Wanneer je een verlovingsring koopt voor je partner, dan maak je de buitenwereld duidelijk dat je de man of vrouw van je leven gevonden hebt en met hem/ haar in het huwelijksbootje wil stappen. Jouw toekomstige man/ vrouw zal deze ring voor altijd dragen en dus is het belangrijk dat hij tijdloos is én bij zijn/ haar persoonlijkheid past, maar hoe kies je een verlovingsring uit? In dit artikel vind je een hoop tips & tricks!

Photo credit: Pinterest

Hoe kies je een verlovingsring uit?

 1. De belangrijkste tip is dat je ervoor moet zorgen dat je kiest wat je partner graag ziet. Pols onopvallend naar zijn/ haar smaak. Luister hier aandachtig naar en vooral… doe er ook iets mee.
 2. Kies voor een traditioneel, tijdloos exemplaar dat bij alles past en de tand des tijds moeiteloos zal doorstaan.
 3. Beslis voor je naar de winkel gaat of je voor geelgoud, witgoud, rosé goud of een combinatie van deze kleuren gaat.
 4. Een verlovingsring vraagt eigenlijk een diamant. Er zijn verschillende manieren om een diamant te slijpen. Maak dus je huiswerk en ontdek van welke ring je toekomstige droomt.
 5. De maat van de ring is ook belangrijk, vooral als je beslist om een ring door een goudsmid te laten ontwerpen. Neus- zonder betrapt te worden uiteraard-, in haar/ zijn juwelenkistje en vis er een ring uit die ze/ hij niet vaak draagt. Smokkel de ring onopvallend mee naar de juwelierszaak en vergeet hem nadien vooral niet terug te stoppen, hé!
Photo credit: Pinterest

Diamonds are forever

Het woord ‘diamant’ komt uit het Grieks en betekent ‘onverslaanbaar’. Diamant is een bijzonder grondstof, het is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Het is daarom bijna onmogelijk om een diamant te beschadigen, maar om een diamant te laten schitteren heeft hij de hand van een meesterslijper nodig. Een diamant is namelijk maar zo mooi als zijn slijpvorm.

De 5 meest populaire slijpvormen

Op basis van de slijpvorm kan een verlovingsring een compleet andere look opleveren. Check bij je vriend of vriendin welk type ringen ze op regelmatige basis dragen. Ik raad je aan om bij de keuze van de verlovingsring hier ook rekening mee te houden, omdat dit een ringvorm is waar je partner van houdt en die past bij zijn/ haar hand.

 1. De briljant of de ronde diamant is de meest populaire vorm en levert ook het mooiste lichtspel op.
 2. De peervormige of de traanvormige diamant laat je vinger slanker en dus eleganter lijken.
 3. De marquise diamant heeft aan beide kanten een puntige vorm en is vernoemd naar de exuberante Marquise de Pompadour.
 4. De princess shape diamant is vierkant of rechthoekig met puntige hoeken. Dit maakt een vurige schittering mogelijk.
 5. De hartvormige diamant is veruit de meest romantische. Hoe kan het ook anders?! 🙂
Photo credit: Etsy

Dit wist je nog niet over de verlovingsring

 • De verlovingsring mét diamant raakte ingeburgerd nadat keizer Maximilaan van Oostenrijk er in 1477 eentje schonk aan zijn toekomstige bruid, Marie de Bourgogne. Sindsdien wilde elke toekomstige bruid zo’n fonkelende ring aan haar vinger dragen.
Photo credit: Blue Nile
 • Draag je een trouwring nu links of rechts? Afhankelijk van waar je woont, wil deze traditie weleens verschillen. Wanneer je een klassieke verlovingsring kiest en een zeer eenvoudige trouwring, dan draag je de twee sieraden vaak aan dezelfde vinger. Eerst schuif je de verlovingsring om en daarvoor komt de trouwring. Als je trouwens meer te weten wil komen over de trouwring, dan moet je zeker op deze link klikken.
 • De duurste verlovingsring ooit is die wat zanger Jay-Z voor Beyoncé kocht en kostte maar liefst vijf miljoen dollar.
Photo by Harpers Bazaar

En jij? Heb jij al een verlovingsring gekregen of ben je hier omdat je dit artikel ’toevallig’ aan je geliefde wil tonen? 🙂

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.