• In het oude Rome droegen bruiden geen boeket in hun handen. Kwade geesten werden op afstand gehouden door de knoflook en sterke kruiden die de bruid op haar lichaam droeg. Pittig!
  • Het aanraken van een bruid in haar trouwjurk, beschouwden men vroeger als een geluksbrenger. De huwelijksgasten waren er dan ook op uit om een stukje van de bruidssluier en/ of bruidsjurk te bemachtigen en mee naar huis te nemen. Een slimme meid vond hier iets op en gooide haar bruidsboeket in de menigte. Dit was het begin van een nieuwe traditie: de juffrouw die het boeket wist te vangen, zou de volgende bruid worden.
  • Vroeger was het de taak van de bruidegom om voor een mooie ruiker te zorgen voor zijn toekomstige echtgenote. Tegenwoordig gaan steeds meer koppeltjes samen op bloemenjacht. De bruiden die in plaats daarvan hun bridal squad meetronen naar de bloemenwinkel, nemen ook toe. Het motto luidt dan meestal: alles( bloemen, bruidsjurk, de avondjurken van de bruidsmeisjes en bloemenmeisje, de tafeldekking, …) moet op elkaar afgestemd zijn.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.