We beseffen dat velen meer aandacht aan het huwelijksfeest dan aan de bruiloft zelf besteden. En daarom slaat bij hen de paniek toe. Het huwelijk zelf zou het allerbelangrijkste moeten zijn.

Covid-weddings say what? 2020 is een jaar dat we ons altijd zullen herinneren als het jaar waarop we afstand moesten nemen van onze familie en vrienden. Het is misschien ook het jaar waarop we meer dan ooit beseffen hoe belangrijk onze relaties met elkaar zijn? Grote feesten waren in 2020 taboe. Veel bruidsparen waren dus genoodzaakt om hun huwelijk uit te stellen, soms naar latere datum soms naar een ander jaartal. Er waren ook veel koppels die hun oorspronkelijke planning overboord gooiden en op zoek gingen naar een andere invulling van hun mooiste dag. Tot slot waren er de tortelduifjes die in zeer intieme kring hun jawoord gaven. Bijna alleen, maar daarom niet minder van harte. In deze verhalenreeks Covid-weddings around the world nemen we je mee op reis naar landen ver weg en dichtbij en ontdekken we hoe koppels wereldwijd coronaproof trouwen.

The Blonde Wedding Reporter: Hallo Antonia, hoe hebben jij en Stanko elkaar leren kennen en sloeg de vonk onmiddellijk over? 

Antonia: We ontmoetten elkaar op Valentijnsdag. Ik ging op een dubbele date met mijn beste vriendin en haar valentijn. Stanko werkte in het restaurant waar we dineerden. We raakte met elkaar aan de praat en ik moet zeggen dat ik medelijden had met mijn daadwerkelijke date, want ik verloor onmiddellijk interesse in hem. Stanko en ik werden al snel ‘vrienden’, maar in werkelijkheid hielden we echt van elkaar. We hadden meer dan een half jaar een knipperlichtrelatie en plots werd ik echt boos werd om deze situatie en besliste ik om elk contact met hem te verbreken. Dat was het keerpunt in onze relatie. Stanko was bang om me te verliezen, hij zette alles op alles en kort daarna werden we officieel een stel.

The Blonde Wedding Reporter: Heeft Stanko voor een onvergetelijk huwelijksaanzoek gezorgd?

Antonia: Ja, hij heeft me op nieuwjaarsdag, bijna twee jaar geleden, in Parijs ten huwelijk gevraagd. Weet je, ik had geen flauw idee dat er iets op til was. We waren op missie om onvergetelijke foto’s voor de Eiffeltoren te maken. Ik moet toegeven dat ik die taak behoorlijk serieus opnam. 😊 Terwijl ik poseerde voor de foto, zat hij al minutenlang op zijn knie en het drong gewoonweg niet tot me door. Toen hij luidkeels mijn naam riep, draaide ik me naar hem om en was ik compleet overweldigd.

The Blonde Wedding Reporter: Hoe verliep de zoektocht naar de bruidsjurk en wat is het uiteindelijk geworden? 

Antonia: De zoektocht naar mijn bruidsjurk verliep heel vlot. Ik ben heel erg modebewust en ik wilde iets anders dan de traditionele bruidsjurk. Op Instagram zag ik een ​​Zuhair Murad-jurk met veren. Als je me zou vragen om mijn droomjurk te beschrijven, dan zou het die jurk geweest zijn. Maar die designerjurken zijn ook peperduur en ik kon me zo’n dure jurk niet veroorloven. Ik trok met mijn entourage naar een nabijgelegen bruidswinkel en paste verschillende bruidsjurken. De eerste jurk die ik heb aangetrokken, was de jurk die ik uiteindelijk op mijn bruiloft droeg. Het leuke eraan was dat het een afneembare rok had en dat mijn look in de loop van de dag veranderde. Voor het dansfeest trok ik nog een andere jurk aan waarin ik heel gemakkelijk kon dansen.

The Blonde Wedding Reporter: Had jullie huwelijk een thema? 

