Met hun 2020 lente- en zomercollectie blikken Tamara Ralph en Michele Russo terug op het verleden. Oude patronen zijn uit het archief geplukt en nieuw leven ingeblazen. We herkennen meteen tien tijdloze designs die met een vleugje contemporary flair opnieuw voorgesteld worden aan de verzamelde pers en influential celebs. Een verslag vanuit le Carreau du Temple, een voormalige fabriekshal uit het derde arrondissiment die lang geleden als ordinaire kledingmarkt dienst deed. Een symbolische knipoog naar het parcours dat Ralph & Russo in tien jaar tijd heeft afgelegd.

Rijzende ster

Het modehuis heeft haar positie in tien jaar tijd stevig weten te verankeren tussen andere modebastions zoals Chanel, Givenchy en Dior. Parijs is bijgevolg dé uitverkoren plek om een decennium aan glamoureuze designs te vieren. Het is een opmerkelijke verdienste dat een in Londen gevestigd modehuis- van Australische komaf dan nog-, vanaf Rive Gauche de kans krijgt om de modewereld te veroveren. Een eer ook, die Ralph & Russo vanaf 2014 toebedeeld kreeg door de Fédération de la Haute Couture et de la Mode. Sindsdien boomt het merk en is Ralph & Russo niet meer weg te denken uit de Haute Couture Fashion Week-kalender. Celebrities staan in rij om de silhouetten op glam events te dragen. Een klantenbestand met ronkende namen zoals Gwyneth Paltrow, Penelope Cruz, Priyanka Chopra, Kylie Minogue, Kylie Jenner, Meghan Markle Ciara, Adriana Lima en Taylor Hill, heeft ook een grote aantrekkingskracht op de internationale pers en modebloggers. Letterlijk iedereen hoopt een uitnodiging voor de modeshow te bemachtigen. Dit jaar behoorde ook ik tot de lucky few.

Zomers pastel

Ik hou het modelabel sinds een paar jaar nauwlettend in het oog en ik vind dat ze op geen enkele faux pas betrapt kunnen worden. De collecties van Ralph & Russo zijn eenvoudigweg mooi. Tijdloos. Chique. Ze schatten de moderne vrouw naar waarde. En mag dat ook eens het doel van mode zijn? In tijden waarin vrouwen hun identiteit letterlijk in vraag stellen en body shaming niet langer acceptabel is, komt de pastelkleurige collectie van Ralph & Russo als een welkom toetje.

Daar komt de bruid…

Ook welkom voor een wedding addict als ik, is de bruidsjurk aan het einde van het defilé. Dat is bij Ralph & Russo steevast een oogverblindende jurk, waar kosten nog moeite aan gespaard zijn. Veren, kristallen en parels, zijde chiffon en taffeta, driedimensionale bloemen, tule en organza,… letterlijk alles is uit het stoffelatelier gehaald. 

In de haute couture collectie zelf spot ik trouwens verschillende looks die zich perfect lenen voor een bride to be of de suite.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.