Hoe vind je de perfecte wedding planner in Italië?

Veel bruidsparen zijn op zoek naar een betrouwbare wedding planner in Italië. Het schiereiland is een van de populairste reisbestemmingen en een van de meest geliefde bestemmingen voor een destination wedding. Dat mag geen wonder heten, want Italië heeft letterlijk alles te bieden voor een onvergetelijk feestweekend: de prachtige architectuur, de authentieke stadjes, de heerlijke keuken, de ongeëvenaarde natuur en de zonovergoten dagen. Het is dus niet verwonderlijk dat veel koppels hier ‘ja’ zouden willen zeggen. Maar hoe begin je aan de planning van je huwelijk in Italië? Wij deden voor jou alvast het grote werk en vonden een fantastische wedding planner en stellen die graag aan je voor. Maak kennis met Santa Vigante van Italian Boutique Weddings. 

The Blonde Wedding Reporter: Hallo Santa, stel je jezelf even voor aan onze lezers?

Santa: Mijn naam is Santa Vigante en ik ben een wedding planner uit Puglia, de Italiaanse regio die ook wel de hak van Italië genoemd wordt. Mijn roots liggen in Letland, waar ik opgroeide. Ik heb altijd veel gereisd voor mijn werk en het was in die internationale context dat ik mijn grote liefde leerde kennen. Na lang wikken en wegen hebben mijn echtgenoot en ik ons na ons huwelijk gesetteld in Puglia, de streek waar hij afkomstig van is.

TBWR: Waarom ben je een wedding planner geworden?

Santa: Veel mooie dingen vloeien voort uit je eigen ervaringen. Ik ben eigenlijk wedding planner in Italië geworden dankzij mijn eigen huwelijk. Het was een logisch gevolg, nadat ik zelf in Puglia getrouwd ben. Ik had tijdens mijn eigen huwelijksplanning veel ervaring opgedaan, mijn netwerk uitgebreid  en ik wilde andere internationale koppels die in Italië wilden trouwen, helpen.

Het grote voordeel is dat ik alles vanuit het perspectief van een buitenlander meegemaakt heb en ik dus heel goed weet wat de pijnpunten zijn voor wie als buitenlander in Italië wil trouwen. Ik heb dus letterlijk in de schoenen van mijn bruidjes gestaan en wist ook niets over huwelijken in Italië. Mijn echtgenoot moedigde me aan om mijn droom te volgen en op die manier is Italian Boutique Weddings tot stand gekomen.

TBWR: Hoeveel huwelijken heb je ondertussen al gepland?

Santa: Een twintigtal, aangezien ik nog relatief nieuw in deze sector ben. Dit jaar was eveneens een serieuze streep door de rekening, want alle huwelijken die gepland stonden, hebben we- op één na-, door de coronapandemie moeten schrappen. Je kan je dus wel indenken dat ik heel erg uitkijk naar alle huwelijken die dit jaar (hopelijk) kunnen doorgaan.

TBWR: Welke services biedt Italian boutique weddings aan?

Santa: Ik bied een full service planning aan, waarbij ik elk detail van de bruiloft voor mijn rekening neem en zorg voor alle andere aspecten waarbij het bruidspaar hulp bij nodig heeft. Ik stel me altijd flexibel op wat er voor zorgt dat de meest unieke wensen van het koppel in vervulling kunnen gaan. Naast de praktische planning van een huwelijk, verzorg ik ook de huwelijksceremonie zelf. Bruidsparen kunnen me dus ook boeken als wedding celebrant of ceremoniespreekster.

TBWR: Plan je enkel huwelijken in Puglia?

Santa: Neen, ik bied mijn services aan in verschillende Italiaanse regio’s en als er in de toekomst aanbiedingen over de landsgrenzen heen komen, dan sta ik daar helemaal voor open. Het is wel zo dat Puglia opkomt als huwelijksbestemming. Het is een prachtige streek, die een grote aantrekkingskracht op toeristen heeft. Bovendien is het nog niet zo bekend is als Toscane, wat trouwers toch ook wel appreciëren.

TBWR: Integreer je typische, Italiaanse tradities in de huwelijksplanning?