Antonia: Neen, we hadden geen themabruiloft. Ik wilde dat de focus meer lag op de sfeer, op ons, onze familie en onze vrienden. Dat vond ik belangrijker dan de versieringen en details. Dat betekende niet dat ik niet wilde dat alles er mooi uitzag. Ik wilde gewoon dat het simpel was. Eenvoud siert.

The Blonde Wedding Reporter: Waarom was het voor jullie belangrijk om te trouwen? 

Antonia: Het was voor ons belangrijk om te trouwen, omdat we ons leven samen wilden beginnen. We hebben er zo lang over gedroomd. Voor ons was een huwelijk het startschot van een leven bij en met elkaar.

The Blonde Wedding Reporter: Waarom hebben jullie besloten om jullie huwelijk alsnog tijdens een pandemie door te laten gaan? 

Antonia: In het begin waren we erg verdrietig, omdat we onze bruiloft met een half jaar moesten uitstellen. Maar uiteindelijk was alles beter dan verwacht. We beseften dat het belangrijkste aan een huwelijk niet alle toeters en bellen waren, maar de verbintenis van twee mensen in een heilig huwelijk.

The Blonde Wedding Reporter: Heeft de coronacrisis veel problemen met zich meegebracht? 

Antonia: Ja toch wel, we moesten onze bruiloft een half jaar uitstellen om er zeker van te zijn dat tegen die tijd alles in orde zou zijn en dat was toch wel heel omslachtig en stresserend.

The Blonde Wedding Reporter: Verschilde jullie coronahuwelijk veel van de oorspronkelijke planning? 

Antonia: Onze covid-bruiloft was niet heel anders dan de oorspronkelijk geplande bruiloft. Het enige dat veranderde, was de gastenlijst. Er waren veel mensen die niet naar de bruiloft konden komen, waardoor het aantal gasten afnam. Op het laatste moment zijn we nog op zoek moeten gaan naar een nieuwe band, omdat een van de muzikanten besmet was met het virus.  

The Blonde Wedding Reporter: Als je alles opnieuw zou kunnen doen, zou je dan opnieuw trouwen of jullie huwelijk liever uitstellen naar latere datum? 

Antonia: Als ik opnieuw zou kunnen trouwen, dan zou ik alles hetzelfde doen. Zoals ik al zei, we hebben onze bruiloft een keer uitgesteld en we wilden het niet nog een keer doen. Stanko en ik hadden afgesproken dat als de beperkingen zo streng zouden worden en dat er geen gasten mochten aanwezig zijn, we alleen naar de kerk zouden gaan en alsnog zouden trouwen. Alleen wij tweetjes en de getuigen. Er zijn veel dingen veranderd op het laatste moment voor de bruiloft, ik was er zo zeker van dat alles veel beter zou zijn dan we hadden verwacht. En dat is uiteindelijk ook zo gebleken. En het helpt wel om te weten dat er duizenden dergelijke covid-weddings hebben moeten plaatsvinden.

The Blonde Wedding Reporter: Welke gouden raad hebben jullie voor bruidsparen die op dit moment nog moeten trouwen?

Antonia: Ik zou zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken. Je moet gewoon de situatie accepteren. Niemand is schuldig aan de waanzin die zich nu in de wereld afspeelt. We beseffen nu wel dat we velen meer aandacht aan het huwelijksfeest dan aan de bruiloft zelf besteden. En dan slaat de paniek uiteraard toe. Het huwelijk zelf zou het allerbelangrijkste moeten zijn.

The Blonde Wedding Reporter wenst Antonia en Stanko heel veel geluk toe. <3

Wedding team:

Fotograaf: Momentum Weddings. Fotograaf Mateo contacteren, kan je op Instagram @momentumwedding of via Momentum Weddings op Facebook. Telefonisch contact opnemen kan op +387 63 134 661.

Bruidsjurk: Wona Concept NYC. De website van Wona Concept bezoek je hier.

Makeup: Instagram @marija_vasilj_makeup

Feestzaal: Savadbeni salon Antonela, Ljubuski.

Ben je benieuwd naar andere covid-weddings? Lees dan hier het verhaal van Eunice en Michael uit de USA.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.