Schoenen kopen voor de bruidegom? Keep it classy!

“Help, waar kan ik schoenen kopen voor de bruidegom?” of “Mijn verloofde weet niet welke schoenen hij moet kiezen bij zijn trouwkostuum…” , we lezen regelmatig mailtjes van onze lezers die niet( meer) weten welke schoenen ze moeten kopen voor hun trouwdag. We helpen je graag verder met de ultieme tips bij de zoektocht naar het perfecte paar.

1. Schoenen kopen voor de bruidegom: ga voor geklede schoenen

Kies voor geklede schoenen. Ja, we weten dat veel bruidegoms voor witte sneakers onder hun pak kiezen, maar willen ze daar aub mee ophouden? 🙂 Draag je witte sneakers voor een borrel, naar het werk, naar de barbecue bij vrienden, … maar steek ze lekker weg op je trouwdag.

Schoenen kopen voor de bruidegom/ Photo credit: Phil Chester

Dit zijn de basisregels: Zwarte schoenen kan je dragen onder een zwart, bruin, donkerblauw of grijs pak. Bruine schoenen passen niet onder een zwart pak. Een zwart pak vraagt om zwarte schoenen. Lakschoenen passen perfect bij een smoking.

2. Schoenen kopen voor de bruidegom: tegelijkertijd met je trouwpak

De meeste kledingmerken- en in het bijzonder de merken die ceremoniekledij maken-, bieden aangepaste schoenen aan bij hun kledinglijn. Het zou natuurlijk superhandig zijn als je zowel je maatpak als je schoenen op dezelfde plek kan kopen. Over maatpakken gesproken… Klik op de volgende link als je nog op zoek bent naar een leidraad bij de zoektocht naar een kostuum voor de bruidegom.

3. Loop je schoenen op voorhand in

Vermijd blaren en pijnlijke voeten op je trouwdag en begin je schoenen zo’n maand voor de trouwdatum in te lopen. Draag je schoenen in huis, maar durf er gerust ook al het huis mee verlaten. Op die manier zijn je zolen ook al slipvrij gemaakt en riskeer je geen (letterlijke) uitschuivers op de grote dag.

Schoenen kopen voor de bruidegom/ Photo credit: Miro Photography

4. Broekspijp lang genoeg?

Neem je schoenen mee als je je kostuum gaat kopen. Zo kunnen de broekspijpen op precies de juiste lengte omgespeld worden. De broekspijp moet ruim over de schoenen vallen, 1/3 van de schoen moet bedekt zijn om precies te zijn. Aan de achterkant valt de broekspijp zo’n 1 centimeter boven de hak.

Ben je van plan om loafers te dragen zoals de bruidegom op de foto hieronder? Dan mag de broekpijp iets korter zijn.

Schoenen kopen voor de bruidegom/ Photo credit: Aimee Catt Photography

5. Schoenen kopen voor de bruidegom? Comfort staat voorop!

Zorg ervoor dat je schoenen comfortabel zitten en koop ze in de juiste maat. Je moet er bij de aankoop goed in kunnen bewegen en rondlopen. Knellen de schoen al bij aankoop? Zoek dan verder naar een ander paar dat beter zit. Hou er ook rekening mee dat lakschoenen altijd een beetje langer ingelopen moeten worden dan (vegan) lederen schoenen. Die laatste passen zich sneller aan de vorm van je voeten aan.

6. Witte sokken zijn verboden

Natuurlijk laat je je witte sportsokken in de lade liggen. Toch helpen we je graag herinneren dat sokken voor modieuze herenschoenen donker van kleur zijn en tot onder de knie komen. Met andere woorden, er mogen geen harige benen uit jouw broekspijk piepen. Als je loafers draagt op je zomerhuwelijk, dan hoef je geen sokken te dragen. Oh, en wil jij met je kousen een fashion statement maken? Be our guest! 🙂

Schoenen kopen voor de bruidegom/ Photo credit: Phil Chester

Weet jij al welke schoenen je gaat dragen op je trouwdag? Of hebben we je er misschien van overtuigd om geen witte sneakers te dragen? We lezen jouw reactie graag in de comments hier beneden.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.