bootiesandsmoothies.com

Benieuwd naar hoe er coronaproof getrouwd werd in Bosnië-Herzegovina? Lees dan hier het verhaal van Antonia & Stanko.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.