“Ik ben blij dat we zoveel liefde hebben ontvangen en gegeven…

Kim en Sven leerden elkaar in het uitgaansleven via gemeenschappelijke vrienden kennen. Cupido schiet zijn pijlen niet onmiddellijk af, want zowel Sven als Kim, zijn in een andere relatie verwikkeld. Wanneer Sven zijn relatie op de klippen loopt, waagt hij bij Kim zijn kans, maar zij houdt de boot af. Het is pas wanneer ook haar relatie stuk loopt dat de twee steeds meer met elkaar beginnen op te trekken en uiteindelijk een koppel worden. En toen zou er getrouwd worden, maar niemand kon de coronacrisis voorspellen. Een interview over coronaproof trouwen met bruid Kim…

The Blonde Wedding Reporter: Deed Sven het huwelijksaanzoek? En heeft hij dit op een speciale manier gedaan?  

Kim: Ja, op vakantie in Spanje. Mijn schoonouders hebben daar namelijk een woonplaats, dus besloten we de eerste week vrienden uit te nodigen om samen vakantie te vieren. Een van mijn vriendinnen is een professionele fotografe en heeft dus steeds haar fototoestel op zak. Op een avond zijn we met z’n allen gaan eten tot een vriend aankondigde dat hij zich even terug trok om te Facetimen met zijn vriendin die niet mee op reis was. Ik had geen argwaan ook al bleek dit achteraf een leugentje om bestwil. Hij had namelijk van Sven de opdracht gekregen om de set up van het huwelijksaanzoek klaar te zetten en moest op het strand de kaarsen gaan aansteken en een doek gaan plaatsen. Toen we bij zonsondergang richting het strand liepen om onze vriend tegemoet te gaan, had mijn vriendin haar camera mee wat op zich niet ongewoon was. Ik had helemaal niets in de gaten. Pas toen we op het strand aankwamen en ik het pad met kaarsen zag, ging er een belletje rinkelen. Aan het einde van het pad ging mijn vriend op zijn knie( terwijl mijn vriendin gretig foto’s aan het nemen was!). Natuurlijk zei ik volmondig ‘ja’! 😊

TBWR: Hoe verliep de zoektocht naar de bruidsjurk en wat is het uiteindelijk geworden?  

 Kim: Samen met mijn moeder heb ik enkele bruidswinkels bezocht. Ik had al verschillende jurken gepast tot mijn oog viel op een bruidsjurk die op een paspop hing. Het was direct liefde op het eerste gezicht. Ik besloot mijn opties nog even open te houden en in andere winkels jurken te gaan passen. Uiteindelijk is het toch het kleed geworden waarop ik verliefd ben geworden. De jurk heeft een bohemian look & feel en op mijn trouwdag combineerde ik het met een subtiele bloemenkrans in mijn haar.

TBWR: Had jullie huwelijk een bepaald thema?   

Kim: Wij wilden trouwen op 4 juli 2020. Omdat dit een Amerikaanse feestdag is, hadden we het plan opgevat om op huwelijksreis naar Amerika te gaan. Door de coronacrisis is onze reis helaas in het water gevallen. Het feest zelf had niet echt een thema, maar we wilden wel een boho sfeer creëren met veel zachte bloemen, groen en rustieke decoratie zoals boomschijven en romantische kaarsen. 

TBWR: Waarom was het voor jullie belangrijk om te trouwen?  

Kim: Het traditionele idee van een huwelijk vind ik enorm romantisch. Het geeft volgens mij een extra waarde en bevestiging aan je relatie om elkaar officieel als man en vrouw te kiezen. 

Photo credit by Sissy Segers

TBWR: Waarom hebben jullie besloten om jullie huwelijk alsnog te laten doorgaan tijdens een globale pandemie?   

Kim: De planning van onze bruiloft heeft een jaar geduurd. Je kijkt dus een heel jaar uit naar die bepaalde dag en dat was ook de reden waarom ik per se het ja-woord op die datum wilde geven. Het feit dat het feest uitgesteld werd naar een later moment, vond ik niet zo erg. 

