De coronacrisis heeft ons leven helemaal op zijn kop gezet. Bruidsparen zagen hun trouwplannen in één klap van tafel geveegd. Sommigen lieten hun huwelijk doorgaan, in zeer intieme kring en zonder feest weliswaar. Het merendeel van de Belgische koppels zag dit niet zitten en stelden hun huwelijk noodgedwongen uit naar 2021. Zij moeten dus nog jaartje langer aftellen naar hun grote dag.

En dan komt de oorspronkelijke datum in de zomer van 2020 dichterbij en is het niet verwonderlijk dat veel koppels daar een wrang gevoel bij hebben. Op veel trouwforums zijn oproepen te lezen van bruiden en bruidegoms die toch iets speciaal op hun oorspronkelijke huwelijksdag willen doen. Maar wat dan? En waar? En hoeveel tijd kruipt er in de organisatie van ‘iets’? En hoeveel gaat ‘het’ kosten? Tijd om de hulp van The Blonde Wedding Reporter in te roepen voor de planning van jullie wedding elopement!

Wat is een wedding elopement?

Een wedding elopement of een ‘geheim huwelijk’ tussen jullie tweetjes is een all-inclusive intieme huwelijkservaring die mooi, puur en stressvrij is. Het is een manier om jullie liefde te vieren. Het concept is wereldwijd aan een echte opmars bezig en de coronacrisis heeft de vraag ernaar naar elopement aanbieders doen toenemen.

Zijn wedding elopements een nieuw concept?

https://www.instagram.com/p/CB48tWZjXmT/

Neen, eigenlijk is een elopement een eeuwenoud concept dat in een modern jasje gestoken is. Het werkwoord ’to elope’ kan je letterlijk vertalen als ‘schaken’ en het gebeurde in het verleden meer dan regelmatig dat een bruid geschaakt werd zonder de toestemming van haar familie. Op dit moment zijn elopements razend populair omwile van de uitzonderlijke omstandigheden die te wijten zijn aan het coronavirus. Een elopement is de ideale manier om jullie liefde toch in de bloem

Hoe ziet een traditionele elopment eruit?

De mogelijkheden zijn legio en een koppel beslist uiteindelijk zelf hoe lang hun elopement duurt. Wij bespreken de formule die standaard is na het intakegesprek met de elopement designer van dienst:

  • Afspraak met de elopement designer en fotograaf
  • Ceremonie op een bijzondere plek waarbij het koppel ‘ja’ tegen elkaar zegt
  • Fotoshoot tijdens en na de elopement
  • Picknick
  • Opmaak van de elopement card, die nadien met vrienden en familie gedeeld wordt via sociale media, Whatsapp, sms, mail, …

Dresscode?

Net als op je bruiloft beslissen jullie zelf hoe jullie eruit willen zien. Uiteraard is het een feestelijke gebeurtenissen, dus de meeste koppels kiezen er wel voor om in huwelijkskledij of in een glamoureuze outfit op het appèl te verschijnen.

Waar vindt een elopement plaats?

Veel hangt af van de keuze van het koppel. The Blonde Wedding Reporter biedt- voorlopig-, enkel wedding elopements aan op pittorekse plekjes in Limburg. Ideaal dus als je er een lang weekend met jullie tweetjes van wil maken. Op de pagina Wedding elopements kan je drie van onze standaardpakketten terugvinden, maar uiteraard is er veel meer mogelijk en elke input van het bruidspaar belangrijk om de juiste locatie te kiezen.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.