Santa: Absoluut, de koppels die ervoor kiezen om in Italië te trouwen, willen niet alleen hun eigen persoonlijkheid en stijl in de bruiloft herkennen, maar ze willen ook dat het een Italiaanse vibe heeft. Elk huwelijk dat ik organiseer, krijgt dus een stevige portie Italiaanse flair mee. 

TBWR: Wat was de meest unieke bruiloft ooit die je georganiseerd hebt?

Santa: Deze zomer organiseerde ik een huwelijk voor een koppel dat zijn hart verloren heeft aan Puglia. Zij wilden alles zo authentiek mogelijk hebben. Hun huwelijk vond plaats in een typische masseria met trulli’s, de typische huisjes die deze streek kenmerken. Het was een prachtige dag en het voelt heerlijk om hier deel van uit te mogen maken.

En dan was er nog een drie dagen durende Indiaans huwelijk in Toscane. Het was pure magie. Het waren drie dagen boordevol geluk, kleuren, dans en liefde. Het was een huwelijk waarvan ik nog lang heb nagenoten. 

TBWR: Wat is jouw geheim om kalm te blijven in stressvolle situaties? En hoe ga je om met onvoorziene omstandigheden?

Santa: Ik probeer de huwelijksdag altijd stap voor stap te visualiseren, zodat ik elk mogelijk probleem op voorhand ingecalculeerd heb en klaar sta om een oplossing te zoeken. Tot slot heb ik een ‘bring just in case’- attitude en dat helpt heel erg. Ik sleur altijd heel wat extra spullen mee die van pas kunnen komen bij een last minute mini-ramp. 😊

TBWR: Wat is op dit moment trendy op vlak van decoratie en bloemen?  

Santa: Ik volg de trends altijd op de voet, maar tegelijkertijd denk ik dat elk koppel haar eigen smaak en persoonlijkheid heeft. Het zou volgens mij fout zijn om hen iets op te dringen, alleen maar omdat dat op een bepaald moment trendy is. Mijn taak bestaat eruit om suggesties te doen en de bruidsparen inspiratie te geven, zodat ik voor hen een unieke bruiloft kan ontwerpen. Uiteraard is het zo dat als zij echt een bepaald concept willen dat al een miljoen keren de revue gepasseerd is, en dat hen gelukkig maakt, de keuze snel gemaakt is. Het koppel heeft sowieso altijd het laatste woord.  

Als je op zoek bent naar inspiratie om je bruiloft mooi aan te kleden, dan raden we je aan om zeker dit artikel te lezen.

TBWR: Denk je dat covid-19 een blijvende impact zal hebben op de toekomst van huwelijken?

Santa: De wedding planning voor internationale koppels was het moeilijkste, door de internationale reisbeperkingen die van toepassing waren. We waren bovendien verplicht om heel wat huwelijken uit te stellen. Ik hoop dat die impact zo minimaal mogelijk zal zijn, maar ik geloof ook dat we met het virus zullen moeten leren samen leven. Het staat wel vast dat het er bij veel mensen ingehakt heeft en dat veel leveranciers en koppels een veiligheidsmarge willen inbouwen door bijvoorbeeld een speciale clausule op te nemen in de contractverbintenis.

En jij? Ben jij ook op zoek naar een wedding planner? Of ben jij een van die bruiden of bruidegoms die liever zelf de handen uit de mouwen steekt? Onder welke categorie je ook valt, we geven je nog snel een handige tip over welke decoratieborden je niet mag vergeten op je huwelijk. De volledige checklist lees je in dit artikel op onze blog.

Veel succes!

The wedding team

Photography: Giuliana Covella. Website: www.giulianacovella.com. Instagram: @giuliana_covella

Videography: Instagram: @Teoripa_filmyourstory

Wedding planner: Santa Vigante @Italian Boutique Weddings. Website: www.italianboutiqueweddings.com. Instagram: @italianboutiqueweddings.

Floral design: Instagram: @annalori_blasi

Wedding venue: Instagram: @masseriagrieco.

Catering: Instagram: @rotondocatering

Wedding dress: Instagram: @alenaleenbridal @haloandwrenbridal ARMERIA

Let's Talk

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.