TBWR: Heeft de coronacrisis veel problemen met zich meegebracht in aanloop naar jullie huwelijksdag? 

Kim: Vooral de onwetendheid bracht veel stress met zich mee: Kon onze bruiloft zelf wel doorgaan? Zo ja, met hoeveel aanwezige gasten? Gaan de gasten een mondmasker moeten dragen of niet? Zou het feest kunnen doorgaan? Zo ja, hoe pakken we dit dan praktisch aan? Zo niet, moeten we alles dan opnieuw plannen? En zeggen we de feestzaal nu al af en beginnen we alvast met alle genodigden te verwittigen? Of wachten we nog even? … Kortom, er spookten ontzettend veel vragen door ons hoofd en die onzekerheid knaagt.

TBWR: Zijn er gasten die er niet bij konden zijn en die jullie gemist hebben?

Kim: Mijn man zijn grootvader is enkele weken voor onze bruiloft gestorven. We besloten om bij wijze van eerbetoon zijn Mercedes te gebruiken als trouwvervoer. Zo was hij er voor ons toch een beetje bij die dag.

TBWR: Verschilde de dagplanning van jullie coronahuwelijk veel van de oorspronkelijke planning?

Kim: Normaal gezien gingen wij het feest ook op 4 juli 2020 laten doorgaan, maar een maand voor D-day kozen we ervoor om dit naar 4 september 2020 te verplaatsen. De huwelijksvoltrekking op het gemeentehuis en de kerkelijke ceremonie wilden we sowieso laten doorgaan en dit heeft ook zonder al te veel problemen kunnen plaatsvinden. We moesten uiteindelijk enkel rekening houden met het aantal genodigden en we mochten dit maximum niet overschrijden. Toen vorige week de verstrengde coronamaatregelen in voege traden, hebben we in overleg met de feestzaal beslist om het trouwfeest nog een keer te verplaatsen van 4 september 2020 naar 17 april 2021. 

Op 4 juli 2020 hebben we na onze huwelijksinzegening in beperkte groep thuis een receptie gehouden. Een absolute aanrader! Zelfs onze huwelijkstaart had een familiaal karakter en is volledig zelfgemaakt door de nonkel van mijn man. Ik vond het zo gezellig en heerlijk intiem dat ik blij ben dat we op onze trouwdag zelf zoveel liefde hebben kunnen ontvangen en geven. Op een normaal trouwfeest zou het er allemaal veel hectischer aan toe gegaan zijn. We zouden niet de kans gehad hebben om samen te genieten. Ik was blij om onze naaste familie en beste vrienden erbij te hebben. Mijn bruidsmeisjes zijn ook allemaal vriendinnen van elkaar… Samen vormen we een fameus kliekje! Achteraf gezien ben ik dus blij dat het echte feest op een andere datum valt. 

TBWR: Als je alles opnieuw zou kunnen doen, zou je dan opnieuw trouwen of zou je jullie huwelijk liever uitstellen naar latere datum?   

Kim: Wij zouden opnieuw trouwen aan de maatregelen die op die dag van toepassing waren. Zo was de mondmaskerdracht bijvoorbeeld nog geen verplichting. Ik zou wel er terug voor opteren om het feest op een andere datum te laten plaatsvinden. Dit maakt de huwelijksdag zelf veel aangenamer en lichter.

TBWR: Welke gouden raad hebben jullie voor bruidsparen die op dit moment nog moeten trouwen of die twijfelen of ze niet beter zouden uitstellen?   

Kim: Momenteel zijn de maatregelen weer strenger, daarom zou ik het wel aanraden om de bruiloft uit te stellen. Uiteindelijk trouw je maar een keer en wil je dat dit uitpakt zoals je het gepland hebt. Wij hebben gewoon enorm veel geluk gehad.

The Blonde Wedding Reporter wenst Kim en Sven bijzonder veel geluk en liefde toe. En een spetterend dansfeest in 2021…<3

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.