Ben jij nog op zoek naar een wedding stylist in Limburg? Lees hieronder waarom The Blonde Wedding Reporter je perfecte match is

Wedding stylist in Limburg gezocht!, “Kan iemand me helpen om mijn ceremonieruimte aan te kleden?”, … Toekomstige bruidsparen zijn steeds vaker op zoek naar een wedding stylist om hun bruiloft te decoreren. Maar wat doet een wedding stylist nu precies? En waarom zou jij er eentje moeten inschakelen op je trouwdag? Zijn de diensten van een wedding stylist peperduur of valt het prijskaartje goed mee? Kan een wedding stylist ook enkel geboekt worden voor de styling van de ceremonieruimte? Ik geef je graag een antwoord op al je vragen. Maar eerst kom je hieronder te weten waarom je The Blonde Wedding Reporter onder de arm moet nemen voor jullie perfect gestylde bruiloft.

Wat doet een wedding stylist eigenlijk?

Een wedding stylist is verantwoordelijk voor het creëren van de visuele uitstraling en sfeer van een bruiloft. In tegenstelling tot een wedding planner, die zich bezighoudt met de logistieke kant van de bruiloft, focust de wedding stylist zich op de esthetische elementen en decoratie. Denk hierbij aan een trouwbankjes, tapijten en drapages, ceremoniestoelen, bloemendecoraties, kaarsen en kandelaars, ….

Niet alleen een ceremoniespreker, maar ook als wedding stylist kan je The Blonde Wedding Reporter inschakelen

Je bruiloft is één van de mooiste en meest bijzondere dagen in je leven. Alles moet perfect zijn, van de locatie tot de bloemen en de sfeer. Als wedding stylist en decoratrice help ik je om jouw droombruiloft tot leven te brengen, zodat je op deze dag alleen maar hoeft te genieten. Eigenlijk ben ik eerder toevallig aan het wedding stylen gegaan, toen één van de bruiden die me als ceremoniespreker geboekt had, me in paniek opbelde. De wedding stylist die haar huwelijk zou decoreren had verstek gegeven. Over een maand zou ze trouwen. Door de jaren heen werd ik steeds vaker naar mijn diensten als wedding stylist in Limburg gepolst.

Hieronder som ik graag voor je op waar mijn wedding styling diensten voor bekend staan:

Op maat gemaakte pakketten voor elke bruiloft

Elke bruiloft is uniek en daarom bied ik verschillende pakketten aan, zodat je precies kunt kiezen wat het beste bij jouw wensen en budget past. Of je nu op zoek bent naar een volledige styling van je feestlocatie of enkel hulp nodig hebt met de finishing touches van jouw feesttafel, er is altijd een pakket dat bij jouw wensen past. Samen bespreken we je bruiloftsthema en zorgen we ervoor dat jouw bruiloft eruitziet zoals jij het voor ogen hebt.

De magie van verse bloemen

Bloemen brengen niet alleen kleur, maar verspreiden ook een heerlijke geur en sfeer op je  trouwlocatie. Hoewel ik geen bloemiste ben, werk ik samen met de beste leveranciers in de branche. Alle bloemen die ik gebruik, komen rechtstreeks van de bloemenveiling, zodat ze altijd vers en van de hoogste kwaliteit zijn. Van prachtige bloemstukken voor de ceremonie tot verfijnde tafeldecoratie, elke bloem wordt zorgvuldig uitgekozen om perfect aan te sluiten bij het thema en het kleurenpalet van je huwelijk.

Altijd een plan B voor onverwacht weer

Het weer in België kan onvoorspelbaar zijn, en dat weet ik als geen ander. Daarom zorg ik er altijd voor dat er een stylingplan B klaarstaat voor onverwachte weersomstandigheden. De indoor optie moet net zo magisch zijn als de geplande buitenbruiloft. Ik laat niets over aan het toeval. Jouw dag verloopt vlekkeloos, ongeacht het weer en je huwelijksgasten zullen niet door hebben dat het originele plan niet kon doorgaan.

Van gezellig gesprek naar jouw droombruiloft

Het wedding planning proces kan intens en overweldigend zijn, dat begrijp ik zeer goed. Maar: ik zorg ervoor dat het leuk en inspirerend blijft, door jullie letterlijk al het werk uit handen te nemen.  Alles begint met een gezellig gesprek, waarin ik de tijd neem om jullie te leren kennen en te ontdekken in welke stijl jullie trouwdag zal doorgaan. Samen maken we een moodboard op dat weergeeft in welke stijl jullie de bruiloft gedecoreerd willen zien. Op basis daarvan ontwerp ik een bruiloft die aan jullie verwachtingen voldoet. Of je nu droomt van een sprookjesachtige bruiloft of een moderne, minimalistische viering, ik doe mijn uiterste best om je idee werkelijkheid te laten worden.

Styling van alleen de ceremonieruimte

Wil je enkel hulp bij het aankleden van de ceremonieruimte? Dat kan ook! Als het bruidspaar zelf alle materialen voorziet, zorg ik ervoor dat alles correct geplaatst wordt, zodat de ceremonie precies de sfeer ademt die jullie voor ogen hebben. Zo kunnen jullie genieten van een prachtig aangeklede ruimte, zonder dat jullie je zorgen hoeven te maken over de uitvoering of het verzamelen van vrienden en familie om de handen uit de mouwen te steken.

