Ik durfde niet te gaan zitten uit angst dat ik mijn oma’s Dior-jurk zou scheuren

In de week dat het Amerikaans presidentschap beslist en betwist wordt, konden we niet anders dan een Amerikaanse bruid aan het woord laten over haar micro-wedding. Eunice Kennedy Schriver is een naam die jullie misschien niet bekend in de oren klinkt, maar ze komt uit het Kennedy-geslacht dat in het verleden een razendpopulaire president en verscheidene politici afleverde. Haar familiestamboom geeft de huwelijksreportage van vandaag een presidentieel tintje en past perfect in onze verhalenreeks Inspiring covid-weddings arount the world.

Eunice Kennedy Shriver zou oorspronkelijk in het bijzijn van 200 gasten trouwen met Michael “Mikey” Serafin Garcia. Ongeveer twee maanden voor de bruiloft, besloten ze de gastenlijst -vanwege de pandemie-, aanzienlijk in te krimpen en enkel hun naaste families uit te nodigen. “We hebben beide grote families’, aldus Eunice. “Met alleen al onze ouders en broers en zussen en hun gezinnen kwamen we aan 32 gasten. We hoopten dat de gezondheidscrisis, die de hele wereld nu treft, in oktober onder controle zou zijn, maar niets was minder waar. Het voelde niet juist aan om gasten te vragen naar Florida te reizen voor ons ‘groot evenement’ dat gepland was op 17 oktober 2020.”

Maar wie is deze bruid wier huwelijk in Vogue Weddings verscheen nu eigenlijk? Eunice is de kleindochter van Eunice Kennedy Shriver, naar wie ze ook is vernoemd. Die is op haar beurt de zus van John F. Kennedy, de echtgenoot van First Lady Jackie Kennedy. Op vlak van liefdadigheidsinstellingen hoefde Eunice niet onder te doen voor haar wereldberoemde schoonzus. Eunice was namelijk de vrouw die aan de wieg van de Special Olympics stond en bovendien een zeer belangrijke rol in de verkiezingscampagne van haar broer gespeeld had.

Corona gooit roet in het eten

Net zoals zoveel andere verloofde stellen die hun plannen om de haverklap moesten wijzigen, liepen Eunice en Mikey tegen obstakels aan gezien het voortdurende veranderende beleid rond COVID-19. “We zouden onze receptie in de privé-eetzaal van een ander restaurant houden, maar toen veranderden de wet- en regelgeving op het gebied van capaciteit, dus moesten we een maand voor de bruiloft een nieuwe locatie vinden voor de receptie. Een paar dagen lang veranderden de beperkingen voor zitplaatsen binnen in restaurants dagelijks in Miami. Het was allemaal heel moeilijk bij te houden. Toen we de omvang van ons evenement verkleinden, realiseerden we ons dat onze microbruiloft meer op een familie-etentje zou neerkomen.”

In de aanloop naar de bruiloft regende het bijna een week lang elke dag, maar op zaterdag 17 oktober was de lucht helderblauw. “Ik denk dat mijn grootmoeder ervoor gezorgd heeft dat ik in haar cabriolet zou rondtoeren.”, grapt Eunice.

Something blue…

De babyblauwe Lincoln Continental uit 1965, die diende als het transport om de bruid naar de kerk te brengen, werd door de grootvader van Eunice aan zijn grote liefde geschonken. De vader van Eunice, die de wagen erfde, heeft hem in een onberispelijke staat gehouden.

In de vroege namiddag liep Eunice door het gangpad van de St. Patrick’s Catholic Church, begeleid door haar vader. Ze droeg de iconische Dior-bruidsjurk van haar grootmoeder. “Mijn grootmoeder droeg deze jurk op haar huwelijk met mijn grootvader op 23 mei 1953. We dragen dezelfde voornaam en ik vond het mooi om 67 jaar later in deze jurk met Mikey te trouwen. De jurk heeft de tand des tijds niet zo goed doorstaan en de oorspronkelijk spierwitte kleur, kan nu het best als vanille of ivoor omschreven worden. Er zitten ook een paar gaatjes en scheurtjes in, maar dat kom me allemaal bitter weinig schelen.”

De bruid en haar grootmoeder waren toevallig even groot en hebben dezelfde tailleomvang, dus de jurk paste perfect. Eunice werkte samen met ervaren naaisters om het te helpen herstellen en een nieuw bijpassend lijfje en ivoorkleurige sluier te ontwerpen. “De jurk was net zo delicaat als vloeipapier. We moesten er heel voorzichtig mee omspringen. Ik was zelfs bang om erin te gaan zitten!”, lacht Eunice.

De bruidegom droeg voor de gelegenheid een smoking van Brioni en een vlinderdas en schoenen van Tom Ford. De twee jongere zusjes van de bruid, Chessy en Carolina, verschenen als bruidsmeisjes in blauwe Jay Godfrey-jurken.

De ceremonie werd in de katholieke kerk die de familie van Eunice haar leven lang elke zondag heeft bezocht gehouden. Dit is de plaats waar ze maar liefst 15 jaar als misdienaar heeft gediend en waar haar familie al jaren gekend is. “Ik heb nooit getwijfeld aan de plek waar onze huwelijksinzegening zou plaatsvinden”, zegt Eunice. “We hadden een traditionele, katholieke bruiloft waarbij onze gezinnen de eerste paar banken vulden. De grotendeels lege kerk was niet speciaal opgesmukt, maar in plaats daarvan gevuld met muziek.”

Hoewel maskers en sociale afstanden niet vereist zijn in gebedshuizen in Florida, is men in de kerk van St. Patrick’s toch extra voorzichtig. Er werden afstandsmarkeringen in het gangpad geplaatst en de huwelijksgasten mochten alleen voor de processie hun maskers afzetten.

“Het strookte misschien niet helemaal met mijn visie, maar het hoort bij het hebben van een bruiloft in 2020. De priester van onze kerk heeft aan het bed van veel patiënten in ziekenhuizen gestaan ​​en neemt de pandemie behoorlijk serieus.”, besluit Eunice.  


Na de huwelijksinzegening nam het stel familiefoto’s in de kerk en buiten in en rond de cabriolet. De vader van de bruid reed de pasgetrouwden naar de Four Seasons Surf Club voor de receptie. “Na ons familiediner verraste ik Mikey door een handvol van onze beste vrienden naar de Four Seasons Surf Club te laten komen. Mikey is Mister Social en hij voelde niet zoveel voor onze micro-wedding. Ik wist hoeveel het voor hem zou betekenen om een ​​aantal van onze beste vrienden te zien.”

The Blonde Wedding Reporter wenst Eunice en Mikey heel veel geluk toe. <3

Wedding team:

Fotografie: @ktmerry

Wedding planning: @daughterofdesign

Bruidsjurk: Instagram: @Dior en website: www.dior.com. Retouches door @everafter_miami.

Bruidegom: Instagram: @brioni_official en @tomford

Bruidsmeisjes: @jaygodfreynyc

Feestlocatie: @fssurfside

Benieuwd naar andere covid-weddings? Lees hier het verhaal van Antonia & Stanko uit Bosnië- Herzegovina.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.