Altijd up-to-date met de laatste trends

Als wedding stylist volg ik de laatste trends op de voet. Ik weet precies welke kleurencombinaties, bloemen, planten en decoratieve details op dit moment helemaal in zijn. Of binnenkort de markt zullen veroveren. Of je nu kiest voor een organisch botanische bruiloft met veel groen en natuurlijke materialen, of juist een meer klassieke en elegante sfeer met kandelaars en veel kaarsen, ik adviseer je graag op basis van de nieuwste stijlen. Samen creëren we een tijdloze look die toch voor altijd tijdloos zal zijn.

Laat je bruiloft tot in de kleinste details schitteren met mijn styling en decoratie services. Samen zorgen we ervoor dat jouw dag niet alleen een feest voor jullie is, maar ook een onvergetelijke ervaring voor al je gasten.

Waarom zou ook jij een een wedding stylist moeten inhuren?

Een wedding stylist inhuren kan een slimme keuze zijn als je wilt dat je bruiloft er visueel perfect uitziet en je stress wilt besparen. Hier zijn een aantal redenen waarom het de moeite waard is om een wedding stylist in te schakelen:

Professionele expertise en creativiteit

Een wedding stylist heeft de kennis en ervaring om een visueel verbluffende bruiloft te creëren die jouw unieke stijl weerspiegelt. Ze kunnen je helpen om een concept of thema te ontwikkelen dat naadloos aansluit bij je wensen. Of je nu een romantische, moderne, boho of klassieke bruiloft wilt, een stylist weet precies welke elementen, kleuren en details nodig zijn om dat te realiseren.

Tijds- en stressbesprarend

Het stylen van een bruiloft kost veel tijd, van het kiezen van de juiste decoratie tot het coördineren met leveranciers. Een wedding stylist neemt deze taken van je over, zodat je je kunt concentreren op het genieten van het proces zonder overweldigd te raken door de details. De stylist zorgt ervoor dat alles soepel verloopt op de dag zelf, zonder dat jij of je gasten zich zorgen hoeven te maken over de opzet of styling.

Een consistente en gepolijste look

Een wedding stylist zorgt ervoor dat alle decoratieve elementen perfect op elkaar zijn afgestemd. Dit betekent dat de kleuren, bloemen, tafeldecoraties, verlichting en zelfs de kleinste details harmonieus samenkomen. Hierdoor ontstaat er een professionele, gepolijste look die je zelf misschien moeilijk kunt bereiken.

Plan B voor slecht weer

Vooral bij buitenbruiloften is een plan B voor slecht weer cruciaal. Een wedding stylist houdt hier altijd rekening mee en zorgt dat de styling ook bij een onverwachte weersomslag prachtig blijft. Of de ceremonie nu naar binnen moet worden verplaatst of er tenten moeten worden opgezet, de sfeer en uitstraling blijven gewaarborgd.

Toegang tot betrouwbare leveranciers

Wedding stylisten hebben vaak een uitgebreid netwerk van betrouwbare leveranciers, zoals bloemisten en verhuurbedrijven. Ze kunnen je helpen de beste deals en de hoogste kwaliteit te krijgen. Bovendien werken ze samen met deze leveranciers om ervoor te zorgen dat alles op de juiste tijd en plaats is, en dat de styling perfect wordt uitgevoerd.

Oog voor detail

Het verschil tussen een mooie bruiloft en een werkelijk adembenemende bruiloft zit in de details. Een wedding stylist let op dingen waar je zelf misschien niet aan denkt: de perfecte balans van kleuren, de juiste plaatsing van kaarsen, bloemen die bij het seizoen passen, het opruimen van slordige details zoals rondslingerende flesjes water, …. Deze details zorgen voor een onvergetelijke sfeer die de gasten nog lang zullen herinneren.

Coördinatie met leveranciers

Een wedding stylist werkt vaak samen met diverse leveranciers, zoals bloemisten en meubelverhuurders. De stylist zorgt ervoor dat alles op de dag van de bruiloft correct wordt geleverd en het ontwerpconcept volgens plan wordt uigevoerd, en dat de verschillende elementen van de decoratie naadloos bij elkaar passen.

Kortom, een wedding stylist zorgt ervoor dat de visuele aspecten van de bruiloft perfect zijn afgestemd op de visie van het bruidspaar, zodat de dag er niet alleen prachtig uitziet, maar ook als één geheel aanvoelt.

Bespaar geld met slimme beslissingen

Hoewel het inhuren van een stylist een investering is, kan het uiteindelijk ook veel geld besparen. Een stylist weet waarvoor je je budget het beste kunt inzetten en welke decoratieve keuzes het meeste impact hebben. Ze kunnen je adviseren om slimme keuzes te maken die je bruiloft prachtig maken zonder het budget te overschrijden.

Kortom, een wedding stylist is een garantie voor een prachtige bruiloft, maar tegelijkertijd zorgt een ingehuurde decoratrice ervoor dat de dag zelf voor het bruidspaar ook zorgeloos en stressvrij verloopt. Of je nu grote dromen hebt voor een uitgebreide themabruiloft of juist een intieme trouwfeest wilt, een stylist brengt jouw visie tot leven.

Hoeveel kost een wedding stylist?

De kosten voor een wedding stylist kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van je bruiloft, de ervaring van de stylist, de locatie, en de specifieke diensten die je wilt afnemen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden:

1. Omvang van de bruiloft

Hoe groter de bruiloft, hoe meer werk er nodig is voor de styling. Een bruiloft met 200 gasten vereist bijvoorbeeld meer decoratie, bloemen, en tafelaankleding dan een intiem feest met 50 gasten. Er moeten meer boeketjes voor aan de ceremoniestoelen gemaakt worden en het aantal bestelde parasols of paraplu’s kan ook aardig aantikken. Dit heeft invloed op de kosten van de wedding stylist.

2. Diensten en pakketten

Wedding stylisten bieden vaak verschillende pakketten aan die kunnen variëren van basisstyling tot uitgebreide, full-service styling:

  • Basisstyling: Dit kan de styling van slechts één deel van de dag omvatten, zoals de ceremonieruimte. Deze optie is vaak goedkoper en kan starten vanaf €500 tot €1.500.
  • Volledige styling van de bruiloft: Dit omvat alles van de ceremonie tot de receptie, inclusief bloemen, tafeldecoraties, en andere stylingelementen. Dit pakket kan variëren van €2.000 tot €5.000 of meer, afhankelijk van jouw wensen en bijzondere bloemen die je bijvoorbeeld wil laten aanrukken.
  • Op maat gemaakte pakketten: Sommige stylisten bieden gepersonaliseerde diensten aan, waarbij de prijs afhankelijk is van jouw specifieke wensen en de hoeveelheid werk die nodig is. Sowieso zal een wedding stylist altijd een offerte per bruidspaar opmaken en is die zo goed als nooit identiek aan dat van een ander bruidspaar.

3. Ervaring en reputatie van de wedding stylist

Een stylist met veel ervaring en een sterke reputatie zal doorgaans hogere tarieven hanteren. Hun werk staat vaak garant voor een zeer professioneel resultaat, en ze hebben meestal toegang tot de beste leveranciers. Voor topstylisten beginnen de prijzen beginnen vanaf €3.000 tot €10.000 of meer voor een complete stylingservice.

4. Materiaal- en decoratiekosten

Het decoratiemateriaal zelf kan ook een aanzienlijk deel van de kosten uitmaken. Als de stylist alle decoraties, bloemen en materialen verzorgt, zullen deze kosten in de prijs zijn inbegrepen of apart worden gefactureerd. Verse bloemen, met name niet seizoensgebonden of exotische bloemen, kunnen duur zijn. Soms zijn bloemen in onze contreien ook gewoonweg niet beschikbaar. Houd dit in je achterhoofd wanneer je op Pinterest Amerikaanse of Aziatische bruiloften bij je favorieten plaatst. Als je een wedding stylist jouw vertrouwen geeft, dan zal die er op haar/ zijn beurt altijd voor zorgen om een gelijkaardig alternatief te vinden voor jouw droomvisie.

5. Reiskosten

Als je een wedding stylist inhuurt voor een bruiloft worden er extra reiskosten aangerekend, vooral als de stylist buiten jouw regio of zelfs internationaal werkt. Zelf hanteer ik altijd de kilometervergoeding die elk jaar gepubliceerd wordt door de 3 Belgische gewesten. Dat lijkt me voor alle partijen de meest eerlijke leidraad om vervoerskosten te berekenen.

6. Plan B en extra diensten

Het hebben van een Plan B voor slecht weer, of het huren van specifieke materialen zoals tenten, overkappingen, of indoor styling, kan ook extra kosten met zich meebrengen. Dit wordt vaak meegenomen in een uitgebreider pakket, maar kan ook afzonderlijk worden aangeboden.

7. Seizoensinvloeden

De tijd van het jaar kan ook een rol spelen. Bruiloften in het hoogseizoen (meestal in de zomer) kunnen duurder zijn dan in het laagseizoen, omdat stylisten dan meer vraag hebben en leveranciers mogelijk hogere prijzen rekenen dan in een minder populaire trouwmaand.

Gemiddelde Prijzen

  • Basis bruiloft styling: €500 – €2.000
  • Middelgrote tot grote bruiloft styling: €2.000 – €5.000
  • Exclusieve, luxe styling: €5.000 – €10.000+

Als je specifieke diensten of een bepaald budget hebt, is het altijd een goed idee om offertes op te vragen bij verschillende wedding stylisten. Zo kun je een goede vergelijking maken en iemand vinden die qua werk aansluit bij jouw stijl en wensen.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in onze wedding styling diensten? Of heb je nog een paar vragen die hierboven niet behandeld werden? Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier als jij nog op zoek bent naar een wedding stylist in Limburg.. Ik bezorg je ook graag onze infobrochure met een gedetailleerde beschrijving van onze diensten.